Чавушоглу като ехо на Ердоган: Холандия е "столицата на фашизма"

Глас от Германия: Спрете помощта за Турция
Обновена: 12 мар 2017 17:25 | 12 мар 2017 17:22, Александър Попов
171
Чавушоглу като ехо на Ердоган: Холандия е "столицата на фашизма"
Чавушоглу сред симпатизанти в Метц, Франция. Снимка: Reuters

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че Холандия е "столицата на фашизма" по време на реч във Франция в рамките на кампанията за предстоящия през април референдум в Турция за промени в конституцията, предаде агенция Ройтерс.

"Холандия, така наречената столица на демокрацията, и аз казвам това в кавички, защото те са всъщност столицата на фашизма...", заяви Чавушоглу на митинг в североизточния френски град Метц.

Още по темата

Турският първи дипломат привлече над 100 души на митинга в Метц след дипломатически скандал с Холандия, която вчера не позволи на Чавушоглу да кацне, за да участва в митинг в Ротердам, допълва Асошиейтед прес.

Негови привърженици с турски знамена го посрещнаха днес в конгресния център в Мец с възгласи "Турция" и "Аллах е велик".

Междувременно германски депутат призова ЕС да спре помощта за Турция и изключи всяка надежда за присъединяването й към блока.

"В крайна сметка няма изгледи за присъединяването й. Турция се отдалечава все повече и повече от Европейския съюз", заяви депутатът от Християндемократическия съюз на Ангела Меркел Ханс Михелбах.

Той добави, че по тази причина програмите за предприсъединителна помощ на ЕС са "прахосване на парите на данъкоплатците".

"Европа не трябва да бъде водена за носа около турската изборна арена", заяви Михелбах.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейците направиха голяма грешка като допуснаха толкова турци на тяхна територия. Като са толкова интегрирани защо още ходят на турски митинги - не ги ли интересуват само нещата в техните нови родини или вечно ще си останат просто турски гастарбайтери...
112
1
 
0
 
! Отговори
ЕС велик преди 7 години
Великия ЕС дето открадна от бедните и даде на богатите. Не случайно богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни, защото подобни организации не са правени за хората, а за корпоративни и властови интереси! 89та сме имали жизнения стандарт на Швеция, Финландия и само за 25години се опитваме да догоним Габон по икономика....
111
4
 
1
 
! Отговори
deliormanli преди 7 години
Turciq,Rusiq i Balkanite trqbva da se sparzumim sreshtu EU i USA
110
3
 
7
 
! Отговори
турско величие преди 7 години
турския делириум бързо утихна след ръмженето на бясната московска мечка и се превърна в котешко мяучене. "Великия" ердоганчо сниши чалмата си до земята в краката на джуджи путин! Европа беше добра с вас но вие сте ***!!!
109
2
 
2
 
! Отговори
османчоооооооо преди 7 години
Няма да кажа какво е обаче всеки сам да си прави изводите какво е това чудо ислям. Ако това ви е мечтата за която по пет пъти на ден се кланяте на меката - жени, злато и едене и пиене, вашия аллах май не е много в ред!!!
108
4
 
3
 
! Отговори
османчоооо преди 7 години
исляма обещавал като идат правоверните в рая да ядат и пият по цял ден непрекъснато и после да се търкалят с жени пак непрекъснато. Това на какво прилича нямам идея ?????
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и ТЪЙ КАТО СЕ КАЗАХА МНОГО ДУМИ ЕЙ ТАКА, КАКВО ЛИ ЩЕ КАЖАТ АКО ЗА НЕ СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ НА ДАДЕНА ДЪРЖАВА ИМ ВЪРНАТ ГРАЖДАНИТЕ- БОРЦИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И ОЩЕ НЕЩО ЗАЩО ТЕХНИТЕ ГРАЖДАНИ НЕ СА В ТУРЦИЯ А ВЪВ ФАШИСТКА ЕВРОПА- СТИГА ПЛАЧ- ПРИБЕРЕТЕ СИ ГРАЖДАНИТЕ НА КОИТО СА ПОТЪПКАНИ ГРАЖДАНСКИТЕ ПРАВА СПОРЕД ВАС.
106
1
 
0
 
! Отговори
аа преди 7 години
а бе не е баш така и аз спокойно кат вън мин мога да напсувам таджикистан, нали?но иначе е прав нидерландеца, много взеха да го раздават тежкарски турците.
105
6
 
