Руски издания: Политическа война се разгаря в САЩ

Противниците на Тръмп имали нагласа за импийчмънт
17 май 2017 09:23, Елка Василева
13
Руски издания: Политическа война се разгаря в САЩ
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Публикациите, според които президентът на САЩ Доналд Тръмп е споделил поверителни данни с руски представители, произтичат от желанието на американския елит да сложи край на управлението на 45-ия държавен глава, смятат експерти, цитирани в "Независимая газета".

"Вашингтон пост" писа преди два дни, че Доналд Тръмп е предал секретна информация за Ислямска държава на руския външен министър Сергей Лавров и посланика на Москва Сергей Кисляк при среща в Белия дом на 10 май. Кремъл нарече съобщението "пълна глупост", а президентът на САЩ заяви в Тwitter, че е имал пълното право да сподели информация с Русия.

"Според мен противниците на Тръмп имат нагласа за импийчмънт - коментира Дмитрий Тренин от Московския център "Карнеги". - Не зная какво всъщност е станало там и дали е станало нещо изобщо, но това не е толкова важно. Обвинението наистина се използва като повод. Политическите борби в САЩ се изострят. Ако нещата тръгнат по този начин, скоро ще започнем да печатаме материали, озаглавени "За положението в САЩ", също като по съветско време. Мисля, че това ще е по-сериозно, отколкото някои си представяха доскоро."

Още по темата

В този контекст, след като уволни Джеймс Коми, Тръмп ще номинира за шеф на ФБР "приятелски настроен" към президента човек и това може да предизвика нови проблеми, смята аналитикът. И добавя, че в САЩ се разгаря "продължителна, засега с неясен край политическа война".

Според наблюдателя на телевизия Си Ен Би Си Джеймс Новак редовните "изтичания" от Белия дом, компрометиращи неговия стопанин, може би сочат, че се предприемат опити за преврат. По думите му зад тях може да стои някой от близкото обкръжение на Тръмп или хора от разузнаването, пише "Росийская газета".

Бившият съветник на Тръмп Роджър Стоун, цитиран от новинарския сайт Mediaite, предрече в телевизионно предаване, че противниците на президента ще се възползват от медийните слухове, за да припишат на Тръмп симптоми на болестта на Алцхаймер, съобщава руският в. "Икономиката днес".

Тръмп бе обвинен, че разгласените от него данни поставят под заплаха информаторите на западната коалиция в Сирия. Медиите в САЩ са възмутени и от друго - по време на предизборната надпревара Тръмп неведнъж обвини своята съперничка Хилари Клинтън в небрежно отношение към секретни данни, посочва "Комерсант".

Американският сенатор Джеймс Риш заяви, че представителят на Белия дом, разказал на "Вашингтон пост" подробности от разговора между Тръмп и Лавров, е предател. Това съобщи телевизия Си Ен Ен, информира "Политиката днес".

Риш изрази желание "Вашингтон пост" да назове името на своя източник, допълва руското онлайн издание.

Председателят на комисията по въоръжените сили в Сената Джон Маккейн заяви, че кризата в администрацията на Тръмп е стигнала мащабите на Уотъргейтския скандал, пише "Газета", като се позовава на американския в. "Хил".

"Тоя филм вече сме го гледали (. . .) Това не е много добре за страната", отбелязал сенаторът на банкет на Международния републикански институт. По думите му президентът не е трябвало да кани руския външен министър в Овалния кабинет.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: САЩРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп краен нагляр? Шегуваш ли се? Или забрави какво беше Хилъри?
11
5
 
11
 
! Отговори
ф 16 преди 6 години
Тръмп е от онези американски президенти ,които обичат САЩ .Това боде очите на противниците му .Това е неговия грях .Такъв беше и на Буш младши и на Никсън.О,трябва да си против САЩ като Обама и Картър и да знаете как ще ви заобичат всички комунисти по света .И ислямистите барабар.
10
9
 
7
 
! Отговори
az преди 6 години
разгаря се на джуджето под опашката, доларите свършиха - а без тях джуджето е пътник
9
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая руска балалайка (Тръмп) няма да изкара до края на годината.За разлика от нашата (Радев) която е непоклатима,
8
9
 
4
 
! Отговори
ф 15 преди 6 години
В САЩ единствено се колебаят за името на операцията в Корея. Много хора искат да се казва Обединена Корея.
7
11
 
3
 
! Отговори
ф 15 преди 6 години
Не само ,че няма го свалят ,но ще му целуват ръка след 8 г. Иде месец юни и операция свободна Корея.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във великите империи винаги има борби за надмощие ! Така се поддържа високо ниво .Още от римската империя. Нищо ненормално няма. По умните ще продължат .
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До САЩ е велик. 1Хи-хи-хи-хи....интересно обаче, КОЙ С КОГО се бие? Кравите с говедаря, или говедарки срещу говедарчетата, или кучетата срещу говедата.....пълен бардак!!!
4
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички нормално мислещи знаехме , че в света на демокрацията. ...никой няма да изтърпи един краен нагляр.Същия дето е станал милиардер от тази система е плюе. Същия дето кара службите да не говорят това и онова , а правише гръмки изказвания по време на предизборната. Края е ясен ...Няма да изкара мандата си.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая ще се удавят в собствената си лакомия. Някой да е очаквал нещо друго?
2
6
 
24
 
! Отговори
чери преди 6 години
Егати свръх държавата! Егати свръх тайните!Голям страх ги тресе американчетата.
1
4
 
31
 
! Отговори
САЩ е велик. преди 6 години
Всеки ден нови скандали от краварника.