Рекордно количество хашиш – 4.2 тона, спипаха на Ферибот Видин

Борисов, Флоров и Танов се похвалиха за успешната акция
Обновена: 2 юли 2012 16:28 | 2 юли 2012 15:45,
158
Рекордно количество хашиш – 4.2 тона, спипаха на Ферибот Видин
Спипаният камион във Видин. Снимка: Агенция "Митници"

Рекордно количество от 4 тона и 200 килограма хашиш заловиха в камион, пътувал за Белгия, на ГКПП-Ферибот във Видин.

Стойността на пратката е около 40 млн. лева и е заловена чрез използване на скенер.

За успешната акция съобщиха лично премиерът Бойко Борисов, шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов и директорът на ГДБОП Станимир Флоров, които специално пристигнаха в града.

"Още веднъж показахме, че парите, които инвестираме в подвижните скенери, с които оборудвахме митниците, дават своя резултат и ние сме сигурна шенгенска граница", похвали се Борисов.

Вчера следобед мобилна митническа група в района на ГКПП Ферибот Видин след анализ на риска спира за проверка камион с българска регистрация, пътуващ от България за Белгия. Той е управляван от 42-годишен български гражданин.

При огледа митничарите установяват, че натоварените по документи гипсокартон и минерална вата са неизрядно опаковани.

Съмненията на митничарите се потвърдили, когато камионът е отклонен за проверка с новата рентгенова система на митницата, при която ясно се виждат множество пакети, укрити във вътрешността на 6 от палетите.

Открити са 132 пакета, средно по 32 кг всеки. В пакетите е открита кафява смолиста маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на хашиш.

Това е най-голямото количество хашиш, заловено на българска територия за последните 15 години.

Пренасянето на такова голямо количество става като кораби изхвърлят в морето пакети с наркотик, след което минават рибари и взимат пакетите, претоварвайки ги на различни автобуси. След това те изпращат пратките през различни канали за европейските страни.

През 2006 година ГДБОП съвместно с гръцките си колеги задържа същото количество хашиш, само че в посока Гърция, каза Станимир Флоров.

Той припомни случая с шофьора Иво Ранов, при който българската страна свидетелства пред гръцкия съд, че той е изпълнявал само дейността като шофьор и не е знаел какво извършва. Въпреки това, той получи доживотен затвор, припомни Флоров.

"Европейците трябва да ни благодарят за това, че техните хора няма да се тровят с това, което заловихме", отсече още Борисов и изрази задоволството си, че инвестицията в границата вече дава резултат.

Ваньо Танов отбеляза, че мобилният рентген, с помощта на който е заловено огромното количество хашиш, е един от най-съвременните.

"Тук има 100% гаранция, че нещо мине ли през този рентген, ще бъде установено. Имаме и достатъчно обучени кадри, които могат да правят анализ на риска на товарите, преминаващи през границите ни. Изграден е и денонощен координационен център към Митница Лом, който 24 часа прави анализ на риска", посочи още шефът на Митниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: ВидинМитницихашиш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
3
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
Това за "анализа на риска" искрено ме разсмя. Тези вярват ли си,че някой им вярва?
124
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 11 години
Тримата пристигнали случаѝно в града,и тогава митничарите заловили пратката,колко е смешно,като в доброто старо време, на главен секретар.
123
3
 
7
 
! Отговори
Гейтака преди 11 години
Камиончето го бях обещал на наште екоактивисти,ама изгоря,като Витоша .
122
1
 
4
 
! Отговори
АГЕНТ ГОЦЕ преди 11 години
Ако е качествена стоката да я продадат в София и да дадат парите на *** и на онеправданите ! И без това децата ни взимат каквито *** им дадат мутрите. А за пред Барозо да запалят две, три бали сено с малко тамян !
121
3
 
12
 
! Отговори
33 преди 11 години
Бойко не се занимавай с простотии и медиини изяви ами осигури работа на хората и стига с това вдигане на ток вода и още какво не.Този ще ти е първият и последен мандат като че ли нищо че си намести само твой хора на важни позиции.
120
4
 
11
 
! Отговори
22 преди 11 години
Пак ли ти бе Бойко пак ли се изявяваш, че сте хванали дрога,я питай бедните хорица как си опазват имотите от ***- знаеш ли колко им пука за тази дрога който иска да се трови и да мре.
119
9
 
