Въведоха режим на тока във Венецуела

Заради недостиг на ечемик спира производството на бира
22 апр 2016 12:22, Елка Василева
14
Въведоха режим на тока във Венецуела
Николас Мадуро. Снимка: архив, Reuters

Венецуелските власти въведоха режим на тока в цялата страна поради недостатъчното производство на електричество от водноелектрическите централи заради сушата.

Токът ще спира по четири часа на ден в цялата страна най-малко за 40 дни или докато се стабилизира нивото на водата в язовира Гури, от който се генерират 70 процента от електроенергията в страната.

Същевременно един от най-големите производители на бира във Венецуела - компанията Полар груп, обяви, че заради недостиг на ечемик ще спре производството на бира от 29 април, предаде ДПА.

Ечемик не се култивира в страната, а компанията вече не може да го внася от чужбина.

Това положение ще засегне пряко 10 000 служители, а индиректно ще бъдат засегнати над 300 000 души, сред които търговци и доставчици.

Венецуелската икономика е на ръба на катастрофата. Страната има чужди заеми на стойност милиарди долари. Инфлацията е най-високата в света. Заради кризата тази седмица правителството сведе работните дни само до два.

За да се пести ток, страната ще премести стрелките на часовниците с половин час напред от 1 май. Президентът Николас Мадуро дори призова жените да не ползват дълго сешоарите, когато си изсушават косата след къпане.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Венецуеларежим на тока
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
европа преди 8 години
Почти цялото население на Африка и голяма част от Азия живее в мизерия но това няма значение.За нас е важно да научим че в Венецуела имало режим на тока щото били комунисти.Останалата част от Южна Америка цъфти и хората са богати,там всичко е ок.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
евала на внецуела че отстоява свободата си откак краварите умориха чавес.империализмът никому не е донесъл добро ,само грабеж
6
1
 
1
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
До Анонимен 9 - Той Чавес редовно дава акъл на Мадуро,явявайки му се на сън под формата на птица.След комунизЪма и трева не никне.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kaто беше хубавия Тошов комунизъм, по който някои така реват, и у нас имаше режим на тока.
4
2
 
15
 
! Отговори
GRN преди 8 години
Туйто. Евразия-мевразия, петрол-метрол, а резултати - ни ток, ни бира, ни тоалетпапир. Вива ел Социалисмо!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По кое нареждане?
2
2
 
14
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Колкото и да размахват юмрук над главата си в интернационален поздрав, комунистите навсякъде по света са се оказвали лоши управници. Режимът на тока в случая е пряка последица от червеното управление. Също като у нас преди 1989.
1
4
 
21
 
! Отговори
! преди 8 години
*** задължително я докарват до глад и режим на тока.