Русия очаква над $17,5 млрд. от скока на петрола

Това обяви руският енергиен министър Александър Новак
1 юни 2017 15:37, Екип на Bloomberg
16
Русия очаква над $17,5 млрд. от скока на петрола
Снимка: Bloomberg

В бюджета на Руската федерация за фискалната 2017 ще постъпят не по-малко от 1 трлн. рубли ($17,65 млрд.) допълнителни приходи над планираното при запазване на текущите цени на петрола. Това съобщи в интервю за ТАСС руският енергиен министър Александър Новак в интервю за ТАСС, цитирано от Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на ръководителя на руското енергийно ведомство подписаното през есента на 2016 и продълженото на 25 май тази година споразумение на страните от ОПЕК и държави, невлизащи в картела, е позволило на цената на петрола да не се срине под $40 за барел.

"Премията, получена в резултат на стабилизацията на пазара, съставлява около $10-15 на барел. По нататък смятайте – при добив в Русия на около 11 млн. барела на денонощие получаваме не по-малко от $110 млн. Ясно е, че тази сума се разпределя между държавния бюджет и компаниите, но по-голямата част от доходите получава, разбира се, хазната, защото у нас действа прогресивно данъчно облагане – колкото по-голяма е цената, толкова по-големи са отчисленията", коментира Новак.

"При съществуващите цени бюджетът на Русия през 2017 трябва да получи не по-малко от 1 трлн. рубли ($17,65 млрд.). Приходите над планираното от януари до март са с по 100 млрд. рубли ($1,76 млрд) месечно", посочи още той.

Припомняме, че през есента на 2016 (30 ноември 2016) страните от ОПЕК постигнаха съгласие по съкращаване на добивите на петрол. На 10 декември 2016 още 11 държави, невлизащи в петролния картел, се съгласиха да съкратят добива си с 558 хил. барела дневно на сумарна база.

На срещата си в австрийската столица Виена пък, проведена на 25 май тази година, участниците в съглашението се споразумяха то да бъде продължено до края на март 2018, т.е. с 9 месеца.

 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 3 години
До Rambo 1

Ееее те колко са се облизвали за тая мръвка, ма накрая изяждат само голата опашка.
12
1
 
5
 
! Отговори
един там преди 3 години
До Рамбо 1,
Не знам точно какво общо видя между твоя и моя пост, ама аз не видях почти нищо общо!
Ти да не би да си мислиш, че при условие, че Германия, Япония и Америка владееха тези територии, други стопански дейности там, освен добива на природни ресурси, щяха да са рентабилни? Само за сведение- никаде другаде по света, освен териториите , които съм изброил, температурите не падат почти всяка година под -50градуса по целзий!
11
6
 
7
 
! Отговори
Rambo 1 преди 3 години
До един там Да бе пич точно това казвам и аз че ако русия бъде поделена между Германия,Япония и Америка а също и Китай ще бъде много добре света ще дръпне на пред много.
10
0
 
7
 
! Отговори
един там преди 3 години
До Рамбо 1,
Така, като се чудиш и гледаш на картата ОГРОМНАТА територия на Русия, вземи и се замисли също колко процента от тази територия са благоприятни за живот и стопанска дейност! В северен, централен и източен Сибир, че и в европейския руски север, освен добива на природни ресурси, никоя друга стопаска дейност не е рентабилна!
9
7
 
1
 
! Отговори
Rambo 1 преди 3 години
До Анонимен 9 Защо да не ида в Турция стига да си намеря някоя туркиня защо не а и като цяло мюсюлманите могат да има по 4 жени супер турците имат държава ние не пра българите са били като турците като външен вид ако не знаеш да ти кажа.
8
6
 
5
 
! Отговори
Rambo 1 преди 3 години
Винаги съм се чудел защо и е на Русия толкова голяма територия като са над 3 пъти по-бедни от Германия дори Турция е държава с проспериращо население българин съм но турците са умни хора и жените им са много по-добри и човечни от нашите раждат по 3-4 деца и за това Турция има бъдеще а ние не жалко но е така.
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да държиш руската *** на колене е необходимо цените на петрола да са под 50 долара, иначе мислят за щуротии. Интересно ми е какво ще правят 140млн пия.нки когато един ден спрем да се нуждаем от петрол.
6
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха 17 млдр за боярищниците са нищо пара. Ще ги изпият на препарати за баня за има нема 2 месеца.
5
0
 
7
 
! Отговори
ОЙ преди 3 години
До Анонимен 1


Гроздето е киселооооо!
казала лисицата- е те това е смях!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Едно е да искаш, друго е да можеш а трето и четвърто да го направиш." думаше бай Тошо. И аз чакам 10 мил. от тотото, ама нема.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези пари едно "Белене" не може да се построи! За Русия това е смешна сума!
2
8
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 3 години
Тъдява путинофилията оргазмира
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смях, смях, малко пауза, пак смях !
Това няма да спаси Россия от разпад!