IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

В Гърция скочиха срещу наш хляб, твърдят, че е опасен


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

22
Hiter
преди 10 години
Харесвам 31 Не харесвам 4
Те българите 25 години ядат карцерогенен хлаб мрът от рак и псуват съдбата, а не знаят,че съдбата им е самите те. Или поне тяхната апатия.
отговор Сигнализирай
21
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 26 Не харесвам 7
Хлябът е лош и в други държави, съвсем не сме рекордьор. Във Франция на вкус и консистенция е ужасен, вътрешността на франзелите е като изкуствен памук, а кората им като синтетичен плат. Филмът "Крилце или кълка" с Луис Дьо Финес явно все още е актуален.В Румъния хлябът е много хубав, отделно навсякъде е пълно с пекарнички, всяка със свой си набор закуски. В Сърбия все още може да ядеш истински бурек, в Турция - геврек.На Балканите сме, дайте да си запазим храната, а Запада дървен домат да яде
отговор Сигнализирай
20
anonimen
преди 10 години
Харесвам 8 Не харесвам 1
mi podsladitelite za bezalkoxolni ,pove4eto ot tqx sa vredni a dori aspartama e zabranen v dosta darjavi ma u nas se polzva masovo ze evtiniikite gazirani
отговор Сигнализирай
19
Митю
преди 10 години
Харесвам 19 Не харесвам 3
А сега и кремвирши им карам,от месо и ще ги довършим малаките.
отговор Сигнализирай
18
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 18 Не харесвам 1
Консумацията на продукти, съдържащи термофилни дрожди, способства образуването на твърди съединения, които на по-късен етап се превръщат в камъни в бъбреците, жлъчката, черния дроб и задстомашната жлеза (панкреас). В стомаха нарастват процесите на гниене, в следствие на което се развива патогенна микрофлора, травмираща ресничните ивици. Забавя се изхвърлянето на токсичните маси от организма, образуват се газови джобове, където се залежават твърди образования (камъни).
отговор Сигнализирай
17
ЗАгрижен
преди 10 години
Харесвам 20 Не харесвам 15
На никой ли не му минава даже през ума, че по-евтиния и по-хубав хляб от БГ просто им убива бизнеса... и "по гръцки" казват - ОТРОВНО е не яжте... щото други аргументи няма!!!!Ама то не става само с ядене, иска и акъл...
отговор Сигнализирай
16
SS
преди 10 години
Харесвам 9 Не харесвам 1
До Анонимен : Точно от там си взех килограм хляб миналата седмица за 1,5 euro.
отговор Сигнализирай
15
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 17 Не харесвам 1
Дрождите-захаромицети (термофилни дрожди), които се използват в спиртоварната промишленост, биреното производство и хлебопекарството не могат да се срещнат в природни условия. За голямо съжаление захаромицетите са много по-устойчиви от клетките на тъканите. Те не се разрушават нито в процеса на приготвяне, нито от слюнката и стомашните сокове в организма. Дрождите клетко-убийци унищожават чувствителните и по-малко защитени клетки на организма чрез отделяне на отровни вещества с малка молекулярн.
отговор Сигнализирай
14
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 17 Не харесвам 2
Но ето че вече няколко десетилетия хлябът се пече по друг начин. Използват се за това не природни закваски а изкуствено създадени за целта термофилни дрожди (захаромицети). Технологията на завъждането им може да се нарече направо чудовищна и неприродна. Производството на хлебните дрожди се основава на размножаването им в течни хранителни среди. За целта меласата се разрежда с вода, обработва се с хлорна вар, окислява се със сярна киселина и т.н. Странни методи, трябва да си признаем, се използват за приготвянето на хранителен продукт, още повече когато в природата си съществува естествена закв
отговор Сигнализирай
13
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 16 Не харесвам 2
И така, ако термофилните дрожди са се появили наскоро, то с какво се е приготвял квасният хляб в дълбоката древност и преди това? Добре познатите селски закваски са се приготвяли от ръжено брашно, овес, ечемик и пщеница. И до наши дни се е съхранила традицията в много селца, изолирани от съвременното кулинарно влияние. Именно тези видове природни закваски обогатявали организма с органични киселини, витамини, минерални вещества, ферменти, пектинови вещества и биостимулатори.
отговор Сигнализирай
Новини