Кои са ползите от късното майчинство?

Зрелите майки имат бонус – пенсионирани родители
17 авг 2017 13:07, Михаела Лазарова
6
 Кои са ползите от късното майчинство?
Снимка: pixabay

Да имаш бебе на по-късен етап от живота си вече е стабилна тенденция. Все повече зрели жени стават майки, докато процентът на 20-годишни родилки драстично намалява, най-вече в развитите страни.

Да си по-възрастна майка (като в това число влизат всички жени, родили над 30 години) има своите немалко позитиви.

Кои са най-често срещаните сред тях?

Повече професионални възможности

Зрелите жени имат по-голям професионален опит. Ако са работили на едно място през последните години преди да родят вероятно са спечелили доверието на колегите и шефа си. Това е голям бонус предвид факта, че могат да разчитат на разбиране и подкрепа от тяхна страна. Ако пък след изтичането на майчинството зрелите жени решат да сменят работното място, ще им е по-лесно, тъй като имат опит.

Достатъчно време да се поучите от жените около вас

По-зрелите майки задължително имат няколко приятелки около себе си, които са станали майки по-рано. Това е ценно, защото от тях винаги може да се получи цялата нужна информация, за да сте готови.

Зрелите майки са по-спокойни и отглеждат по-възпитани деца

Това констатира скорошно изследване по темата. Според данните възрастните майки имат повече житейски опит и добър подход с разбиране към децата за разлика от младите и неопитни майки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважаеми дами, проучването е правено, както пише, в развити страни, т.е. цивилицовани, не в периферията на цивилизования свят. Не е нужно да се оправдавате за раждане в следпубертетна възраст, хората произхождат от различна семейна среда и са подложени на различен натиск. Никой не ви обвинява. Освен всичко това проучването е направено с оглед на детето. След като се повишава средната възраст на смъртност, апропо и на пенсиониране, е логично да се изместят и останалите граници.
5
4
 
4
 
! Отговори
mery преди 6 години
На 25 гонини имах 2 деца с малка разлика, трудно ми беше, но имах енергията да се грижа за тях без помощ от бабите! Сега дъщеря ми ми казва - Мамо ако е беше родила по- късно сигурно нямаше така да се разбираме и да излизаме така двечките по магазините и кафенцата! На сегашните младежи никак не им е леко, и не бързат да създават семейство, и да стават родители защото това е отговорност! Самите те трябва да се почувстват готови за това!
4
0
 
12
 
! Отговори
Невен преди 6 години
Процента на 20 годишните намалява, за сметка на 12 годишните.
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой мисли за детето на първо място познатото вече кариера развитие пари пари и пак пари а защо никой не казва че майките вече са с разклатено здраве натровени от храните въздуха и атмосферата в работата улицата на обществените места не до 20 но след това трябва да помисли че да роди здраво дете трябва и здраво тяло ние сме станали родители след 21-22 години бяхме млади и в разцвета на силите да можем да изучим и помагаме на децата си сега имат фирми вървят напред а ние сме спокойни баба и дядо
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В наше време късното майчинство е по принуда. Хората създават семейство и деца в по-късна възраст, защото докъм 35-40 г. нямат стабилна работа, заплатата им е малка, нямат собствено жилище, нямат възможност дори подходяща квартира да плащат.Затова поемат рисковете, свързани със създаването на деца в по-напреднала възраст.Никой не спори, че късното родителство има и някои предимства, но и рисковете не са малко.
1
0
 
5
 
! Отговори
Патладжан преди 6 години
Кеф ми е като чета подобни неща!