Сирийски ракети удариха турски град

Трима загинаха, една от ракетите е ударила училище
21 ное 2022 14:43, Йоана Цонева
45
Сирийски ракети удариха турски град
Снимка: Pixabay

Трима души загинаха, след като ракети поразиха турски град край границата със Сирия, съобщава "Ал Джазира".

По данни на турския вътрешен министър пет ракети са били изстреляни днес, като една от тях е ударила училище, ранявайки шестима души, двама от които са в тежко състояние.

Анадолската агенция съобщава,че ракетите са ударили и две къщи, както и камион близо до граничния пункт, който свързва Каркамис със сирийския град Джараблус.

Новата ракетна атака идва само ден, след като ракети, изстреляни от Сирия, поразиха граничен пункт и раниха шестима полицаи и двама войници.

Още по темата
Подозира се, че кюрдските бойци са изстреляли ракетите от Северна Сирия, след като турските сили извършиха въздушни атаки срещу позиции в Сирия, държани от кюрдските отряди за защита на народа в неделя.

Турските въздушни атаки поразиха и позиции на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак.

По данни на сирийската обсерватория за правата на човека атаките в Сирия са убили най-малко 31 души.

Турция обвинява ПКК, че стои зад бомбения атентат в Истанбул, който уби шестима души на 13 ноември.

От своя страна ПКК отрича да е замесена в терористичната атака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Риа..... преди 1 година
Този,фанатик какво пожелава,същия терористичен акт да бъде в София на това ли ги учи техния аллах......
25
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 1 година
А ние ти пожелаваме Батак.
24
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убито дете на 5 годинки. Убита учителка (от кюрдски произход, да ви осведомя) на 22 и много ранени.Бременна жена на петия месец, се бори за живота си..Жалка, *** българска кратуна, не може да прави разлика между терористи и обикновенни кюрди.Пожелавам ви същите терористични изненади в София.
23
0
 
3
 
! Отговори
ali преди 1 година
4 та фаза на маслинова клонка в Сирия започва.... Така почнаха 1, 2 и 3
22
2
 
5
 
! Отговори
Димо преди 1 година
Турция пробва Иран под натиск на САЩ,това се случва в момента.Иран е съюзник на Сирия и враг на САЩ ,на САЩ им трябва нова маша срещу своите врагове и това ще е Турция,в замяна на някой долар кредит за потъналата икономика на Турция и лъскане на имиджа им чрез кредитните агенции за отпускане на заеми за спасяване на лирата .Просто и ясно
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ, Русия и Турция много умело изцеждат Сирия и Украйна. Разделяй и владей. ;)
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямата въпросителна е какво ще стане с режима на Ассад. Дали Турция наистина ще освободи северна Сирия от кюрдите и дали в края на цялата операция ще върне земите на Асад или ще задържи някакви части за себе си под предтекст, че изграждат зона на контрол... Североизточна Сирия има петрол, дали това ще е цената, която Асад ще трябва да плати на Турция за свободата на Сирия?
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статията не уточнява, че ракетите не са от Сирия на Башар Асад, а са на кюрдските бунтовници и афгани въоръжени от САЩ, Азербайджан, Израел, а и от турците преди години. Тези дни всичко случващо се в Иран, Ирак, Сирия, а сега и Турция има общо със САЩ. Русия отвори небето над Сирия за бомбардировки и не случайно турския министър на отбраната отказа лицемерните извинения на САЩ и ги обвини, че стоят зад атентата в Истанбул. В същото време Индонезия кандидатства за БРИКС на Г20.
18
5
 
3
 
! Отговори
Pero преди 1 година
Русоробите- се чудят ,каква позиция да заемат :-)
17
1
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Ракетите са изстреляни от територията на Сирия от сили поддържани от САЩ, нищо чудно и с разузнавателна информация от ЦРУ. Ердоган нещо много взе да се обажда по неправилен начин в полза на Русия.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значи Сирийски ракети? Ракетитите са произведени в Сирия, истреляни от Сирия, изстреляни от сирийската армия или нещо друго? Щото ви загубих мисълта с истерията около "руската ракета".
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е кюрд, друго е терорист от ПКК.Миналата година имаше избити терористи от ПКК в Ирак, които се оказаха Ирландски граждани. Без да сте запознати с тероризма говорите за "невинни кюрди от ПКК". Терорът е зло, което ще се изкорени на всяка цена.
14
1
 
14
 
! Отговори
Верно ли преди 1 година
До Mad Men Ти у Турция бил ли си поне веднъж? Да наречеш турците бедни е все едно да кажеш, че българите са богати. Много ти е промита тиквичката, жалка работа.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До само питащия Такива работи не се питат. Както виждаш кюрдите имат ракети нали? Все някой им ги е доставил нали? Е недей да питаш повече.
12
13
 
18
 
! Отговори
аз само да попитам преди 1 година
а защо останалите държави от НАТО (без турция естествен, макар че ако искат и те могат) не доставят ракети и оръжия на кюрдските борци за свобода?
11
17
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
оон защо мълчи за ударите на турция върху сирия и ирак какво правят турскитетанкове там избиват кюрди и крадат нефт никои не се обажда какво е това мълчаниеи тази държава иска да става член на ес
10
16
 
12
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
Ердоганчо действа по Путински образец...
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами таке. Тия които са от нашите са "деца", другите, чуждите са "терористи". И те така.
8
9
 
8
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
До Анонимен 10. Ти кога ги преброи? Трешно си броил, убитите са 899.999 души а ранените 9.999.999 души. Нищо, че там живеят 1200 души. Вие сте майстори да слагате бол нули на вашите жертви и да не зачитате нашите
7
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сирийците са руски съюзници. Затова само по училища и по деца стрелят. Пък турците само по закоравели терористи, спонсорирани от Кремъл. Има ли някой още да не е разбрал?