Авария с военен самолет на летище Варна, няма отложени полети

Самолет на Военновъздушните сили се е повредил след приземяване на летището във Варна
8 юли 2008 14:11,
11
Авария с военен самолет на летище Варна, няма отложени полети
Аварията е станала около 11.20 часа. Снимка: Булфото

След тренировъчен полет днес военнотранспортен самолет на Военновъздушните сили- „Спартан” – С 27 J, е претърпял повреда, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

След приземяването на летището във Варна около 11.20 часа , при пробега, се е появил силен страничен вятър отляво и машината се е наклонила надясно.

Вследствие на това витлото на самолета се е ударило в пистата.

Екипажът не е пострадал.

Води се разследване на причините за инцидента.

Летище “Варна” функционира нормално и няма отложени полети заради инцидента със самолета на Военновъздушните сили, съобщиха от пресслужбата на авиогарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Май изобщо не сте наясно с нещата ... цялата работа е че самолета се е ударил при рулирането. Опитали са се да влязат в близката рульошка без скоростта им да го позволява вместо да си го спрат като хората. Естествено ще кажат че има страничен въятър, защото после пилота е отговорен за инцидента а така има смекчаващи вината обстоятелства и ще си затворят очите ... вие кво искате да го нахулят човечеца да го изправят пред граждански съд и да го обесят публично ... човешко е да се греши все пак. Пак добре че не е нещо по сериозно !!!
9
0
 
0
 
! Отговори
specialist преди 15 години
Тези Спартани не са изобщо с доказани качества-това са глупости!!Напротив-гърците си ги върнаха техните на италианската фирма защото им течали кабините и имат безброй дефекти
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
po letene za da ne vzemat pod vnimanie stranichnia viatur tui kato toi bi triabvalo da bude obiaven vuv sinoptichnite prognozi koito se podavat na vseki polovin chas.............ili i tova ne sa napravili......i posle se biat v gurdite che sa bili maistori
7
0
 
0
 
! Отговори
ген. Георгиев преди 15 години
Вече всички факти говорят явно и недвусмислено за пълна некъдърност от страна на пилота и екипажа, това го показа и първата проверка по предишния инцидент. Самолет с невероятни качества, доказал се в годините и струващ 200 милиона, в ръцете на банда роднини и приятели излезе прескъпо на държавата. Само първия ремонт струва около 1 милион и сега 1 милион, кой ще ги плати? Съд за екипажа! ДАНС защо си затваряте очите!
6
0
 
0
 
! Отговори
хайде холан преди 15 години
Тренировъчен полет! Как ли не. Точно на гражданското летище във Варна. Явно шапките използват аероплана да возят родата си до почивните станции на МО.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е АБСОЛЮТНО същият самолет.През Март ни го доставиха...псросто нямам думи
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много чупливи,ве! Същите ***,като хеликоптерите "Bell" - излезе малко вятър и в батака! Руските кошници що не ги отвявя вятъра,А?
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Oleleee, toa nali beshe chisto now... Yazyk
2
0
 
0
 
! Отговори
Garantien Mechanik преди 15 години
Тези наши военни ще търсят Добри ДЖУРОВ!
1
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi si преди 15 години
Преди време по абсолютно същия начин удариха левия на летище София.Идваха инженери от Италия, за да проверяват двигателя понеже на този модел за пръв път се случва по такъв начин да се повреди. Сега таман го оправиха и дясното витло се ударя и пак по същия начин. "появил се силен страничен вятър" явно това се случва само на нашия спартан и то единственият ни за сега. Представям си като дойдат и другите спартани, тогава ще трябва да се пресли и част от инжинерния състав на аления аеронаутик, за да не се разкарват през седмица от Италия до България.