В Северна Македония: България е враг заедно с Гърция и Албания

75% от съседите искат страната да бъде приета в Евросъюза
Обновена: 30 дек 2019 15:06 | 30 дек 2019 15:06, Елка Василева
117
В Северна Македония: България е враг заедно с Гърция и Албания
Снимка: архив, Reuters

Гражданите на Северна Македония смятат България, Гърция и Албания за свои най-големи врагове.

Сърбия обаче заедно с Германия, САЩ и Турция са смятани за най-големите приятели.

Според анкета, проведена от „Еврометър“ на Центъра за европейски стратегии „Евротинк“, най-голямата заплаха за стабилността на Северна Македония са Русия, САЩ и Косово.

Най-голям брой от анкетираните – около 20% са отговорили с „нито една“ на въпроса коя държава или международна организация е най-голям неприятел, пише 360stepeni.mk.

Още по темата

На въпрос ако утре се проведе референдум с въпрос „Дали сте за влизане на Македония в ЕС“ цели 75% от анкетираните биха гласували положително.

Анкетата, проведена преди и след решението на Европейския съвет да не бъде определяна дата за започване на преговори за присъединяване на Северна Македония към ЕС, показва, че непосредственото влияние на френското вето е минимално, съответно над половината от анкетираните очакват Северна Македония да започне преговори през 2020 г. и се надяват това да се случи на срещата на върха на ЕС в Загреб.

Гражданите на Северна Македония са оптимисти и смятат, че 5-10 години след началото на преговорите страната ще стане член на ЕС.

По отношение на причините, поради които Северна Македония не получи дата за започване на предприсъединителни преговори, 57% подчертават, че вина за това е липсата на реформи вътре в страната. Една четвърт от анкетираните посочват, че става дума за вътрешни проблеми в самия ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
46
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
Само Сърбия ?!!! Тия още са във Югославия и най вероятно ще си останат там , филма Ъндърграунд е за тия чокундури и Ортодоксните им бракя Сърбите
31
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На това се вика храни куче да те лае!
30
1
 
45
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
щом сме враг няма ес нашите управници да си правят изводите при всеки повод
29
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама САЩ в крайна сметка заплаха ли са, приятел ли са, не става ясно.
28
4
 
34
 
! Отговори
ЧЕРНА ПАНАМЕРА преди 4 години
черен печат аз съм против макето да е в ЕС и да взима субсидий вместо нас и инвеститорите там ще ходят защото работната ръка е по-евтина от България и ние хептен ще си останем на същото ниво и ще закъсаме
27
6
 
37
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Тази статия е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА !! - единствената руска държава на Балканите еее----СЪРБИЯ!! И какво излиза според статията- най големият враг е Русия а най големият приятел е Сърбия- какъв Парадокс в медиините лъжи !! Сърбия изцяло е подкрепена от Русия - магистрали военна помош изтребители пари и т.н, са Руски инвестициии!! всеки това го знае !! МАКЕДОНИЯ Е ДЪРЖАВА БЕЗ ИМЕ ИСТОРИЯ И БЪДЕЩЕ -ТЯ Е РЕПЛИКАТА НА БЪЛГАРИЯ -ВРЕМЕ Е ДА СИ Я ВЗЕМЕМ ОБРАТНО!!
26
1
 
13
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Интересно е сега да се попитат двете страни Македония и Сърбия за Франция, дали я смятат за враг!!!Това ще е смъртоносно за всякакви сърбомански опорни точки в македонското общество!!!Агент Каралайна Дохърти!ЦРУ!!!
25
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не мрази етничкитетолкова колкото ние наследниците на бежанци от Вардарска и Егейска Македония,едните тръгнали немили -недраги,гладни,голи и боси,унижавани чак до българската граница а другите тарикати,щом е така айде ***!Никой не се мрази повече от тоя който твърди че не ти бил брат ама иска да вземе всичкото наследство от общите ви родители.Да вървят по дяволите!
24
2
 
