Стрелецът не искал да убива Баретата

Златомир Иванов вече е контактен, но състоянието му е тежко
7 фев 2013 17:05,
65
Стрелецът не искал да убива Баретата
Баретата продължава да е в тежко състояние. Снимка: БТА

Стрелбата срещу Златомир Иванов-Баретата не е била с цел той да бъде убит. Стрелецът е професионалист и умишлено не се е възползвал от възможността да простреля Иванов смъртоносно, съобщи Дарик, позовавайки се на разследващи случая.

Нападателят не е преспивал в Търговския дом - сградата, откъдето се предполага, че е стрелял. Той е изучавал терена през деня, когато клошари, които са нощували в таванското помещение, са били навън.

Записите от охранителните камери са некачествени и разследващите не разчитат на тях. Няма камери пред самите входове на Търговския дом.

Още по темата
Стеснен е кръгът от заподозрени поръчители, но към момента няма достатъчно доказателства, за да има задържани.

Полицията работи по няколко версии за атентата срещу Баретата. Сред тях са бизнес отношения и личен мотив. Разпитани са всички от обкръжението на Златомир Иванов, включително и тези, които се смятат за негови врагове.

Междувременно от "Пирогов" съобщиха, че Златомир Иванов вече не е на апаратна вентилация и диша самостоятелно. Той е контактен, но състоянието му остава тежко. Пациентът продължава да е под наблюдение в Централна реанимация.

Припомняме, че Баретата беше прострелян четири пъти на влизане в Съдебната палата на 29 януари. Той има увреждане на крайниците, както и на тънкото черво, дебелото черво и пикочния мехур.

При нападението срещу Иванов пострада и гардът му, той беше прострелян в единия крак, но без опасност за живота.
Неизвестният засега стрелец се прицели в Баретата от последния етаж на Търговския дом, който се намира точно срещу Съдебната палата. След стрелбата той е оставил оръжието си и е запалил помещението.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Sega zlatko e adekvaten i ochakvame vseki moment da otide na LECHENIE ZAD GRANITZA blagodarenie na BG HUMANEN SUD.
56
0
 
3
 
! Отговори
Iwan IWANOW преди 11 години
Iskal e samo da go POZDRAVI...
55
0
 
1
 
! Отговори
ДО-57 преди 11 години
ПРОСТРЕЛЯНА-(тя не му трябвала вече)Сведенията са от Д-р ОХ ВЕЧЕ НЕ БОЛИ
54
3
 
4
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Браво е това е истината "Българин"-но от 58-ми пост, дано народът проумее истината.
53
4
 
12
 
! Отговори
Бьлгарин преди 11 години
Предложение до НС.Със закон да се забрани на всички Червени *** да пишат по форумите.За 40-50 години те не сътвориха нищо добро на тази държава.90% от днешното състоянието на нашата Родина -се дължи на вашето крадливо и уродливо управление. в На следващите избори-вие ще останете в историята на РБ като лош кошмар от миналото.
52
3
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 11 години
Как е малката Барета в гащите?
51
9
 
10
 
! Отговори
Перко Наумов преди 11 години
Боко и Цеца Меца правят на *** целокупния български народ като още от началото на управлението си ловят риба в мътна вода!Повече от очевадно е че ръководната идеология на Боко и Цеца Меца е организирания хаос само дето смятът народа за пълни будали....
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички защитени свидетели и подсъдими от организираната престъпност в съда носят бронежилетка - така е по закон. И съвсем случайно всички попадения са в бронежилетката.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Целта беше просто да има малко кръв на парадния вход на съда, откъдето Баретата съвсем случайно влиза за пръв път(досега е минавал през страничния вход).
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещата са прости, ясни и прозрачни за всички, освен за червеничките. Когато мафията или ДС решат да гръмнат някого, той е пътник. Няма провалени атентати. Ако един атентат се провали, то така е трябвало да бъде. Ако вие сте снайперист и човекът отсреща носи бронирана жилетка в жилетката ли ще гърмите или в главата? Мислете малко със собствените си глави. За десет дни - два "провалени" атентата, догановия и този :) ДС клати държавата предизборно :)
47
2
 
3
 
! Отговори
chistach преди 11 години
e.aaa tia kloshari milioneri kade sa se ystroili
46
2
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Добро групиране на попаденията. Защо никъде не се споменава версията Ревност? Какво по-голямо наказание за прелюбодееца от това, да го кастрираш?
45
0
 
2
 
! Отговори
До марко-1 преди 11 години
Не се занимавай с това нахитрялото ударено от ток игаещо си с кукли ! Няма да те разбере,ако не става въпрос за "Барби"!
44
1
 
6
 
! Отговори
Перко Наумов преди 11 години
Явно че снайпериста е искал да утрепа Боко и Цеца Меца но случайно уцелил тоя.....Всъшност по баретата е стрелял комай резервния снайперист който може да е бил и дилетант за разлика от титуляра пред другия обичаен вход
43
0
 
3
 
! Отговори
за 39 преди 11 години
До Жица, Ток и Метал Май теб пробиват ежедневно изодзад с *** кожен АК ! Играй си,играй щом вече не те боли !
42
2
 
5
 
! Отговори
Българан преди 11 години
До 41! Овчаря ако си пасе овцете няма проблеми с това да ли е *** или учен! Не го обиждай човека, ама когато ВИФ аджия стане "Консултант" и прави стотици хиляди да консултира по проблеми за Националната сигурност и пожарникаря стане премиер те това вече е простотия народна! Ама не обвинявай само материала, те и ония учените го доведоха до това да избира такива буклуци след близо 20 години "разграждане"!
41
4
 
4
 
! Отговори
Щуротии преди 11 години
Искали да го стреснат ама с четири куршума от Калашник в корема! Хайде бе! Като гледам пораженията стрелеца е добър тъй като попаденията са групирани ама Калашника явно не е калибриран и бие надолу или стрелеца не е преценил достатъчно добре треакторията което е по - вероятно.
40
0
 
11
 
! Отговори
Бат Сали преди 11 години
Снайперист - уролог
39
1
 
12
 
! Отговори
Глупости преди 11 години
Аз не знам да има оцелял след 4 изстрела в корема с Калашник. Чист късмет е че няма засегната артерия, далак, бъбрек или черен дроб.Явно само в пикочния мехур се е целил асасина.Снайперист от класа. Сигурно от Украинските барети.
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ!!Не е искал да го убива.Изпратил му е картичка за Нова Година.Няма толкова неграмотни хора като българите.Казвам го за милион и първи път.Като започнеш от простият овчар и стигнеш до простият премиер всички са ОЛЕЛЕ!