Учения на НАТО за бърз отговор срещу Русия

Десетдневните маневри са с кодовото име "Величествен скок"
9 юни 2015 19:06,
301
Учения на НАТО за бърз отговор срещу Русия
Снимка: Reuters

НАТО започна днес учения за бърз отговор срещу потенциална заплаха от страни като Русия. В следващите дни в Полша ще се съберат общо 2100 военнослужещи от девет държави, предаде ДПА.

В отговор на кризата в Източна Украйна, където Москва е обвинявана, че подкрепя проруските сепаратисти, ръководителите на страните от НАТО се разбраха през септември да създадат сили за бързо реагиране, чиято задача е да възпират потенциални агресори и да успокоят източните съюзници на алианса.

Още по темата

В десетдневните учения с кодовото име "Величествен скок" /Noble Jump/ ще участват военнослужещи, танкове и друга техника от Белгия, Чехия, Германия, Литва, Холандия, Полша, Унгария, САЩ и Норвегия.

Маневрите ще се състоят успоредно с други военновъздушни и военноморски учения на НАТО в региона. Всички тези дейности са част от обещанието на алианса да засили присъствието си на своя източен фланг.

Около 6000 военни от 13 страни участват в тазгодишното издание на оглавяваните от САЩ учения "Саблен удар" в Естония, Латвия, Литва и Полша, които започнаха вчера.

Балтийските страни, които са били част от Съветския съюз, заявиха, че се чувстват заплашени от действията на Русия в Украйна.

НАТО пък съобщи, че провежда и военноморско учение в Балтийско море с участието на 49 кораба и над 60 самолета, а също и на подводни и десантни сили. За тях са ангажирани общо 700 шведски, финландски и американски военнослужещи.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
1
 
! Отговори
rgd преди 8 години
До Анонименkvo si e priznal be RUSSIA SHTE GI SMAJE KOI SHTE IM SE OPRE GERMANQ ILI FRANCIQ LI XAXAXAX A AKO VECHE USA SE NAMESAT SHTE IZPOLZVAT QDRENIRTE ORUJIQ
179
1
 
1
 
! Отговори
weq преди 8 години
ne moje da sprete RUSIQ ! Ruskiq botush kudeto stupi treva ne nikne !!!!!!!!!!
178
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 258Запознай се със ситемата С-350 която влиза в произвосдтво от януари следващата година и ми кажи за какво е създадена. Също така се запознай със системата БУК М3 и ми кажи с какво се различава от сегашния отличник БУК М2. Също така защо Панцир ЗАРК се модернизира с двулицев радиолокатор като двуличния бог Янус? Второто лице кого ще следи?Всички тези системи са с ъпгрейди срещу дронове основно. БУК М3 е с 30 км по-голям обсег също и с 6 ракети на пускова установка (108 ракети)
177
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 259Руснаците най-накрая приеха концепцията на САЩ за големите бази. В момента в РФ се създават мега бази както е в САЩ. Това им помага да имат военни градчета и екстри и едновременно ПВО да пази както сухопътни така и ВВС и Стратегически системи и военните градчета. Преди военните бяха разхвърляни на стотици малки поделения - защита срещу Ядрени оръжия. Сега искат да имат удобства, а ако почне война едва ли ще е ядрена. По-вероятно е да е пак срещу терористи.
176
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиАбе буби ти много знаеш къде е разположена руската армия, явно ти дават отчет.Отново гнусно лужеш, в крим войските да не би да са Украински или пук тези в Приднестровието или в Грузия..??? Сигурно има и другаде, но империята на злото никога не би си признала, нито пък ти!
175
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиЕдинствено и само е нужно Израел да си изпрати безпилотните самолети и без нито една човешка жертва ще пометат голите мужици като куцо пиле домат.Толкова са слаби и жалки милите руснаци, че вече предизвикват единствено насмешка и съжаление. Но това е в реда на нещата, един умен и великодушен противник като Запада не би ритал безпомощния, колкото и да му се иска.. :)
174
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 256Руските войски които са около 1.5 милиона са само на собствена територия. САЩ армията е разхвърляна на много места по света - противопоставя се както на РФ, така и на Китай, също така има присъствие в Близкия изток и къде ли не по света. Останалите от НАТО са нямат достатъчно войници. Или ги имат на хартия защото след СССР си гледаха икономика не Армията. От 10 години РФ е във възход - все повече за армията. Така че Локално РФ има превес. И ще става все по-боеспособна.
173
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бобипутин казва по-слаби сме няма да се бием, боби казва путин не разбира!На кой да вярвам сега, обърках се кой лъже по-нагло???!!!
172
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 253Умнико Ракетите на Руснаците независимо дали с на бойно дежурство или са си в пристанището могат да достигнат до всяка точка на САЩ. Това отдавна е МНООГО голям ТРЪН в *** на Военолюбците на САЩ. Даже една ядрена подводница с изгасени ядрени реактори но с балистични ракети на борда може да унищожи голяма част от САЩ от стоянката си в пристанището. А подводница или ракета до там няма да припари имат си надеждна охрана. Първите С-400 са за базите на флота.
171
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 252Вземи Германия в момента има 400 Лео2 танка 300 от тях се нуждаят от ремонт. 60% от Германската Авиация също е заземена по същата причина и това си го казва Баба Меркел. В другите страни и у нас в Европа положението е още по-зле. Само Американците са относително боеспособни. Обаче последните имат над 40% недосбор последно време т.е. изгубиха вузможността да водят война на 2 локани конфликта. Ако се стигне до конфликт не могат да огреят навсякъде.
170
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма какво толкова да се тренира, путин наскоро призна пред италиански медии, че САЩ са разположили атомни подводници в акваторията на Норвегия и за 12 минути ракетите могат да са в москва. Тактиката на сплашване не сработи и сега путин се опитва да се измъкне от ситуацията правейки се на луд. Е намери си майсторите този път и измъкването ще е много унизително и скъпо..
169
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиСтига бе човек, путин си призна че е по-слаб, само ти тука храбро на амбразурата??!И ти ли като сюргюна категорично отказваш да приемеш фалшивата теза за безапелационното превъзходство на запада над западаща рус?
168
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 248Умнико всеки венен експерт ще ти каже малко по-различна истина от писанията на Журналята разбрали недоразбрали.РФ армия е по мобилна и не се влияе почти от водни прегради - всичките им БТР и БМП могат без подготовка да плуват. Обаче това води до по-лошо брониране което е преимущество на Западните машини. Обаче Рашките имат по-голяма огнева мощ при БМП2 и БМП3 в сравнение с западните образци. Така че е спорно кой е по-добър.
167
4
 
