Зеленски не бил готов да преговаря с Русия

Договор може да има, когато Русия напусне украинските земи, добави той
11 сеп 2022 23:15, Красимир Ангелов
322
Зеленски не бил готов да преговаря с Русия
Снимка: БГНЕС

"Към днешна дата - не. Не виждам никакво желание от руска страна да бъдем конструктивни", отговори Зеленски на въпрос в интервю за CNN, излъчено днес. "Принципът ми е, че не говоря с тези, които поставят ултиматуми", добави Зеленски.

Президентът на Украйна даде утвърдителен отговор и на въпроса дали ще се "бори докрай".

"Знам, че някои страни ни тласкат в посока на Минския процес. Искам светът да признае, че едно нещо е дипломатическо решение, а друго е Минск-2, -3, -5, -10. Това са две различни неща, защото Минск е празна хартийка", каза Зеленски, визирайки споразуменията от Минск за разрешаване на конфликта в Донбас.

Той добави, че договор между двете страни може да бъде сключен, след като Русия напусне украинските територии, без да уточнява какво има предвид.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че Русия не се отказва от преговорите с Украйна, но че по-нататъшното им отлагане от страна на Киев ще усложни възможността за постигане на споразумение с Москва.

По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия е отговорна за мащабното прекъсване на електроснабдяването в Източна Украйна, като обвини Москва, че умишлено е засегнала гражданската инфраструктура.

"Има пълно прекъсване на електрозахранването в Харковска и Донецка област, частично - в Запорожка, Днепропетровска и Сумска област", заяви Зеленски в изявление в социалните мрежи, обвинявайки Русия в тероризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зельо е готов да чете само каквото му напишат, щот е добър рецитатор. Днес го бият, утре той напредва, ту иска преговори, ту пък не ще, ту пък ще преговаря, ама той ще поставя условията. Ами, Зельо зелен.......
204
1
 
4
 
! Отговори
?!?!?! преди 1 година
Как ще иска да првговаря ... Като получи втори транш комисионна от САЩ за мшрд долари военна техника, която тръгна лъм Украйна - лицемерие и забогатяване на гърба на народа си ....
203
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако тези новини са истина, значи е възможно руснаците да бъдат изтласкани до пред военните им позиции. Крим обаче е червената лампа за ядрена атака и няма да стане отново украински. Проблемът е, че докато ние нормалните искаме край на войната, сащ искат разпадане на руската федерация, а това отново означава ядрен апокалипсис за Европа. А санкциите няма да паднат дори и при мир..ужасни десетилетия идват..
202
2
 
5
 
! Отговори
ЕЛИ преди 1 година
ЗЕЛЕНСКИ Е СРАМ ЗА ПАЛЯЧОВЦИТЕ И КЛОУНИТЕ И Е ГОРДОСТ ЗА КРАДЦИ И ИИЗМАМНИЦИ
201
0
 
2
 
! Отговори
До до хах преди 1 година
,,Рон Унц се справя с фалшивите разкази на нашето време".Статията е от Пол Крейг Робъртс и дава отговор на въпроса Ви.
200
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъде.
199
1
 
4
 
! Отговори
Пешмерга преди 1 година
Турците да не са праят на луди че дават на Зельонски байрактари скоро че усетят силата.
198
3
 
9
 
! Отговори
Против войната преди 1 година
В момента 1 милиард население в лицето на САЩ и Европа, воюва срещу 6 милиарда население. Общо взето е САЩ и Европа срещу останалите. Най-лошото е че тук слушаме гледната точка на САЩ, която подглажда войната с Украйна и Тайван. Дявола иска кръв и САЩ бута света към 3та световна война, от която жив човек няма да остане, включително и в САЩ. Създават изкуствено напрежение, първо удариха Турция и е.. Мамата на икономиката им, сетне Укрйна и Тайван, демек Руския и Китай. Целия останал свят е против
197
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления е никои в случая ще преговаря когато му когато му кажат ,тои е обикновен клоун
196
9
 
4
 
! Отговори
Зпомнете това: преди 1 година
УКРАЙНА ПОГРЕБА ХИТЛЕР---- ЩЕ ПОГРЕБЕ И ПУТИН!!!
195
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е, с терористи не се преговаря.
194
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази война не може ди приключи по никъкъв друг начин освен на масата за преговори..или разделяне на държавата като Корея!
193
10
 
6
 
! Отговори
мда преди 1 година
Сега въпроса е не кога Русия ще се изтегли, а колко допълълнителни територии ще завладее Украйна след като изтласка ***. Явно ще стане по-голяма от преди... Само да не стигне до Москва, че тогава ще стане страшно.
192
9
 
11
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Никой не търси този клоун фашист за преговори, обаче той не бил готов напушнякът да преговаря! Хехе, ако се стигне до там Русия да преговаря, то това е САЩ, защото реално Путин воюва с тях.
191
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тези злобни и комплексарски коментари, дали Украйна или Русия побеждавала, лично за вен прозират безмозъчни злобни пора. Загиват хиляди нечии славянски деца, нечии майки, нечии бащи, нечии братя и сестри. За мен тук победа няма. Би била Пирова победа. Мисля само, че доларът поскъпна, еврото се срина, Европа е в невиждана енергиина и инфлационна криза. Дано някой ден да се търси сметка на тези, които реално конструираха тази разруха и трагедия.
190
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори утре Русия напълно да се изтегли, няма да има мир в Украйна! Защото една част от насилинието не искат да живеят като колония на САЩ! Не забравяй, че тази война в Донбас е гражданска също и там се бият украинци от Донецк и Луганск! Нещо което Западът едобно игнорира и не публикува!
189
4
 
14
 
! Отговори
До Я па ти преди 1 година
Ами ако така страстно бяхме санкционирали и САЩ като нарушаваха международното право в Афганистан, Ирак 1 и 2, Виетнам, Либия, Сирия или Косово, или пък санкционирали Украйна за неспазване на Минск 1 и 2. можеше тази война да бъде избегната! Но за теб международното право е селективно и САЩ са над закона! Той важи само за Русия!
188
14
 
9
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Пирова победа 281 И какво предлагаш ? Да оставим Путин да си развява коня и да напада суверенни държави , защото не му играят по свирката.За сега санкции. Ако не стане ще видим.Джужи трябва да бъде наказан за мер-зос-тта която извърши.Хит-лер на 21-ви век.
187
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори Русия да си изтегли утре от Украйна, тя никога няма да и свободна! Нео колония на САЩ напълно зависима финансово и военно от нея!
186
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незнам, но щетите в Украйна стигнаха 1 трилион евро, икономиката се сви 40%, 10 милиона избигаха в ЕС, още 6 милиона вътрешни бежанци в контейнери живеят, а Украйна няма огаз за тази зима и взеха още едно заемче 2 милиарда да си купят американска газ за два месеца..Ще я прекарват с дамаджани от Полша!