Зарежете потенето в залите, заменете ги с хапчета

Медикаментът топи мазнини и прави организмът издръжлив
3 май 2017 21:17, Петя Славова
15
Зарежете потенето в залите, заменете ги с хапчета
Снимка: архив, Reuters

За онези, които не харесват тренировките, но пък искат да топят мазнини, учени измислиха хапче.

Според експертите, то има същия ефект като физическите упражнения да топи мазнини и да прави организма по-издръжлив на натоварвания, съобщава Франс прес.

Изследването е направено в института по биология Солк в Сан Диего върху мишки, но според специалистите резултатите са окуражаващи и скоро медикамента ще бъде предписван на хора с излишни килограми.
Хапчето също така е подходящо за хора с увреждания и сърдечно болни.

Според д-р Роналд Евънс, той и екипът му са разработили експериментална молекула, която въздейства върху гена, отговорен за изгарянето на мазнините. Те са я кръстили GW1516.

Опитни мишки, които са водели заседнал начин на живот, третирани с въпросната молекула, са бягали във въртящ се цилиндър в продължение на 270 минути, преди да почувстват умора.

А подобна група гризачи, без намесата на GW1516, са се изморили само след 160 минути. Увеличаването на издръжливостта се оказало 70 процента.

Третирани с GW1516 мишки в продължение на 2 месеца рязко ограничили теглото си и понижили нивото на кръвната си захар. Резултатът показва, че хапчето може да е подходящо и за диабетици.

Вижте още за здраве в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: хапчетренировки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фармацевтите не са ли вече достатъчно богати или искат по още някое лабморджини да си купят, та плащат за да лъжете хората? Няма вариант да си слаб, ако се тъпчеш и не се движиш. Няма начин да отслабнеш с хапчета, процедури и хирургия, без да си скапеш здравето. Хора, мислете с главите си! Не се хвърляйте да купувате всякакви химии, които ви пробутват за полезни.
11
0
 
2
 
! Отговори
Утре преди 6 години
Другари, пълните главите на подрастващите с информация, която може и да не е най-възпитателна. Защо така?
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медформин, другото е ПЪЛНА ГЛУПОСТ. Питайте някой доктор да Ви обясни.
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пия медформин вече близо 3 год. Преди месец говорих с един приятел, който е диабетик. Взима си хапчетата редовно , яде си , безработен и щастлив.Медформин подържа нивата на захарта и до някъде работи като хапче за отслабване , но не точно.Всички ИСТИНСКИ хапчета за отслабване имат различни именач, но хим. състав на основната съставка е един - МЕДФОРМИН. Другото е ала - бала.Купете си 100 кутии - 300 лв. общо и го пийте цял живот дори да сте здрав. Яжте до пръсване и тренирайте, но си пи
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарството се казва медформин. Има г в аптеките. Според учените това е СУПЕР ЛЕАРСТВО. Изследвали са в продължение на десетки години хора, които приемат и не приемат това хапче. Тези, които го приемат имат добра кръвна захар и нямат диабед и живеят близо 10 год. по-дълго. Имало и слаби хора, които не приемат това хапче и пак живеят близо 10 год. по-малко.Има изследване с плъхове. Резултатите са много добри за плъховете приемащи МЕДФОРМИН в продължение на десетки години. ХАПЧЕТО НЯМА НИЩО ОБЩО
7
0
 
0
 
! Отговори
из залите преди 6 години
Може да създадат хапче и за твоите проблеми.
6
4
 
13
 
! Отговори
АБЕ , СМОТАНЯЦИ.. преди 6 години
КАТО ИСКАШ ДА ПОМПАШ МУСКУЛИ , ЕЛА ДА КОПАЕШ ЦАРЕВИЦАТА НА ПЕРО ....ТА ДА ТЕ ВИДИМЕ ЩО ЗА МЪЖАГА СИ!МОЖЕ И ДЪРВА ДА ПОНАЦЕПИШ , ОСНОВИТЕ НА КЪЩА ДА ИЗКОПАЕШ ИЛИ КАВЪНИ ЗА НОВА ОГРАДА ДА ПОНАЧУКАШ...!В САЛОНИТЕ С ПОЛУГОЛИ МЪЖЕ ПО ПЕРКИ ...ХОДЯТ САМО ГЕЙОВЕТЕ , ЗА ДА СЕ КЕФЯТ ИЛИ.... КУЧКИТЕ , ЗА ДА СИ ХВАНАТ ПО НЕКОЙ ,БОГАТ БАЛЪК!
5
0
 
1
 
! Отговори
дзъ преди 6 години
До GW1516 дай го и в превод че е пълно с патици които още тая вечер са си го поръчали
4
0
 
14
 
! Отговори
дзъ преди 6 години
начи взимам си хапчето, тъпча си се с квото ми падне и вая фигура.... имам само малко въпроси...тия мишки всичките ли са живи...колко крака имат...на мъжките ц и ц и поникнали ли са....на женските някой двуглав.... и ей такива неща са ми интересни начи
3
0
 
13
 
! Отговори
въй преди 6 години
2007 година субстанцията, за което пишете статия е отхвърлена за консумация от хора , тъй като ускорява рязко развитието на ракови образуванияЗабранена е и като допипинг от WADA (world anti doping agency).Това е само за сведение, преди някой да се натрови с тази помия ¯\_(ツ)_/¯
2
0
 
19
 
! Отговори
Men преди 6 години
То и метаамфетаминините на времето са били разрешени и един куп политици са ги използвали. Докато не са дошли страничните ефекти
1
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такива филми! Резултат без усилие не може да се постигне. Който иска да получи инфаркт, да си прецака бъбреците или да започне да страда от еректилна дисфункция, да почва с хаповете!