26 хил. литра некачествено гориво – изтеглено

НАП състави актове на бензиностанции за 176 хиляди лева
25 яну 2017 10:30, Петя Славова
8
26 хил. литра некачествено гориво – изтеглено
Снимка: архив, Булфото

26 хил. литра некачествена нафта беше изтеглена от търговската мрежа. Нафтата е била заловена при акция на МВР, НАП и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Инспекторите са обикалили 21 бензиностанции на 18 и 19 януари в Пловдив, Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора и Велико Търново.

Още по темата

Най-много нарушения са констатирани в частта на компетенциите на Главна дирекция "Контрол на качеството на течните горива" към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, пише "Монитор".

На пет търговски обекта е установено разпространение на некачествено гориво за дизелови двигатели, а на шест - документални нарушения. След наложена забрана за продажба вчера 26 хил. литра дизелово гориво е било изтеглено от мрежата.

Нарушителите ще бъдат санкционирани с актове за установени административни нарушения на обща стойност 176 000 лв. Дирекция "Метрологичен надзор" на Агенцията е съставила и 8 протокола за задължителни предписания, а за установени нарушения по Закона за измерванията ще връчи 6 акта.

Други 8 акта и 7 писмени разпореждания са съставени във връзка с нарушения на изискванията за пожарната безопасност.

Заради установени данъчни задължения, в размер на над 100 000 лв., е наложен запор върху продавани горива на част от обектите. Иззети са оборотни средства и от НАП са съставени 2 акта за установени административни нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешници26000 литраЗащо не неписахте 26 000 000 mlНа практика това няма и една цистернаГарантирам Ви че при първия студ бяха продадени тонове некачествено гориво ако съдим по незапалилите коли
3
0
 
7
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Не стига скъпо ами и ниско качество,нее никакъв картел няма неее!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И софето кога?
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко стана с картела? В петък пазителя си заминава.

Спонсорирани публикации