От глад: 500 венецуелки щурмуваха Колумбия

"Умираме от глад, отчаяни сме", заявиха жените
Обновена: 6 юли 2016 09:13 | 6 юли 2016 09:07,
40
От глад: 500 венецуелки щурмуваха Колумбия
Снимка: Reuters, архив

Стотици венецуелки щурмуваха границата с Колумбия, за да си купят оттам храна, предаде ДПА.

"У дома нищо не можеш да си купиш, няма нищо за ядене. Умираме от глад, отчаяни сме", заяви една от жените пред радио "Каракол".

Венецуела потъна в задълбочаваща се икономическа криза, при която главоломно растящите лихвени проценти и липсата на твърда валута изпразниха рафтовете на магазините и оставиха болниците без медици, отбелязва агенцията.

Демонстранти, искащи храна, влязоха в сблъсъци с властите в няколко града на латиноамериканската страна през последните седмици.

Масовата акция на 500-те жени на граничния пункт между венецуелския щат Тачира и колумбийската провинция Норте де Сантандер беше организирана по социалните медии.

Венецуелските власти първоначално блокираха границата, но не се намесиха, когато тълпата от гневни жени си проби път и влезе на колумбийска територия. Там жените си накупиха храни в град Кукута, административния център на провинцията. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
6
 
! Отговори
Мюмюн от АТАКА преди 7 години
е как само една бре, една единствена социалистическа дЕржава не запогатя ... е така, да я даваме за пример ... след червената мъгла, следва единствено и само: глад, унижения, мизерия, пак глад, безпреспектива ......
27
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 33ИМЕННО - ПОСТАНОВКА - ИНСИНУАЦИЯ - която да бъде раздухана.
26
1
 
8
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
до 13Само който никога не е излизал извън България, може да твърди, че тук се живее зле.
25
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Само ще задам няколко въпроси:Само 500 жени - без деца, пеленачета и всичките в идеална за работа форма...?Щурмували границата супер дай да замахна с пешкира по военния с калашник ... хе хе хеОтишли от татък границата и си КУПИЛИ каквото им трябва и се върналиГЕНЕРАЛНИЯ ВЪПРОС С КАКВИ ПАРИ? ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ГРАНИЦАТА ПРИ КРИЗА ВЪВ ВЕНЕСУЕЛА НА ДРАГО СЪРЦЕ ЩЕ ПРИЕМАТ НЕЙНАТА ВАЛУТА ЗА ДА МОЖЕ ЖЕНИТЕ ДА СИ КУПЯТ КАКВОТО ИСКАТ?ИНСИНУАЦИЯ АМА НА КУБ НЕ НА КЕВАДРАТ.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
венецуелките са едни от най красивите жени в света. крайно време е да внесем няколко хиляди за разплод даже и ако са гладни.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАбе ***, избагяха от соца и комунизма, така както правят венецуелките. Ходи у Сибир, ***!
22
0
 
3
 
! Отговори
vse edno: преди 7 години
До Анонимен 26: така е. 1 тон пшеница - 1 GSM; 100 тона - Жигула на старо....
21
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само 500! От мизерията в евроатлантическа България избягаха над 2.5 милиона да слугуват на запда и да чистят улиците.
20
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяко пето дете в САЩ живее благодарение на талоните за храна.
19
7
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Така става там, където победи социализма. Във Венецуела могат да произведат по 3 реколти годишно, но тънат в мързел и безхаберие. Трябва да избират между капитализъм и социализъм. Межу зверска експлоатация и нищоправене, придружено с глад. Все пак венецуелската нация има повече шанс да целее, отколкото американската. А жените им печелят през година всички световни конкурси по красота.
18
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Венецуела е като Русия - имат огромни ресурси, но много малллоумни народи !Честит им комунизъм ;)
17
5
 
28
 
! Отговори
Това е комунизма преди 7 години
А у нас все още има поддръжници на тази идеология и нейния извор - Россия!
16
3
 
21
 
! Отговори
Сашо преди 7 години
Ето до това води левичарството и комунизма! Пълна разруха и мизерия. Сега някой обаче да не се излъже, че в ЕС не е същото. В ЕС левичарството е на макс подобно на Венециела. Драги купува облигации на частни фирми с неинвестиционен рейтинг. Това си е скрита дотация на фалирали и губещи предприятия, за сметка на гражданите. Да ви е познато от Соца? Отделно политиката на ЕС е да бъдат отглеждани всякакви социални дегенарати, справка България и навсякъде другада, заради някакви "ценности" и права!
15
3
 
29
 
! Отговори
Чавес преди 7 години
Ей сега Мадуро направо че си яде ...
14
7
 
13
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До Van4i.България има около 20% по-висок БВП абсолютна стойност и еквивалент покупателна способност от Венецуела, за сравнение преди Чавес съотношението беше приблизително обратното. Куба е приблизително на нивото на България по тези показатели.
13
5
 
30
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Наближава времето на венецуелския Пиночет. Чавес и Мадуро аналогично на Алиенде прахосаха куп държавни пари за социални програми и разсипаха икономиката.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АНАЛогии, АНАЛогии....
11
5
 
33
 
! Отговори
До Van4i преди 7 години
Познавам българин, който цял живот е живял там. Сега, на стари години се върна в България и каза, че тук е раят на земята! Смятай за какво иде реч, щом тук му се струва прекрасно!
10
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типична режисура за сваляне на законно избрано правителство. Не за пръв път я прилагат и вероятно пак ще успее. Кое правителство ще устои на такъв икономически и политически натиск? Аз знам само едно - това на Куба, но то все пак има подкрепа от част от света. Разбира се повечето коментиращи се плъзгат по повърхността и изобщо не схващат, как елементарно са ги преметнали.
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как, бе? Нали си имате Вожд и Учител? Той изобщо как е допуснал това? :))