Швеция се провалила с интеграцията на имигрантите

Премиерът: Подхранихме организираната престъпност
28 апр 2022 23:00, Александър Попов
179
Швеция се провалила с интеграцията на имигрантите
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Швеция не е успяла да интегрира огромния брой имигранти, които прие през последните две десетилетия, което е довело до създаването на паралелни общества и до свързано с организираната престъпност насилие, предаде Ройтерс, позовавайки се на изказване на премиерката Магдалена Андершон.

Много шведи бяха шокирани по-рано този месец, след като в прераснали в насилие безредици бяха ранени над 100 полицаи. Насилието избухна, след като политик с шведско и датско гражданство запали Корана на митинг и се опита да проведе още митинги в няколко квартала с преобладаващо предимно мюсюлманско население. В необичайно прями и самокритични коментари Андершон обвини престъпници за насилието и каза, че на ислямизма и крайнодесния екстремизъм е било позволено да виреят в Швеция. "На сегрегацията беше позволено да стигне толкова далеч, че в Швеция ние имаме паралелни общества. Живеем в една и съща държава, но в напълно различни реалности", каза Андершон на пресконференция.

Броят на родените в чужбина хора в Швеция се е удвоил през последните две десетилетия до 2 милиона или една пета от населението, отбелязва Ройтерс. Социалдемократите на Андершон са били на власт през 28 от последните 40 години, включително през последните осем години.

Андершон заяви, че иска да създаде местни съвети по въпросите на младежката престъпност, където местни служби и полицията да могат да си сътрудничат. Тя предложи и въвеждането на инструменти за осигуряване на оставане на младежите в училищата без съгласието на родителите им. "Интеграцията беше твърде слаба в момент, когато миграцията беше висока. Обществото беше прекалено слабо, ресурсите за полицията и социалните услуги бяха твърде слаби", каза Андершон.

Швеция, в която тази година ще се проведат общи избори, драматично затегна миграционната си политика, откакто страната прие повече мигранти на глава от населението от всяка друга държава в ЕС по време на миграционната криза от 2015 година. Сега нейната миграционна политика е една от най-рестриктивните в блока. Организацията за защита на човешките права "Амнести интернешънъл" разкритикува затягането на шведската политика, твърдейки, че това причинява човешки страдания на мигрантите прави тяхната интеграция още по-трудна./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: швецияимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не може да е истина
120
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Интеграция поначало може да има в определени социално икономически условия, и то при желание и усилия от двете страни. Например: млада полякиня с приветлива външност, би се интегрирала по - добре от афганистански млад мъж, дори и двамата да са със съответните образователни лицензи, във Франция. Истината е, че в западна Европа, обществата са препълнени с имигранти, които естествено се възприемат като заплаха, в това число и източноевропейските имигранти.
119
0
 
6
 
! Отговори
Срам преди 2 години
До кога и защо Европейските държави трябва да стават пристан за мързеливи, готованци и престъпни елементи?Да сложат ред в собствените си държави и да си живеят там по собствените си правила и религии. Никой не е длъжен да интегрира никого. При нас също непрекъснато се говори за интеграция на хора, които имат права, но не и задължения.Раждат се в едни и същи болници,имат право на детски градини и обучение. Това не е ли достатъчна интеграция?
118
6
 
7
 
! Отговори
Талибан Ер-джолан преди 2 години
Иии само 20 процента изтрити коментари, алах е много милостив към вас каури! Ако бях аз нож за неверниците!
117
3
 
7
 
! Отговори
Optimus до 161 преди 2 години
Глупости. Мигрантите са там за да им запълнят липсата на евтина работна ръка, това е. Няма място за сантименти. Че много от специално мюслитата не са стока е точно така, милите шведи обаче не правят разлика между *** и българи или сърби например, качиш? За тях всички са ***. И определено не получават такова отношение в Бг каквото българите в Швеция. Така че нещата са двустранни както казах...
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитлер се обръща в гроба
115
0
 
21
 
! Отговори
Етнически особености преди 2 години
Швеция НЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА..... ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ СЕ ПРОВАЛИХА в интеграцията на емигрантите от мюсулманска религия и то основно защото ВСИЧКИ тези "мигранти" са всъшност ИКОНОМИЧЕСКИ МИГРАНТИ дожли да паразитират от социалната система ... да крадат по-заможните европейци.... да развиват престъпен бизнес .... и защото в тяхната собствена страна такива престъпления се наказват обикновенно със смърт, а тук в либерастка Европа може дори и да не влязат в зартвор - луксозна сграда като хотел 5*
114
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много от имигрантите им не са стока, но и Шведите са прикрити расисти. Там ако се и се родил Хасан трудно ще си намериш работа ... просто не те наемат. Държавата об са че е щедра, дава на Хасановците обилни социални помощи за да си правят гета.
113
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно е либе за китка
112
16
 
4
 
! Отговори
Optimus До 165 преди 2 години
Те не искат да се интегрират, обаче и шведите правят всичко възможно да не се интегрират - не ги приемат на човешко ниво и ги отхвърлят, при което онези се озлобяват и става една каквато е вмомента...Така че нещата са двустранни...
111
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление последните години Амнести интернешънъл се превърна в откровенно фашистка организация причиняваща невъобразими стадания на титулните населения.
110
1
 
20
 
! Отговори
Кони преди 2 години
Уважавам Швеция и ценностите й, но за съжаление тези, които тя приюти не оценяват майчинските й грижи и я нараняват по най-тих и жесток начин.
109
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте по едно плюшено мече на всеки ислямист, това ще оправи нещата! Ами много ясно, тези хора не искат да се интегрират, те искат да си живеят по техните правила! Съмнявам се че нещо ще постигнат, защото им липсва смелост да са твърди и решителни. По скоро Швеция ще заприлича на близкия изток?
108
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АББА стана Аллах Абкар!
107
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това беше първата изгубена война на Европа без оръжие!
106
5
 
21
 
! Отговори
Смех преди 2 години
Това ни очаква и с украинците.
105
0
 
39
 
! Отговори
1-n преди 2 години
Източноевропейците бачкат и лесно се интегрират но са нежелани за сметка на разни пристигнали без паспорт
104
0
 
35
 
! Отговори
бай Х преди 2 години
ха ха да са им живи и здрави,да се размножават като маймуните,така ще загине поредната държава
103
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се затрива Швеция! Колкото по-скоро, толкова по добре!
102
1
 
11
 
! Отговори
българина преди 2 години
скоро новининот рода, ес не успя са оцелее под американските санкции, но колониите не се предават