Кирил Петков в Брюксел: Българската позиция за РСМ остана непроменена

Днес всички разбраха защо френското предложение е толкова важно, заяви той
23 юни 2022 22:00, Петя Славова
35
Кирил Петков в Брюксел: Българската позиция за РСМ остана непроменена
Снимка: БГНЕС

Днес Българската позиция за РСМ беше непроменена. Въпреки че имаше наистина големи очаквания и европейците гледаха дали ще има възможност днес да се вземе решението, аз си удържах на обещанието. Много добре комуникирах българската позиция и се надявам, че скоро българската позиция ще стане европейска позиция и тя ще стане възможност за сключване на крайната сделка.

Това каза премиерът в оставка Кирил Петков пред журналисти в Брюксел, където участва в редовното заседание на Европейския съвет.

Още по темата

По-рано днес Външната комисия към 47-ото Народно събрание одобри проекта за ветото над Северна Македония на председателя на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов.

"Това, което обещах, това се случи и няма кой - нито отвън, нито от вътре, да ме накара да счупя обещанието си. Надявам се, че българският парламент ще направи широко обсъждане, максимално бързо, но това зависи от тях. Хората разбраха, че когато българското правителство даде дума, тя се затвърждава. Днешният ден е пълното доказателство", посочи още Петков, цитиран от БГНЕС.

Премиерът в оставка направи и кратък коментар относно отхвърленото от Димитър Ковачевски френско предложение с думите: Това, което той каза днес е, че всъщност българската дипломация и българската позиция е това, което винаги сме се надявали да имаме. Предполагам, че е много трудно за него да го придвижи.

"Можем да кажем, че днес всички разбраха защо френското предложение е толкова важно и за дългосрочното решение в региона. Доволен съм, че успях да направя комуникацията директно. Нямаше страна, която да каже "не го разбираме", заяви Кирил Петков.

За нас най-важното е да защитим позицията си и не трябва да се поддаваме на различни реторики, каза Петков и по повод изречените по-рано думи от страна на Еди Рама.


35
Още от Балкани
Западните Балкани отиват на срещата на върха с ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не дрънкай глу...поси. Твоята позиция не на България е непроменена. Канадски пре...дател. Вземай си самолет и обратно в Канада от където се довлече. Тебе те е интересувало само и едниствено твоето мнение, и на чуждите ти господари, а не това на българския народ който трябва да защитаваш. Про...дажник!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кирчо колкото и да се правиш на велик, камерите те заснеха за идните поколения, как плешивото злобно човече премиер на РСМ ти се кара, размахва ти пръст и е готов да те набие, докато ти стоиш пред него мирно с наведена глава.Поведението ти е срам и позор за България
28
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Достоен и уникално интелигентен човек, който има воля и потенциал да промени толкова неща и да направи България модерна европейска страна. Българите викат Оставка! и отивай си в Канада. Бай *** не търпи интелигентни и западно ориентирани хора в управлението, не припознава себе си в тях . Затова там останаха само необразовани чалгари и тъмни балкански субекти....
27
2
 
9
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 1 седмица
В парламента, днес се карат.Пак настъпил е разкол:От една страна е Харвард,а от друга Учиндол.Пак се пускат компромати.Пак се цапат с рядка кал.С пръст се сочат - дУУУпетати:Кой с кого и как е крал и е.ал!Пак се сменя в обществотонеговия дневен ред.Пак се карат сред просото,кой да лапне много мед.А нашГаньо е прецакан!Пак стои на колене!С бурна радост ще дочакаследващото ни менте!
26
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя какво прави там нали го махнахме
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Напротив, никой не поддържа простото киро и неговото лично мнение. Затова беше изритан. албания и северна макия дори нямат право да говорят за ЕС.
24
12
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
Това правителство е по-зловредно за България от правителствата на Ф.Димитров,Костов и Борисов взети заедно.
23
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Марш от България бе продажник.Нямаме си тук такива като теб че взели говедатa да ни набутват Харвардска из.м.е.т
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Просто Киро, спри коката и стъпи на земята!Такива *** оти като вас никога не са управлявали България. И собствената ви абсолютна некадърност, безсрамни лъжи и кухота, граничеща с позорна неграмотност и некомпетентност, станаха толкова опасни за държавата, че накараха и врагове да се съюзят за да спасят страната от трагичното ви продажно управление.Херо и Радев, дето ви качиха на власт, да ви носят срама. И греха.
21
4
 
