Десетки загинаха при блъсканица на религиозно събитие в Етиопия

Обявен е тридневен национален траур
3 окт 2016 08:44, Елка Василева
7
Десетки загинаха при блъсканица на религиозно събитие в Етиопия
Снимка: Reuters

Регионалните власти в Етиопия потвърдиха, че 52 души са загинали при блъсканица, след като полицията се е опитала да разпръсне антиправителствен протест по време на голям религиозен фестивал, предаде Асошиейтед прес.

Броят на жертвите беше потвърден от регионалното правителство на щата Оромия. Властите обявяват тридневен национален траур.

Блъсканицата е станала в Оромия - един от най-деликатните в политическо отношение райони в Етиопия. От месеци в щата имаше демонстрации с искане за по-големи свободи, като в някои случаи се стигаше до жертви.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Етиопия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 1Нито е от малкото (50% от африканците са християни), нито е изцяло християнска (има 30% мюсюлмани), но е единствената православна държава в Африка.
6
1
 
0
 
! Отговори
кАТИЛА преди 7 години
Грамотний Таню, би ли ни просветлил: -какво общо има антропологията с Кивота?-що е то пълен член в българския език и кога се употребява?-що е то "валидна теория" и има ли невалидни такива?-"шукам палци" от коя провинция е израз?Благодаря прдварително !
5
2
 
1
 
! Отговори
Таню преди 7 години
До до 1Добре де, кой е тоя *** дето ти плеска палец надолу, вместо да се изкефи, че е научил нещо ново!?! Примaти, примaти, примaти... Сега, другоселецо несведущий - човека верно го е казал - според някои антрополози най-валидна е била хипотезата за съхранение на кивота на остров в езерото Тана. Айде, шукай палци, неграмотнико!
4
1
 
2
 
! Отговори
вера преди 7 години
Значи десетки са загинали по време на антиправителствен протест, нали така г-жо *** Василева. М/у другото "Днес.бг" много мило ми става като цензурирате "***".
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При това православно християнска. И доколкото помня втората по численост след руската православна църква.
2
3
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Етиопия е една от млакото християнски държави в Африка. Дори се твърди че Кивота се съхранява в Етиопската църква.
1
1
 
4
 
! Отговори
Меркелах ханъм преди 7 години
Елате н Германистан!