1
 
! Отговори
до синева преди 8 години
Каква война между НАТО и руската федерацийка, това е все едно на ринга да излязат тайсън и путин.. втория няма никакъв шанс и по-скоро е рисковано за пърия че ще му лепнат етикет на комплексар защото се бие с неравностойни противници.Само руснаците имат традиции в 'побеждаването' на по-слабите си съседи - Грузия, Украйна, Молдова.. изобщо много са силни като купят мача или си подберат враг 10 пъти по-малък от тях!Иначе дойде ли реална опасност веднага свиват платната на своята увереност
166
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До синеваНадявате се на война вие руски ***, но няма да има.Само с глад ще се успокоите, няма нужда от бой!Апък после и крим ще върнете и репарации ще платите и гащите ще събуете... :)))
165
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Русофилпутин призна, че неговата армия отстъпва по всички параграфи на НАТО-вската.Само *** като теб отказват да приемат реалноста и предпочитат да бълнуват до пукване.Не ни пречи, дори е доста забавно :)Крайно време е да се помогне на Украйна и тя решително да настъпи по посока москва!москва в Украйна, слава на Украйна!!!!
164
1
 
6
 
! Отговори
синева преди 8 години
НАТО трябва да престане да мъти водата, залъгвайки се че в мътни води се ловят големи риби. В някой момент ще се окаже в ситуация, в която хем ще е без риба, хем с пречупена въдица. НАТО има избор. От него зависи дали да свие платната, или да изтегли късата клечка......
163
8
 
2
 
! Отговори
RAD преди 8 години
До 251Не знам защо говориш от името на българския народ, че да казваш, че народът не ще в НАТО и ЕС.И да ти кажа -по твоята логика излиза, че народът си иска комунизма и социализма и заплати по 110 лв., телевизори "Електрон" и Москвич и Лада, за които да се реди на опашка по 10-12 години... Нали така? Щото по татово време БКП печелеше изборите с 95 %. Останалите 5 % бяха за ОФ...
162
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Величествен скок??? Направо ме разсмяха рано сутринта.Трябва ви величествен памперс, гейчета!
161
1
 
12
 
! Отговори
Ь преди 8 години
Одисей 1,за да се развиват технологиите,са нужни суровини-енергия,материали,човешки ресурс и т.н.--а сега познай,в кои държави това го има в изобилие????--май в омразната ти Русия и Китай....