Мигранти се опитали да излетят от Гърция с менте паспорти

49 души от различни страни са били заловени за 10 дни
31 юли 2017 21:00,
5
Мигранти се опитали да излетят от Гърция с менте паспорти

Десетки мигранти са били арестувани при опит да излетят от летища на гръцките острови към различни страни в Европа с фалшиви паспорти, съобщава ДПА, позовавайки се на гръцките власти.

На летище Ираклио на остров Крит 49 души от Сирия, Ирак, Еритрея, Либия, Пакистан, Хаитини, Конго и Алжир са били заловени с фалшиви документи в периода между 21 и 30 юли. Шестима други са били задържани на летището на остров Санторини, посочва полицията, цитира БТА.

Мигрантите са се опитали да се качат на полети до Германия, Италия, Испания, Белгия, Швейцария и Холандия.

"Имаме такива случаи всеки ден", заяви за ДПА полицейски служител на източния остров Кос.

Настоящият оживен туристически сезон се възприема от някои мигранти като възможност да се качат на самолет, като измамят служителите по сигурността на натоварените летища.

Фалшифициран паспорт струва между 1500 и 3000 евро, според полицейски източници.

Мигрантите също така все още се опитват да стигнат до Европа по т.нар. Балкански маршрут, който е затворен от близо 18 месеца.

Полицията е спряла автомобил с деветима мигранти близо до северния град Солун, които били влезли от Турция. Всеки от мигрантите бил платил по 900 евро на трафиканта за пътуването, посочва полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Либерастията=болест преди 6 години
До Анонимениронията е, че точно брюкселските либерлни зелки първи ще паднат 1 ден, когато мюслимите превземат легално с избори държавите. Ама ходи се пробвай да го обясниш това на мама меркел и гея юнкер.
1
0
 
16
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат: "....Сирия, Ирак, Еритрея, Либия, Пакистан, Хаитини, Конго и Алжир...." милиони ***...от алахогъзниците на Африка, и Арабия....милиони шебеци на гърба на работещите енропейци....клети бежанци с хиляди ? в джобовете, и корана под мишница!Няма да спра да се чудя - как Евлопа - бавно( или всъщност доста бързо) си прави харакири!