Бизнесът се размина за оставката на Орешарски

Данев призова за изтегляне на политическите лица от кабинета
Обновена: 25 юни 2013 10:43 | 25 юни 2013 10:43,
54
Бизнесът се размина за оставката на Орешарски
Снимка: БТА

Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев призова политическите партии да изтеглят своите представители в кабинета „Орешарски“ и премиерът сам да избере експертите, с които да работи. Кабинетът не е експертен сега и в него има само политически лица.

В ефира на bTV той беше категоричен, че оставката в момента няма да доведе до нищо, защото обществото още не е узряло и протестите доказват тази теза. „Едва на 11-я ден от протестите вече се появиха конкретни искания“, посочи той и допълни, че всяко бързане е възпроизвеждане на стария модел.

„Нужна е радикална промяна“, убеден е Данев, но с уговорката, че трябва да има „узряване“, да бъдат излъчени нови лица и да бъде променен Изборният кодекс. 

Неговата теза за изчакване обаче не беше подкрепена от председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Огнян Донев. Неговата организация поиска незабавна оставка. Според него в момента в парламента се наблюдава експресно приемане на закони, а практиката показва, че това никога не е добре за бизнеса.

Донев припомни, че Пламен Орешарски е получил подкрепата на бизнеса първоначално, но последващите действия на правителството не са потвърдили очакванията. Според него намаляването на цената на тока с 5% в средата на лятото е едно от решенията, които не са били нужни на този етап на обществото.

Подобни решения могат да се върнат като бумеранг, смята още Огнян Донев. Припомняме, че в понеделни БСК публикува списък от спешни мерки за оздравяването на икономиката. Днес Данев допълни още, че "икономиката не може да бъде освободена, ако не се реформира политическият модел". 

В ефира на bTV се разгоря и кратък спор между двете организации. Според председателя на БСК КРИБ са били "бойкопомазани" и са получавали обществените поръчки. Доказателство за това са непрекъснати срещи на организацията с предишното правителство. 

Отговорът на Огнян Донев на това обвинение беше, че "проявата на ревност е нормална", но всъщност успех в България имат партиите, които са далеч от властта.

Още за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Онзи ден и великият мошеник Банев се показа да дава икономически съвети.Е няма го Бб да го води по катарските бизнесфоруми.А протестиращите нека се замислят кое правителство работеше най-много с олигарсите -дали не беше това на герб,което искат да върнат????
48
0
 
0
 
! Отговори
къдравия преди 10 години
донев е мафиот
47
2
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Сега вече, наистина Станишев му е виновен на Тиквун- хем той го победи, хем оня го командва... Хахахахаа... ГОЛЯМ КЕЕЕЕФ= Бизнесът.... Така е. Като половинато слушат тиквунчо
46
0
 
4
 
! Отговори
Милка преди 10 години
Какъв бизнес е това да ограбваш хората,ако Донев представлява бизнеса ,значи всички бизнесмени са за затвора!
45
0
 
3
 
! Отговори
къдравия преди 10 години
че откога бизнеса е бил на едно мнение - смешници
44
0
 
3
 
! Отговори
къдравия преди 10 години
Бизнесът да не дават много акъл, особено от КРИБ
43
0
 
2
 
! Отговори
Катя преди 10 години
Донев да се разкара, докато не са започнали хората да го замерят - помнят му номерата с цените на лекарствата!
42
0
 
3
 
! Отговори
az преди 10 години
Донев е много нагъл. Съдира ни кожите с цените на лекарствата.
41
0
 
4
 
! Отговори
къдравия преди 10 години
Донев ли е бизнеса? Та той е олигарх
40
0
 
3
 
! Отговори
jrkd преди 10 години
Кой беше Донев , че да призовава ми кажете !!! Този тип освен да краде от държавата друго неправи .
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Донев, не те ли е срам? продаваш скъпи лекарства на децата ни,кожодер
38
2
 
2
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Ми да, червения бизнес се размина с нормалния бизнес...
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Действай смело и бързо, Орешарски. Щом тая *** Огнян Донев е срещу теб, значи си на прав път. Свалянето на цената на тока с 5 процента от 1 юли и отпушването на износа на електроенергия ще са твоята първа голяма победа.
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДано,но тези *** в парламента не вярват в нищо свято!
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже, спаси ни от управниците, които съсипаха държавицата ни и се протягат за още!...И нека всяка стъпка на "танцуващите" по жълтите павета бъде преброена като детска сълза!
34
3
 
5
 
! Отговори
реро преди 10 години
Правителството на Орешарски трябва да му се даде шанс да реализира идеите си, а Донев да не се обажда, че сме му сърбали и на него попарата
33
3
 
5
 
! Отговори
BGgrajdanin преди 10 години
Днес настойчивите призивите за нови избори, в държава разкъсана бедността и корупцията, звучи оптимистично, но дали е така? Не си ли даваме ясно сметка, че при липса на реална и опознаваема десница, преждевременното провеждане на нови избори ще възпроизведе днешното статукво. За кого тогава работи лансираната идея за нови избори? Преждевременните избори ще оставят на власт тези, които източваха и ще източват държавните приходи и помощи в офшорни сметки, а за милиони хора, за които гласуването е кратък промеждутък в ежедневната борба за оцеляване нищо няма да се промени, дори в много случаи,
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този няма право да се разхожда по улиците,та какво остава да оглавява каквото и да било...ЗАТВОР Донев,там ти е мястото!!!
31
0
 
8
 
! Отговори
къдравия преди 10 години
ами Донев и на КРИБ не им пука за нас, много ясно
30
0
 
10
 
! Отговори
Katya преди 10 години
Мародерът донев да си трае, че хората не са забравили спекулата с цените на лекарствата!