Семейство индийски албиноси – бъдещи световни рекордьори

Индийската фамилия Пулан искат да влязат в Гинес
Обновена: 7 мар 2012 07:20 | 7 мар 2012 07:00,
13
Семейство индийски албиноси – бъдещи световни рекордьори
Предишните рекордьори албиноси от Канада. Снимка: Гинес

Семейство от Индия е на път да постави световен рекорд в книгата на Гинес за най-многобройна фамилия албиноси.

Розетураи Пулан, на 50 години, и жена му Мани, на 45 години, имат още цели 8 роднини с белоснежна кожа. Те имат трима синове – Вижай, Рамкишан и Шанкар, и три дъщери – Рену, Дипа и Пужа.

Дъщеря им Рену също се жени за албинос – Рошех, и двамата имат двегодишно момченце – Дарамрай, който също като тях е албинос.

Цялото семейство живее заедно в едностаен апартамент в Делхи и всички имат бледа кожа, бяла коса и слабо зрение, страничен ефект от албинизма им.

Розентураи разказва пред британския вестник “Сън“, че повечето хора ги смятат за англичани и не могат да повярват, че всъщност са индийци.

“Имаме влошено зрение и не можем да се излагаме дълго на слънце, но се опитваме да живеем възможно най-добре“, допълва той.

Розентураи и Мани се женят през 1983 година. Бракът им е предварително уреден. Местят се от южната част на страната в Делхи, където съпругът започва да продава яйца.

“Родителите ни смятаха, че ще бъде най-добре да се оженим един за друг, защото сме “еднакви“. В Южна Индия  хората вярват, че да се ожениш за албинос носи късмет и благоденствие. Е, за нас това не беше точно така. Животът ни беше доста труден, особено в родния ни край, където хората ни смятаха за болни и страняха от нас“, обяснява Розентураи.

“Хората в Делхи са по-широкоскроени, но много от тях ни мислят за чужденци“, допълва той.

“Албинизмът няма да ни попречи“, категоричен е Розентураи.

Мани признава, че след първото си раждане отишла в болница, решена да не ражда повече деца с албинизъм.

“Не исках децата ни да страдат като нас, но като ме видя докторът се стресна и ме изпрати вкъщи. Никога не се върнах в болницата и родих още много деца. Сега разбирам, че това е дар от бога“, казва Мани.

Жената, която има и сестра албинос, разказва още, че много пъти е била измъчвана и обиждана заради болестта си.

“Трудно е да си албинос в Индия, но сега сме щастливи“, допълва тя.

Мани разказва още, че всичките й деца са посещавали училище за слепи заради проблемите със зрението си. Те вече са се примирили, че няма да си намерят добра работа.

Най-големият й син Вижай казва: “Имам квалификация за работа с компютър, но заради зрението ми не ме назначават“.

Семейството се надява, че скоро официално ще влезе в книгата за рекордите на Гинес. Досегашният носител на титлата е шестчленно семейство от Канада.

От книгата за рекордите на Гинес заявили пред в.“Сън“, че ще се свържат с индийското семейство Пулан, за да потвърдят рекорда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Ей преди 12 години
Снимки тук: google/search?q=albinos+in+india&hl=en&rlz=1C1RNNN_enUS359&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=kZFXT7LHGInI2AX-mM3xDg&ved=0CC8QsAQ&biw=1366&bih=635
7
2
 
1
 
! Отговори
ГУРУ БУДА ТРАКОТУРАК преди 12 години
ГУРУ БУДА ТРАКОТУРАКТа това са нашите предци.Аз го доказах!Четете,четете ***.
6
12
 
8
 
! Отговори
Кеворкян преди 12 години
Ало, Днес Бг, престанете с тия индийци - искаме последните новини за Кардашян, то пък тия на снимката са едни индийци.......................
5
19
 
12
 
! Отговори
Левата ръчичка преди 12 години
К'ви ли са им бели ***?!
4
1
 
32
 
! Отговори
До 3 преди 12 години
На снимката са канадци - чети преди да пишеш
3
0
 
43
 
! Отговори
неалбинос преди 12 години
Розентураи и Мани се женят през 1983 година. Бракът им е предварително уреден. Местят се от южната част на страната в Делхи, където съпругът започва да продава яйца. --------ТОЗИ ВЕДНАГА ДА ИДВА В БЪЛГАРИЯ ДА ПРОДАВА ЯЙЦА. ЩЕ ГИ СКЪСА!
2
16
 
11
 
! Отговори
албиноса преди 12 години
Че те тия индийци ли са ве! Това са си живи шведи!
1
0
 
36
 
! Отговори
Жо преди 12 години
НЯМА НИЩО СТРАННО. Такива има навсякъде по света. В Индия, разбира се, количеството е МНОГО. Там всичко живо е МНОГО :))Преди години съм виждал ***-албинос и то по софийските улици. Той имаше абсолютно негърски черти- форма на черепа, широк сплескан нос, големи негърски устни, ситно-къдрава къса коса. И, всичко това бяло, кожата също бяла! Даже *** беше по-бял от тези, на снимката.