57 огнища на пожари само за денонощие в Гърция

Най-труден за гасене е огънят в Света гора
Обновена: 7 авг 2022 16:49 | 7 авг 2022 16:42, Камелия Цветанова
2
57 огнища на пожари само за денонощие в Гърция
Снимка: БГНЕС, архив

Противопожарните служби в Гърция се борят с 57 огнища, регистрирани за денонощието. Най-труден за гасене е огънят в Света гора, като манастирите не са засегнати, предаде БНР.

Властите прехвърлиха нови групи с пожарникари за гасенето на огъня в Света гора. Успяха да ограничат разпространението на стихията към най-близките манастири. През нощта огнеборците спасиха от изпепеляване един от най-старите манастири Дохиар. Включиха се като доброволци посетители на други манастири.

Активно се действа по въздух със самолети и хеликоптери. Префектът на Атон Аристос Касмироглу заяви, че до края на деня се очаква частично или пълно овладяване на огъня.

От общо 57 горски пожара за денонощие в риск се оказа и село до град Янина, попаднало в огнен обръч. Усилията на огнеборците потушиха стихията в близост до селото.

Властите предупреждават за висок риск от пожари и днес поради високи температури и вятър на много места в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Гърцияпожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня горе ще свали ада на земята. Хората се самозабравиха, капиталиста иска само печалби и ако може да не плаща най-добре. Всички забравиха какво е човечност и доброта, само злоба, завист и прецакване. Стоките нямат качество, но цените огромни. Така няма да стане, колкото и да не вярват в Бог една голяма част, ще видят какво може.
1
0
 
2
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Пред Парламента им ли са пожарите?