11
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
Ауууууу - някой червен бандит пак ще остане без поредната си къща около женевското езеро.К`во му става на тоя Бойко-разбойко та така шамари другарите и не им пуска далаверата?Ми с какво ще купуват на синчетата си ферарита и ламборджинита? с какво ще им купуват летящи чинии? С какво ще плащат на чалгарките и на Моника Йосифова? Ми то гладно стои ли се? Бах ти кофтия пич. Да го порицаем дружно товарищи от пернишката първична партийна организация. Да го анатемосаме значи тоя враг на народа изедни
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЕЕХ,СЯ ЦЕНАТА НА ДРОГАТА ПАК ЩЕ СКОЧИ....
117
5
 
12
 
! Отговори
Ванчо преди 11 години
Бойко, каква работа имаш ти във Видим; Витоша гори-отивай да гасиш. Нали си спец по "Разгъване на *** в пресечена местност" ? Това ти беше темата на доцентската дисертация, мисля....
116
4
 
16
 
! Отговори
ММ-ДАА преди 11 години
КАКВА РАБОТА ИМА ВСЕ ОЩЕ ИЗПЪЛНЯВАЩИЯ ДЛЪЖНОСТТА ПРЕМИЕР НА РБ БОРИСОВ НА ФЕРИБОТА.ИМА СИ ОРГАНИ,КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ЗА ТАЗИ РАБОТАТА.ЗАЩО НЕ СЕ НЕ ДАВАТ ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ,КОГАТО ЛЕКАР ИЗВЪРШИ СПОЛУЧЛИВА СЛОЖНА ОПЕРАЦИЯ,ИЛИ СЕ ПРОИЗВЕДЕ НЕЩО ПОЛЕЗНО ЗА ДЪРЖАВАТА.НЕКА ИМА ИНФОРМАЦИЯ,ЗАЩОТО КОЛИЧЕСТВОТО Е ГОЛЯМО,НО ЧАК ПЪК ПРЕМИЕРА ДА ДАВА ИЗЯВЛЕНИЯ,НЕЩО НЕ Е ПО РЕДА СИ.НЕ ЗНАМ КАК МУ ИЗДЪРЖА СЪРЦЕТО ПРИ ТОВА КОЛИЧЕСТВО ЗАЛОВЕНА НЕРЕАЛИЗИРАНА ДРОГА.МНОГО БЕШЕ СКРЪБЕН И НЕ НА МЯСТОТО СИ.
115
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da kaze boiko v bruksel 4e v bg ne moje da se jivee s 200euro i za tova ste ima trafik na droga hora i bezkrai imigranti ne moje samo da ni nalagat pravila
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vmesto da iznudvat evropa da ni se vdignat zaplatite i standarta ,te im lijat zadnite 4asti,mnogo mi puka za narkomanite v belgia,ako ne gi biaha hvanali 4ast ot parite stiaha da ostanat v bg ,da gi pustat i kato ni pitat sto ne gi hvastata da revat za pari ,tap narod ei
113
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8,9 ха ха ха ха ха ха ха ха - гърбав гербер се прави на двама ... Абе поне плащат ли ти за тая работа или си с изпилен, полиран мозък ?
112
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е първото правителство,което се справя реално с проблемите,поздрави.
111
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на митница и Полиция,правителството на ББ се справя много добре,явно,че ще повторят мандата.
110
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1. се наглася работата да се фанат уж 2. се прибира от пулициътъ, която е Цвъркова3. се хвалим по медиите4. от пулициътъ (коато е на Цвър) се изпраща по предназначение5. сичките сме доволни и сичкото му е узаконено
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
123Аман от такива като теб, дето премиера требе да им търси работа ! Сиктир от мързеливи, некадърни търтеи!
108
2
 
19
 
! Отговори
хашишо преди 11 години
ама кои кара гипскартон и вата за белгия от бг че те в белгия си произвеждат плюс транспорта до там че тои и наи малоумния митничар ще се усъмни.тука има нещо много гнило боко и цвъко хвърлят пепел
107
5
 
8
 
! Отговори
зиино преди 11 години
132-Боце още си е от БКП , така че си объркал адреса , герберасте.
106
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО , ВНИМАВАЙ , МНОГО ПРАТКИ ХВАНА НА ДРУГАРИТЕ ОТ БКП / БСП ...ВНИМАВАЙ , ЧЕ СА ТИ ВДИГНАЛИ МЕРНИКА ...