Предпразнично: Засилен трафик в Гърция към нас

Хиляди гърци потеглиха към българските туристически обекти
13 апр 2017 12:45, Елка Василева
5
Предпразнично: Засилен трафик в Гърция към нас
Снимка: архив, Reuters

В Гърция влезе в сила забрана за движение на товарни автомобили по централната пътна мрежа, за да се облекчи пътният трафик.

Днес видимо е засилено движението на леки автомобили, както вътре в страната, така и в посока към граничните пунктове с България, съобщи БНР.

Хиляди гърци потеглиха за празниците към българските туристически обекти. В същото време днес е много силен потокът на влизащи в Гърция българи, които  предимно са предпочели хотели в северна Гърция.

Извънредни екипи на пътна полиция следят за нарушения, налагат високи глоби и дори свалят номерата на автомобилите.

Проверяват водачите за употреба на алкохол, както и личните документи на пътуващите, за да не превозват нелегални имигранти.

 От днес пуснаха и извънредни фериботи към островите, но билетите  и за тях са резервирани  напълно, предупреждават туристическите агенции. Търговските магазини работят днес, но утре са затворени.

Средната цена на безоловния бензин се движи между 1,45 евро и до 1,65 евро, като на бензиностанциите на магистралата цената е по-висока.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: трафикГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
До 2-Анониме преди 7 години
Идват на църква младо.От десетки години са така. Едно време като ,,не беше желателно" да се посещава великденската литургия от нас,в Ал. Невски се чуваше предимно само гръцка реч.Какви гонки с полицията си правехме през60те и 70те години.Някои поизядоха бая палки. След 80те се поусетиха и вече се прибирахме с запалени свещи в къщи.Но гърците винаги са продължавали да идват и с автобуси и с коли.
2
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какви са тез обекти туристически у нас камънаци и порутени селски бараки и катуни ли
1
4
 
14
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
Не е вярно,сега съм на границата.Няма коли в никоя посока