До €150 000 помощ за семейство заради пожарите в Гърция

За наемането на временно жилище ще се отпускат до 500 евро
11 авг 2021 08:40, Елка Василева
10
До €150 000 помощ за семейство заради пожарите в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви пакет от мерки за засегнатите от пожарите. Помощта за хората, понесли щети, ще стигне до 150 000 евро на семейство. Незабавно се отпускат по 20 000, 12 000 или 5 000 евро в зависимост от степента на щетите.

Още по темата

За известен период се спира и изискуемостта на дълговете и данъчните задължения, както и разпродаването на движимо и недвижимо имущество от частни съдебни изпълнители.

За наемането на временно жилище ще се отпускат до 500 евро, докато хората възстановят домовете си.

Помощи се предвиждат и за бизнеса и унищожените лични земеделски стопанства, предаде БНР.

Междувременно от Гърция се съобщава за разпалването на ново огнище на пожара на остров Евия. Образувал се е  нов фронт от километри заради силния вятър в района. По-рано бяха евакуирани 19 села на полуостров Пелопонес в района на община Гортиния.

 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мисля, че е време към данъка на всеки имот да започне са се събира и нещо като задължителна застраховка. Защо за колите има задължителна Гражданска, а за имотите да няма? Така, когато се случи някакво застрахователно събитие с имота ти, ще имаш пълното право да изискваш обезщетение.А не като ти изгори къщата да викаш телевизия и да хленчиш държавата да помага с парите на всички нас, защото ти си беден и нямаш средства да си го възстановиш.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде малко по-леко с тая държава. Обърнахме я на брашнен чувал. Защо данъкоплатеца т.е всички ние, трябва да плаща имотита на всеки, който не е счел за нужно да го застрахова? То е лесно да се гледат гърците, но те от години живеят на гигантски кредит от запада, щото все са много ларж и са големи раздавачи на държавни пари.Трябва да се изиска създаване на фонд за бедствия, в който да се отчисляват част от данъците върху имотите, а не все държавата.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А тук 375лв за хората останали без къщи в Старосел и 500лв на близките на загиналите-ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ. И като написах, че държавата трябва да им дари по един фургон на останалите без дом, а на близките на жертвите поне по 5000лв и ме наплюха веднага някакви тролове. А онея хрантутници в парламента ще похарчат трети път 60млн лв за организиране на никому ненужни избори.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 месеца
Раздават, после изпадат в криза, ЕС им помага с безливени заеми, после опрощава част от дълга и всичко е пито платено. Цял живот така живеят на гърба на ЕС. Въпроса е че ги имат налични, тук просто ги няма за да ги раздадат. Цялия оборот на пари в Държавата е колкото в една европейска столица, или един средно голям американски град.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Открийте разликите с нашата майка родина и мащеха държава. Това са фактите във "фалиралата" Гърция.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Банкянския скот и той така помагаше. По петдесет хиляди на пострадал, четиридесет и девет хиляди и петстотин в чекмедженцето и петстотин за бог да прости.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е държава,а не имитация на такава
1
0
 
15
 
! Отговори
а,де преди 2 месеца
Обаче па немат по 50 евро към пенсиите.