Холсим България с 40% ръст на производството през 2004 г.

Циментовият завод на"Холсим България" в Бели извор има 40 на сто ръст на производството за 2004 г
3 яну 2005 11:52,

Циментовият завод на дружество "Холсим България" - с.
Бели извор, община Враца постигна през 2004 г. около 40 процента ръст в производството и придоби нова собственост, съобщиха от ръководството на дружеството.

Белоизворският завод е оценен като едно от най-добре
работещите предприятия в Европа на швейцарската компания
"Холсим"АД, която има 265 завода в над 70 страни на пет
континента и е сред най-големите производители на цимент,
инертни материали и бетон в света. 

"Белоизворски цимент" се включи преди седем години в
глобалното семейство "Холсим" с мащабна следприватизационна дейност, в резултат на която заводът е напълно обновен и модернизиран, заяви изпълнителният директор на дружеството инж. Тодор Костов. В него работят 490 човека при средна месечна заплата около 500 лева. 

Сред новите инвестиционни обекти са склад за 40 000 тона
варовик и 8000 тона въглища, въглищна инсталация, товарища за цимент, високоефективен сепаратор за първа циментова мелница, химическа лаборатория и производствени офиси, филтри и съоръжения за обезпрашаване на мелниците, ремонтен цех, център
за професионално обучение. В бизнесплана се предвиждат още екологични проекти и инвестиции в автоматизацията на
производствения процес, с което дружество "Холсим-България" ще бъде приведено напълно към европейските екологични стандарти, уточни инж. Костов.

Миналата година дружеството получи сертификат за качество ISO 9001:2000.

В края на 2004 г. "Холсим България"АД стана собственик и
на плевенския циментов завод, като купи близо 100 процента от акциите му. Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ разреши придобиването на косвен контрол от страна на "Холсим България" АД, върху дружеството за производство на бетон"Комарс" АД - Пловдив. "Холсим България" купи мажоритарния пакет акции на "Комарс" АД от "Хустикон" Б.В., Холандия.

В последния месец на годината ръководството на
"Холсим-България" АД - с. Бели извор получи от кмета на Враца Войслав Бубев Грамота за изявен дарител и кристална купа като признание за подкрепата на редица полезни инициативи на общината в селото - фирма "Холсим" е предоставила 14 808 лв. за ремонт на детската градина и строителни материали за благоустрояване на улици, както и техника за почистване и подравняване на нерегламентирани сметища.


Спонсорирано съдържание