12
 
! Отговори
Калина преди 1 седмица
Пълен инфантил!Карикатура!
20
7
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 седмица
Слави,партийното...феодалче,специалист по чалга и разтуряне на парламенти...събори правителството на България с лека ръка. Някой му дръпна...конеца и той използва Македония за претекст. Защо бе Славчо,защо не...градиш,а разваляш,защо хабиш с лека ръка...народната енергия. Е и какво сега,2(два) дена парламента не работи,не влизате,няма кворум,важни закони не се приемат,не е избран нов председател. Ама иначе за да...рушите,подкрепи тез дето щеше да...изчегъркваш. Малко Партийно Феодалче (МПФ)
19
2
 
10
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 седмица
До 14 КАК КОЕ ПРАВИТЕЛСТВО МЕСИЯТА КИРО НАЛИ ТОВА ОБЕЩА Е НО САМО ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛЮБИМИ ЗА НЕГО ХОРА НАПРИМЕР ГУГЛЕНА 14000 ЛВ И СОЛИДЕН ХОНОРАР ОТ ББРИЛИ СЕМЕЙСТВОТО КУМОВЕ ЛОРЕРИ ИЛИ ЕКОНТА НАЛИ Е БЕДЕН ДЕДО ИЛИ 13 КЛОЗЕТА 22 ИМОТА ИМА ВЕЧЕ ИЛИ АСЕНЧО В КАКЪВ ЛУКС ИМОТ ЖИВЕЕ ТАКА ЧЕ 14 ЕТО ВАШИЯТ МЕСИЯ ИЗПЪЛНИ ОБЕЩАНИЯТА СИ
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Петков нагло лъже след като НС на пожар прие варианта на ДБ и Иванов. И за какво се бърза като уж нямало промяна и ветото нямало да се дигне. Или има някаква заплаха от САЩ или Англия.
17
5
 
0
 
! Отговори
МВР Перник убива преди 1 седмица
Изтезават Българи
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЕС има ли си изобщо грижа да ликвидира бедността сред страните-членки? Санкции захапала да дъвче. И кой е нсй-потърпевшият? ц- нсй-беднивт слой от населението. Тоест, да го. у хат бедните.
15
11
 
11
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 седмица
БОЙКО Е ДЪРЖАВНИК БОЙКО Е ПОЛИТИК БОЙКО Е ЛИДЕР АНОНИМНИЦИ А КИРО И СБИРЩИНАТА ОКОЛО НЕГО СА ПРИСЪДРУЖНИЦИ ПРОКОПИЕВИ
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кое правителстео ще поеме ангажимент да осигури доходи до и над прага на бедността за старите хораза дас не водят к. учешки живот. А?
13
19
 
11
 
! Отговори
Бойко е преди 1 седмица
Национален предател! Съгласи се с всимко заради собствения си интерес предаде България само за го потупат по главата! Кирил Петров има повече топки от всички!Къде си бе Слави айде реви сега Македонияяяяяяя
12
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
кире къде е ленчето бе коцкар
11
5
 
10
 
! Отговори
Зелена зелка преди 1 седмица
Къпа се само лятото на реката, че да не изразходвам енергия. *** не купувам, че да не замърся водите. Като си сваря макарони с топлата вода си измивам чиниите. Обичам европа и америка. Те са моите идоли. Газ и бензин не ми трябват, че замърсяват въздуха. Спазвам стрикто зелената сделка.