Нови въздушни удари в Сирия, нови 25 жертви

Ударен е бунтовническият град Алепо
24 сеп 2016 15:13,
66
Нови въздушни удари в Сирия, нови 25 жертви
Снимка: архив, Ройтерс

Най-малко 25 цивилни са убити днес при нови въздушни удари срещу бунтовническите райони на сирийския град Алепо, предадоха световните агенции. Те са позоваха на сирийския Център на наблюдение на правата на човека.
Сред жертвите има хора, чакали на опашка за кисело мляко на един от пазарите в града.

Вчера при удари на сирийските сили загинаха над 100 души. Сирийската армия отрече да нанася удари по цивилни в Алепо и каза, че атакува само позиции на терористите.

Днес сирийските правителствени сили превзеха контролиран от бунтовниците район северно от Алепо, предаде Ройтерс, цитиран от БТВ.

Превземането на района Хандарат е станало в резултат на интензивния обстрел на силите на режима, подпомагани от бомбардировки от руснаците и от изтребители на режима, казва сирийският Център за наблюдение на правата на човека.

Същевременно представителката за Сирия на УНИЦЕФ Хана Сингър каза, че близо 2 млн. души в Алепо са без вода и условията за живот там се влошават, предаде Асошиейтед прес.

При въздушните удари е била повредена помпената станция Балал Найраб, която снабдява с вода 250 000 души в контролираните от бунтовниците източни части на града. Бунтовниците пък като ответна мярка изключили помпената станция Сулейман ал Халаби, която е в контролираните от тях зони на града и така е преустановено водоснабдяването на 1,5 милиона души от контролираните от правителствените сили западни части на Алепо. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: СирияудариАлепо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алепо не е бунтовнически град. Жителите му бяха изклани или поробени и продадени от ислямистите, които сега го владеят. Избиването и поробването на цивилни не прави от никого бунтовник. Ако авторката не е съгласна си е нейна работа. То е въпрос на МОРАЛ и човешки ценности това. А това май са евроатлантическите ценности.
49
0
 
15
 
! Отговори
Били преди 7 години
До bluesky1Как ще напишат такава статия? Така нареченият Център за наблюдение на правата на човека, които всички агенции се надпреватват да цитират се състои от един сириец, собственик на магазинче в Англия, който мрази Асад.
48
0
 
12
 
! Отговори
До №39 преди 7 години
До Прасе с каскаНяма да напишат, защото руснаците изпариха около 30 натовски офицери от разузнаването, ама онези не гъкват по въпроса. Защото на са съобщили за този център и руснаците се възползваха от това! Три "Калибъра" от едно мини-корабче 850 т. водоизместване!
47
0
 
18
 
! Отговори
какво неясно има? преди 7 години
Те са позоваха на сирийския Център на наблюдение на правата на човека....:) знем кой е тоя център!
46
1
 
22
 
! Отговори
Мучачос преди 7 години
Повече щяхме да се тръгнем,ако бяхте съчинили " Сред жертвите има предимно майки с деца,които чакали за контролен преглед пред болница,която е разрушена. Докторите и останалия персонал също са избити от касетъчни бомби с *** и смъртоносен газ"
45
1
 
36
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Хубаво е да напишете материал какво се случва в Дейр Еззор вследствие на оказаното от САЩ съдействие на ИДИЛ, което се изрази в жестока бомбардировка над правителствените войски... Тази бомбардировка причини такива щети и накъса жестоко защитата на военното летище на обсадения град, непревзимаем повече около 4-5 години, че ИДИЛ са на път да превземат летището, което ще обрече на смърт около 200 000 хиляди цивилни граждани...
44
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро Алепо ще бъде освободен от терористите подкрепяни от САЩ и коалиция.
43
0
 
34
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
За съжаление при една такава война загиват много цивилни.Интересно ми е защо в нашата и западната преса не излизат материали за това колко цивилни умират при хАмериканските въздушни удари. Когато кюрдите обсадиха Манбиж САЩ извършиха жестоки бомбардировки над града, контролиран от ИДИЛ. Тогава дори умерените терористи протестираха и поискаха от САЩ да спрат бомбардировките, които причиниха смъртта на огромен брой цивилни.....
42
0
 
30
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
В Алепо има много цивилни, но те са в правителствената част, над 1,5 мил. жители. В кватралите контролирани от терористите са останали около 250 хил. души. Преди войната Алепо е богат град, чието население не искаше никакви терористи да влизат в него, но уви! Трябва да се има предвид и че често при въздушните удари загиват цивилни, членове на семействата на воюващите главорези, които са довлекли от всички краища на света и цялото си домочадие с цел джихад и халифат.....
41
1
 
25
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Хандарат камп е предградие на Алепо със статут на бежански лагер за палестинци. При започването на войната в Сирия и настъплението на терористите откъм Турция в посока Алепо, палестинските обитатели на лагера отказват да минат на страната на терористите, поради което са избити и прогонени от там. Днес същите тези палестинци, които служат в армията, си върнаха град Хандарат. Няма как да са загинали цивилни при въздушните удари, защото такива няма там. Прокудените семейства сега ще се върнат там!
40
1
 
34
 
! Отговори
да.... преди 7 години
"Сред жертвите има хора, чакали на опашка за кисело мляко на един от пазарите в града." - е по-голяма глупост от тава не можаха ли да измислят журналята !?!?
39
0
 
6
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
41Хаха пич кой е глу п а к а не знсм, но явно не хващаш иронията в написаното. Нищо *** изгреби един йогурт по турски щом така ти харесва.
38
41
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад е долен диктатор и с ***, затова станаха интимни приятели,само че и двамата ще идат на ***.
37
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде браво Асад дай им Ръчка всичко живо що се намира на Територията на Алепо след 5 години война и под командването на градът от Ислямска държава е потенциаленТерорист Никаква жалост Бомбене до дупка Да се изравнят с земята
36
8
 
4
 
! Отговори
РЕ преди 7 години
АБЕ ГЛУ.ПАК,ЙОГУРТ Е ТУРСКА ДУМА И ЗНАЧИ КИСЕЛО МЛЯКО
35
1
 
18
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
ааа тез нр са чакали за кисело мляко, CNN каза че йогурт било....дрънканици и манипулации, за Берта и Ханс в Германия.
34
0
 
38
 
! Отговори
Прасе с каска преди 7 години
Абе няма ли да напишете за убитите инструктори на ИДИЛ от ракета "Калибр".Или е малко неудобно от кои държави са тия инструктори!!!
33
0
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
""е са позоваха на сирийския Център на наблюдение на правата на човека""да да ясно!
32
0
 
0
 
! Отговори
Дедик преди 7 години
Хаха. А отде знаеш че вече не съм бил бе оли?;)))
31
0
 
3
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Супер сега всички няма да се къпят ...