Цветанов: По "Килърите" вече се очертават пет убийства

Вътрешният министър е спокоен от събраните доказателства
4 сеп 2010 11:22,
97
Цветанов: По "Килърите" вече се очертават пет убийства
Снимка: БГНЕС

Полицията работи по пет убийства, за които са заподозрени „Килърите”, стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов при посещението му във Варна.

„По операция „Килърите” вече се очертават пет убийства, по които работим, тъй като се очертава идентичен профил и почерк на убийствата”, каза Цветанов.

Той коментира, че е удоволетворен и спокоен от свършеното по разследването и от събраните до момента доказателства по операция „Килърите” и убийството на бизнесмена Румен Рачев.

Още по темата

По думите му неглижирането от страна на Софийския апелативен съд, който на 3 август пусна от ареста четирима от петимата задържани за убийството на Юри Галев, е причината да се стигне до там докъдето са в момента разследващите.

Все пак вътрешният министър коментира, че не е задължително всеки задържан от полицията да остава в ареста докато тече разследването.

„Заради всички операции, които се извършват от полицията и задържаните, не оставяйте с впечатление, че всички лица трябва да останат с постоянна мярка", каза Цветанов, цитиран от агенция Фокус.

Той коментира, че една по-лека мярка за неотклонение не означава, че работата по случая е спряла , а просто съдът е преценил, че на дадения етап не са събрани достатъчно доказателства или че задържаните няма да повлияят на разследването, ако са на свобода.

Цветан Цветанов добави, че него е важно зад решетките да останат тези, които са знакови фигури в тежката организирана престъпност.

Той даде пример със задържаните при операция „Наглите”, 10 от които са в ареста и със задържания при спецакцията „Октопод”, Алексей Петров (в сряда съдът ще разгледа поредната мо молба да бъде пуснат от ареста – бел. ред.).

За операция „Шейховете” вътрешният министър припомни, че шестима от задържаните 9 души са с постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“.

„Вече сме доволни, защото хората са там, където трябва да бъдат. Остана само Сумиста (Петър Стоянов, задържан при първата част на операция „Килърите – бел. ред.), но в момента колегите работят и в скоро време за него ще има приятни новини”, допълни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Продължение:Във В.Търновския апелативен съд такова нещо няма как да раз-бирам,че там има формирани два екипа,единият от които при едни и същи до-казателства има за основна функция оневиняване на подсъдимите, а другият суровото им осъждане. Същото е със САС триото Рушанова,Митева,Михова освобождава като невинни килърите,след което се оказва,че червенобрежкото ангелче е заподозряно в участие в пет убийства.
87
0
 
0
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Не е ли малко странно,да не кажа много странно два състава от един и същ , и то АПЕЛАТИВЕН съд да из-лезат с две коренно различни присъди по ДЕЛО ЗА УБИЙСТВО,извършено по особено жесток начин.Ще си послужа с една доста груба,но красноречива за този прецедент аналогия:Ако това са две групи артисти от един и същ театър, играещи една и съща пиеса по две съвсем различни постановки, едната от които претърпява пълно фиаско, р-лят на театъра би извикал режисьора на злополучната постановка и би му посоч
86
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
То,на този кой ли му вярва вече.За две години такива глупости видяхме и чухме,пък лъжи..не е за разправяне.Щяха България да оправят.Хората решиха,че ще им оправят положението от финансова гледна точка,а не от полицейщина.Това ли ви е оправянето бе? Смеете се най-нагло в лицето на хората.Така ли капка срам нямате.как ще ви изтърпи още 2 години народа..
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всъщност, тези червенобрежци са действали от 1989г и са извършили всички поръчкови, непоръчкои, случайни и неслучайни убииства, до ден днешен!Не го ли знаете? Ще го чуете и разберете :)
84
1
 
0
 
! Отговори
dedo преди 13 години
87, за мойто оперативно инфо е нужна проста логика. Всъщност те не са убили никой - всички случаи са били брутални самоубийства. Съдът е сигурен в техната невинност и няма причина да бъдат задържани повече.
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Neudobna e temata , nali , ''drugari'' ? Vashite ministri za *** na zele ne stavaha........
82
3
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Мисля, че грешиш - на хората вече им е ясно, че управляващите са въздух под налягане. Това настройване срещу едни или други съсловия вече се изтърка.
81
3
 
3
 
! Отговори
манипулиран преди 13 години
С всичките си тези изяви вътрешния министър настройва обществото единствено срещу съда. Само,че това общество едно, че не знае какво има предвид като доказателство вътрешния министър, нито по-голямата част от тях могат да преценят годността на тези факти като безспорни доказателства в един съдебен процес. Това обаче не им пречи да ръкопляскат на тези изявления които се оказва, че не са такива каквито трябва да са в действителност. После съда бил виновен. НПК е категоричен кои факти са годни.
80
4
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Защо ли не му вярвам вече на този? Все по медиите, уж тече разследване, а той си седи пред някоя медия и си "пее" какво разкрили, в колко убийства участвали тези и онези! Няма ли тайна при разследването? Абе изобщо калпаво и лъжливо управление, основано само на медийни изяви.
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе този Цветан Цветанов министър ли е или говорител на пресцентъра на МВР.Омръзна ни вече да го гледаме и слушаме.Откраднали кокошка-Цветанов дава интервю,блъснала се кола-Цветанов пак там.Не мога да разбера не може ли вместо по цял ден да дава интервюта,не може ли да върши работата за която е назначен.Ако толкова иска да е под прожекторите нека да го назначат като говорител на МВР,май за това ще е по добър.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти явно си на ти с оперативните информации ,но на мен ми се струват малко да са замесени само за пет убийства,я подшушни там където трябва че сигурно са поне 15 ,да не се притесняват свидетели ще се намерят
77
1
 
1
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Ми тогава ето още малко оперативно инфо: без значение с какви доказателства ще ги затворят пак, съда ще ги пусне.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да си много пристрастен към медийни изяви, че постоянно да разгласяваш оперативна информация по всички кабеларки и радиа.
75
0
 
4
 
! Отговори
za 73 преди 13 години
Kopai si domatite ,a ostavi politikata na tezi deto ia razbirame............ ***, na ministyro shte se mesha............pfu
74
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
eiiiii fizskulturnikaaaaaa,xorata ne gi xraniat tia va6i zagubeni aktsiii ,,ako si mislite 4e 6te spe4elite na sledva6tite izbori jestoko se lajate!!!!!
73
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
na se prismivaite na 4oveko. vse pak imaite malko razbirane. tove dete na shofior!
72
1
 
1
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
ХОХОХОХООХОХОХОХОХО
71
4
 
6
 
! Отговори
йуХ преди 13 години
Тоя ми мяза на плънка за презерватиф..... ама мека ....
70
3
 
8
 
! Отговори
Веселиййй преди 13 години
Има голема вероятност да са замесени и в убиствата на Кенедите....
69
1
 
4
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
очетртавало се 5 убистава абе т**ак де маре