Убиецът от клуб "Рейна" избягал заедно с 4-годишния си син

"Хюриет" се позовава на информация от полицията
13 яну 2017 13:00, Елка Василева
23
Убиецът от клуб "Рейна" избягал заедно с 4-годишния си син
Снимка: Хюриет

Нападателят, който в нощта на Нова година уби 39 души в истанбулския нощен клуб "Рейна", е избягал заедно с четиригодишния си син, пише турският в. "Хюриет", позовавайки се на сведения, с които полицията разполага.

Съпругата на терориста от узбекски произход Абдулгадир Машарипов беше заловена при операция в истанбулската община Малтепе. При нея бе и дъщеричката им на година и половина, която е поставена под закрила на държавата.

Още по темата

Семейството наема жилище в Башакшехир, Истанбул, в края на миналия месец. На 31 декември вечерта терористът си взел довиждане с жена си и излязъл от дома.

След зверството в "Рейна" Машарипов се прибрал и заедно с децата и съпругата си се върнали в предишното си жилище в Зейтинбурну, друг квартал на Истанбул. От там терористът избягал заедно с четиригодишния си син.
       
Съпругата на Машарипов е била задържана при извършена операция на истанбулската полиция в Малтепе в сряда. Тя е била отведена за разпит в отдела на полицията за борба с тероризма, а дъщеря им - поставена под държавна закрила.
      
"Ислямска държава" пое отговорност за нападението, при което при стрелба, открита в нощното заведение "Рейна" по време на новогодишно тържество, бяха убити 39 души, а близо 70 други ранени.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Арабин преди 7 години
Американските евреи владеят света.
9
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 7 години
А вас не ви ли е срам?
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оказа се грешка.Този човек е заловен, разпитан и пуснат на свобода ! ТРТ е вдигнала всички видео материали, които по рано е излъчила.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
VAVA VSI4KI TURSKI MEDII PI6E 4E IZVAR6ITELITE SA PET DU6I. A I OCCELELITE O4EVIDCI TVARDQT 4E SA STRELQLI PET TERORISTA.NO ZAPADNITE MEDDII KAKTO I BALGARSKITE MEDDI MANIPULIRAT I ZABLUJDAVAT 4ITATELITE S LAJLIVI ***
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
санкциите срещу Русия вредят на ЕС точно 0.01% т.е. една десетохилядна от БВП на ЕС. Вредата от наложените санкции за великата руска икономика се изчислява на 170 милиона евро, което е 20% от БВП на Русия за 2016. Така че великият Путин си го начyка много здраво, както на себе си така и на милионите консуматори на битова химия за баня в Русия.
5
3
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Какви турски особености бе, човекът е узбек, не четете ли статиите преди да се изказвате. Всезнайковци.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скарал се с жена си и си тръгнал като взел сина си сигурно понеже синът му е бил отбелязан със снимка и данни към неговия паспорт,а дъщерята към нея понеже са малки,иначе защо да не тръгнат заедно,освен ако няма билети за всичките,ако линията е претоварена и децата са на различна възраст и за тях цените са различни,ако има отстъпки плюс това до полета два часа преди това почва регистрация на пътници и багаж и полвин час преди да се лети трябва да са на гишето за излитане,което уж са проверили.
3
3
 
27
 
! Отговори
анонимна преди 7 години
Този сигурно е в Пазарджик при родата си.Защо не обърнат малко махалите и ще разберат колко много оръжие и наркотици има?!
2
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При узбеките е така. Наследено от многогодишното съществуване в рамките на сесесерето.
1
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турски културни особености