44
 
! Отговори
sas преди 4 години
повече ме боли за източна и беломорска тракия отколкото този пущинак македония. Но грандоманията, както нас не ни пощади, така и сърбите.
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За габровци и перничани имаме много вицове,казват че във всеки виц има много истина и то си е така,но няма за друга част от българите подобна поговорка,само за македонцитеА ИМЕННО-КЕ МИ ДАДЕШ ПАРИ,СРБИН КЕ БИДАМ,КЕ МИ ДАДЕШ ПАРИ ГРК КЕ БИДАМТОЧНО ЗА ТИЯ ОСТАНАЛИТЕ В ГЪРЦИЯ СЛАВОФОНИИ ПО ВАРДАРСКО!Нищо случайно няма на тоя свят,ние трябва да приемем горчивата СЕГАШНА истина,НО НИТО ЗАПЕТАЙКА ОТСТЪПКА ОТ ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА!НЕ СА НИ ВАЖНИ НИТО КАТО ХОРА,НИТО КАТО ЗЕМЯ.
22
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сайта ви се занимава с подбуждане на Образа с Цел изкуствен Конфликт , за да се напишат колкото се може повече коментари , следим всяка една ваша крачка така че няма иткачане или изплъване както предимно става при управлението на ГЕРБ И ДРУГИТЕ
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
можем да благодарим на србетата за всичко това.
20
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иван Михайлов,ПОСЛЕДНИЯТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВМРО ПРЕД КЕВОРКЯН ПРЕЗ 1990 ГОДИНА,ЦИТИРАМЕТНИЧЕСКИТЕ МАКЕДОНЦИ СА СРЪБСКИ ГОВ,,ДА!!!СЛЕД 1913 ГОДИНА ПРЕДИМНО ТАКИВА И НАЙ-ТЪ..ПОТО ОСТАВАТ ПО ВАРДАРСКО,ОСТАНАЛОТО ИДВА В БЪЛГАРИЯ,ИЛИ Е ИЗБИТО!!Там останалото половин милионно БИВШО ВЕЧЕ българско население си приема сърбоманията и македонизма с радост,кой от тъ..пота природдна,кой от мъка ,НО ГЛАВНО ПОРАДИ НАГАЖДАЧЕСТВО И ПРОДАЖНИЧЕСТВО!Никакви българи НЕ СА ВЕЧЕ!
19
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментарите отправени към Автора на крадения Текст от интернет триете веднага а Коментарите с обидно съдаржане преди 2 дена под Статията за Възродителен Процес умишлено оставихте за капак допълнително и написахте да се получи изкуствен Конфликт За пред Съда в Страсбург сте , за подбуждане на Омраза с Цел само и само 100-ци коментари
18
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че сър Борисов показва мъжество, родолюбие и отстоява националните интереси на България иначе бюрмците да са ни се качили на главите.
17
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Язък,че Бойко ги прегръщаше,целуваше и коткаше толкова време.Още не са влезли в ЕС и вече сме им врагове.Впрочем,те не са преставали да мислят така за нас.Защо ги подкрепяме?
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цар Тито е най-великият и единствен македонски цар.Даваше им западни стоки и музика и сръбска чалга. Смеси ги с албанци.
15
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС през крив макарон, питайте Макрон.
14
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как САЩ са едновременно най-голяма заплаха и най=голям приятел,хахаха фиромска шизофрения.Иначе резултатите са си точни СЪРБОМАНИТЕ СИ ОБОЖАВАТ СЪРБИЯ и това е крайно време да се разбере в България,стига лигавщини с тия сръбски гов..да както ги нарича Иван Михайлов в разгпвор с Кеворкян преди тридесет години!Те се гаврят с БЪлгария и българите затова трябва да сме им враг НОМЕР ЕДНО а не да им се лигавим!Какво ще правят в ЕС при най-големите си врагове,айде при Сърбия,.МАРШ!Отвратителни...
13
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макето, се върти, върти и гъзо му па отзаде :)Има свестни хора там, ама много е работено за дебългаризацията им!