5
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
Е ТУК СЕ Е ПАЯВИЛА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ НАЙ НАКРАЯ.ГОСПОДИН ПИСАТЕЛ...ПРЕДСТАВИ СИ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ..НЕ ЗНАМ КОЙ Е В МОМЕНТА НЯКОЙ БЕЗЛИЧЕН ..ИСКА ДА ОТИДЕ В БОСИЛЕГРАД..ЗА ДА СЕ СРЕЩНЕ С БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО В БОСИЛЕГРАД.И СЪРБИТЕ ГО ОТСВИРЯТ ДА КАЦНЕ В МАКЕДОНИЯ ИЛИ АЛБАНИЯ..БЪЛГАРСКОТО МВНР КАКВО ЩЕШЕ ДА НАПРАВИ.СНОЩИ В АМСТЕРДАМ ПУСНАХА КОННА ПОЛИЦИЯ И КУЧЕТА СРЕЩУ ТУРСКИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ.ЕС ПРАВА НА ЧОВЕКА....АЗ ЛИ ДА ВИ ПРИЕМА НАСИРИОЗНО ПРОМИТИ КОМУНИСТИЧЕСКИ МОЗЪЦИ..
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо си мислиш, че си страшен? Смешен си. А темите, които обсъждаме тук са сериозни. А ти само се пречкаш с глупостите, които пишеш. Не виждаш ли, че никой не те взима на сериозно?
103
2
 
1
 
! Отговори
ДО 133 преди 7 години
ТИ СЕ ПЛАШИШ ОТ ЕДНИ ГЛАВНИ БУКВИ ПЪК СИ ГОЛЯМ СМЕЛЧАГА ИНАЧЕ.ПРЕДСТАВЯМ СИ АКО НАЖИВО ТИ ПОКАЖАТ ГОЛЕМИЯ .......СИГУРНО ОТВЪД ХОЛАНДИЯ ЩЕ ИДЕШ.*** ЖАЛЪК...
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dnes.bg отдавна е време да го банните тоя *** с главните букви, защо още пише тук, и на вас ли еплатено от неговоте господари?
101
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aко в Турция избухне гражданска война България ще приключи по-бързо от Турция.
100
3
 
11
 
! Отговори
Забравят бързо преди 7 години
До Тоя паНе е случайно, че в Сърбия Караджич, Младич, Аркан и т.н. воювали и изтребвали безпощадно мюсюлмани са НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ. Ако тяхната дейност се беше превърнала в национална политика на всички балкански страни, сега всички тия крекалници, дето обикалят по страната и пускат предизборно турски песни, щяха да са си дома, да носят фесове и потури, да мятат броеницата по цял ден и нямаше да имат ни образование, ни икономика, ни нищо. Никога не е късно да се появи нов Хитлер дори.
99
3
 
9
 
! Отговори
Тоя па преди 7 години
До deliormanliАбе ти вярваш ли си, че ви дадем и един сантиметър изконна българска земя? Май забравихте Аркан как воюваше с вас, ислямски *** и колко бързо бяхте изтребени в масови гробове? Посегнете само на суверенитета ни и ще ви изколим до крак.
98
3
 
8
 
! Отговори
Алоу преди 7 години
До ОСМАНОт Турция ли пишеш? Ако ли не затваряй си устата, защото не си в режима на Ердоган, а в удобната Западна Европа, където има нет и можеш да лаеш.
97
2
 
7
 
! Отговори
Schutzstafell преди 7 години
Турците сте пълен ***. Най великият ви лидер, Кемал Ататюрк го заменихте със ам гъл
96
8
 
3
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Да столицата на фашиото е Хага. На Болшевиците е Москва. Изненадано ли си маймунче?
95
1
 
10
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
То затова Фюрера за да спре фашизма завладя Бенелюкс , Франция и още няколко региона !
94
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се видят видеозаписите от митинга и всички присъствали по етапен ред към Анадола,там да гласуват и живеят.Храни куче да те лае....Докъде изпростяха турските управници да ходят да агитират в услуга на султан Ердоган.*** народ лесно се управлява.Пък ако вмъкнеш вътре и религията направо всичко заспива.И като за капак....ше ги приемат в Европа.Боже опази....