Путин на почивка: Преследвал щука, бродил в тайгата...

Ще публикуват уникални кадри от тридневния му отпуск в Сибир
77
Путин на почивка: Преследвал щука, бродил в тайгата...
Снимка: архив, Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин е бил на кратка лятна почива в южносибирската република Тува в дните от 1 до 3 август, съобщи днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

По думите му президентът е бродил из "трудно достъпна тайга, ловил е риба в планински езера, занимавал се е с подводен риболов, пекъл се е на слънце, спускал се е по планински реки на моторници и салове и е правел планински преходи пеша и с АТВ".

Песков допълни, че в пътешествието си Путин е бил придружаван от министъра на отбраната Сергей Шойгу, президента на Тува Шолбан Кара-оол и президента на Хакасия Виктор Зимин.

Кремълският прессекретар описа климата в района като суров, остро континентален, като на слънце е много топло, но вечерта температурите рязко спадат до 5 градуса. По думите на Песков водата в езерата била с температура до 17 градуса, но това не е спряло президента.

Путин, облечен с леководолазен костюм и с маска и шнорхел, два часа преследвал щука под водата, преди да я простреля с харпун. През това време инсталираната на маската му камера "GoPro" е заснела "уникални кадри", които ще бъдат публикувани, обеща Песков.

ТАСС припомни, че Путин нееднократно е ловил риба в този район. През юли 2013 г. той е бил на почивка в Тува и Хакасия на езерото Токпак Хол. Тогава Песков съобщи, че президентът бил хванал щука с тегло над 21 килограма, след като я изтеглял от водата в продължение на три минути.

Владимир Путин е бил за риба и с други високопоставени лица - през 2007 г. с княза на Монако Албер в Тува, през 2001 г. с френския президент Жак Ширак в Санкт Петербург, а през 2007 г. с президента на САЩ Джордж У. Буш и с Джордж Буш - баща в семейното им имение в щата Мейн, припомня ТАСС. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
9
 
5
 
! Отговори
Он преди 6 години
Ами..ГОЛЕМ Е!
64
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално. Путин ходи на лов щото е мъжкар.Росен Путьолиев ходеше само по гейпаради и прайдове
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че съм някъкъв кулинар ,но как после е приготвена щуката?Вуйна ми я приготвяше отлично на фурна със задушени моркови и зелени маслини.С една лека анасонлийка беше празник за небцето.
62
5
 
11
 
! Отговори
Koko преди 6 години
И преди да започне риболова се гмурнал в леденостудените води, намерил старинна амфора и излизайки от водата халосал с амфората по главата, убивайки го с един удар готвещия да го нападне и да му развали риболова тиранозавър.
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвратително престъпление! Горката щука, няма ли кой да я защити от диктатора? Защо мълчи запада?
60
3
 
10
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Най големия, като делфин е във водата...нямало е тигри наоколо за да ги дресира да стоят мирно на химна....
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 час след полунощ видеото от риболова се появи в мрежата.
58
0
 
8
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 6 години
А другарят Борисов работи ли ,работи ! Реже ленти,открива магистрали ! РАБОТОХОЛИК !
57
10
 
7
 
! Отговори
ура преди 6 години
Плъшоци продажни видяхте ли как се прави
56
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грантаджиите няма да издържат и половината му почивка. Ей за тоеа ги наричат диванна армия. Сополиви плюнчовци.
55
6
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Аз бих поебнал някоя секретарка в свободното време, вместо да се валям в тинята за щуки.Но нехранимайкото от последния чин го влече мръсотията...
54
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха...то..не човек, а...животно.Баси и смешния пи ар.Само...не разбрах...защо е използвал такива западни технологии като gopro ? Нямат ли си местни...родно производство? Аа...харпуна...какво производство е? А...екипа за гмуркане?Ии...гмуркал се в 17градуса вода?! Вие...честно ли?!
53
5
 
16
 
! Отговори
До 54 преди 6 години
Стига си заплашвал...***!Ходи и ти в тайгата като мразил еврогейове и ***.България е в Европа.Русия...и вие...путлеропоклонниците, не.
52
15
 
6
 
! Отговори
до Матросов преди 6 години
ти си *** жалък.Фашист викай на тейко си. И не си служи с имена на хора национални герои,*** нещастно!Нали знаеш,че има една служба ФСБ.Те ако та набарат,шъ забраиш много от твоите гадости!!
51
10
 
19
 
! Отговори
Матросов преди 6 години
До до 50Не е само хипофизно джудже, а е и с фроидистки комплекс.Няма жена, има дъщеря до колкото знам, колко е от него е друг въпрос...Пълен житейски *** и фашист.
50
8
 
17
 
! Отговори
пак този преди 6 години
Защо ни занимават с тоя?
49
17
 
6
 
! Отговори
до №50 преди 6 години
хиповизно джудже е на маминката ти свидното отроче.като си толкова смел/а и талантлив/а що не му определиш една среща по самбо с интернет запис та поне да се посмее еуропейското гражданство.и не само. запис
48
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ох,милия",този не престава да си прави реклама,но си остава все същото хипофизно джудже.
47
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички знаят какво е "Путин"?Гаджето на Ердоган, симулиращо панславянска загриженост за такива като нас,тъй както проституттка симулира оргзъм.
46
3
 
5
 
! Отговори
11 преди 6 години
До Анонимен 46Кат гледам - и ти си му свирил на кавaла ...