Крадци биха дядо с камъни и колове, той ги гръмна

Собственикът на вила край Плевен стрелял, след като крадците нахлули в съседки имот и го ограбили
5 фев 2008 15:10,
101
Крадци биха дядо с камъни и колове, той ги гръмна
Снимка: Булфото

Възрастен плевенчанин простреля крадци, след като го нападнали с камъни и колове, съобщиха от МВР.

Инцидентът се разиграл в понеделник следобед, във вилната зона на Плевен - Плочата.

Четирима мъже, придвижващи се с лек автомобил, били засечени от мъжа да крадат от имота на друг собственик на вила.

Възникнал скандал и възрастният мъж бил нападнат от непознатите мъже с камъни и колове.

В сблъсъка той прострелял единия от нападателите си в главата, а друг - в таза.

След инцидента групата се качила в лекия автомобил и напуснали вилната зона.

Пред плевенската болница бандитите стоварили ранените, а останалите избягали с автомобила в неизвестна посока.

След издирване полицаите са заловили нападателите – 18-годишен от Долни Дъбник, 25-годишен и 30-годишен от село Петърница, 43-годишен от село Ралево.

Простреляните са на мъже 25 и на 18 години.

Пистолетът е иззет, а по случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
rokeriata преди 16 години
Евала!Само с така-дано да се намерят и други като тоя дядо!А тия 100% са били ***!Мамка им мързеливи и крадливи гадове...е...вярно не всички са такива ама повечето с кражби си изкарват хляба, тъй че за крадците куршум!!!!!!!!!!!!!!!!!!
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе хора, вярно ли е, че бизнесмени масово изкупеват къщички в Стария Пловдив за до ги бутнат и да строят някакви малки офис-сгради и мол? Защото не виждам статия за това тук?
58
0
 
0
 
! Отговори
Справедлив преди 16 години
Напълно съм съгласен с 46! Не се ли вземат мерки срещу разбойниците дето влизат в чужд имот да бият и грабят клетата ни държава ще се опразни. Който бие и граби трябва да си заслужи куршума!!! А не като тука - който е потърпевш и се е опитал да се защити да излезе виновен накрая. Само не знам наглите политици , на които слугуват съдии и прокурори дали ще посмеят да обезпокоят *** си електорат...
57
0
 
0
 
! Отговори
справедливият преди 16 години
който краде се реже през ръката -лъжеш ли ,без език да оставаш!?!!ДОЛНИТЕ *** СА ЗАСЛУЖАВАЛИ ДА ОТИДАТ НА ОНЯ СВЯТ
56
0
 
0
 
! Отговори
Справедлив преди 16 години
Напълно съм съгласен с 46 - който влиза да граби да си заслужи куршума , а не сега както е в случая - на дядото му взели пистолета. Няма да се учудя , ако вземат дори и да го арестуват прокурори и съдии. Те слугуват на политическата класа - това е повече от видно. А политиците не смеят да пипнат *** си подкупен електорат, защото на тях се крепи властта им.Така че скоро време такъв закон , защитаващ обикновения българин сколо няма да видим. Затова и за съжаления държавата ще продължи да бъде напускана от свестни и честни българи, докато накрая останат май само *** и властниците. Да видим тогава кой ще им плаща тока , водата , данъци и кой ще им бачка ???...
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И аз съм от Плевен и съм доволен, че ги е научил на уважение.Това много ми харесва в моя град, че не се цепи басма никому.Добре че е успял стареца да се защити че сега щяхме да четем крадци убиха дядо.Пък за това че *** били отмъстителни ти им земи страха пък нека да са отмъстителни.Да ви припомня случая с убития професор с тях само с оръжие може6 да се оправиш в такива ситуации.Ако зачестят случаите на това българи да гърмят *** при спречквания всеки от тях ще има едно наум.Не съм расист и не мразя ***, но и не толерирам животинският им начин на съществуване
54
0
 
0
 
! Отговори
120 годишната емигра преди 16 години
Браво бе НАБОРЕ, браво! ама се чудя защо са ти иззели пищова? Мен ако питаш вместо 13 пенсия, да вземат да раздадат на всеки пенсиопер по един патлак,че да видиш ред тогава. Е, малко обучение в пенсионерският клуб как се борави с такива играчки и готово... Няма даскали казваш?... Как да няма бе човек? Толково много военни съкратиха от армията (останахме чак без такава), де отиде тоя народ???
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Браво и на дядото и на теб.Ислренно се надявам повече хора д амислят като теб-в смисъл , че трябва въпреки така наречените български закони да защитим и одобрим постъпката на дядото
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Демократи за силна България
51
0
 
0
 
! Отговори
Monra преди 16 години
Ще стане същото като преди с човека, който си беше минирал двора против крадци. Тогава ако си спомнята една *** остана без крак. После същиха собственика и беше оправдан. Но защо въобще трябва да се съдят тези които се защитават. Защото такава ни е държавата - шитава.
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Трябва да наградят,човека с оръжие и медал
49
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 16 години
Ако крадците са *** дядото е отишъл като стой и гледай да лежи в затвора. Щото *** виновен няма. Най-малкото ще го осъдят за нападение заради дискриминация. Нищо, че онези са били четирима и са тарашели чужд имот. У нас *** са защитен вид, който все едно е вписан в "Червената книга". Отстрелът им е строго забранен. Те са недосегаеми......дори когато ни избиват.
48
0
 
0
 
! Отговори
e преди 16 години
ima takav zakon
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
браво на дядото! но защо пишат "в таза", като си е точно "в "??? на всички крадци, това им се пада.
46
0
 
0
 
! Отговори
Маринов преди 16 години
сиг. ще осъдят дядото.. трябва да се промени закона и да стане като в някои страни, в които ако ти влезе крадец в къщата имаш право да защитиш имота и живота без после теб да те погнат съдиите и прокурорите
45
0
 
0
 
! Отговори
скептик преди 16 години
браво на дядото ! но при съществуващите порядки в държавата няма да се изненадам, ако го разтакават с години по съдилища и накрая го изкарат виновен, че даже и да плати на крадците обезщетение. дано това не се случи! пожелавам му да е жив и здрав.
44
0
 
0
 
! Отговори
адвокат преди 16 години
ЩЕ ГО ОСЪДЯТ .... ЩЕ ГО ОСЪДЯТ ...... Ама няма такова нещо бе дами и господа ! Полицията зашо ще му иззема оръжието ? За да го пребия други ли ? Чвека е деиствал в пределите на неизбежната отбрана ! Ако не е стрелял ще го пребият или убият !Закона го защитава в случея !Друг е въпроса , дали дознателите и съдът ще приложат закона точно и ясно ! От последните репортажи за деиствията на съд , прокуратура и полиция сме наясно , че закона не се прилага , така , както повелява ! Това , което става в българия е чист цирк ! С акробати , зверове и звероукротители ! Някои ,,чичковци " сами си създават зверове , сами си ги трепат ! А акробатите - предно салто - виновен , задно салто - невинен ! Салто мортале - извадил го мастит адвокат ... и т. н. и т. н. !!!
43
0
 
0
 
! Отговори
TONY преди 16 години
Браво дядо,дай пример на останалите хора.Не трябва да се примиряваме с тая зган
42
0
 
0
 
! Отговори
boom преди 16 години
доблестен гражданин !
41
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 16 години
това са били сандокановци от племето ***. Случили на истински българин обаче. лош късмет за тях.