Мъглиж срещу килъра на Вероника: Господ ще го накаже!

Оказва се, че Илиян Здравков има 6 различни присъди
Обновена: 10 мар 2015 08:58 | 10 мар 2015 08:45,
175
Мъглиж срещу килъра на Вероника: Господ ще го накаже!
Илиян в съда. Снимка: Булфото

"Господ ще го накаже него, дано повече да не го видим тука", кълнат жителите на ромската махала в Мъглиж Илиян Здравков, задържаният за убийството на студентката Вероника.

От години Илиян и жена му Елка Симеонова обитавали там кирпичен коптор на улица "Пролет" №53.

"Избяга, бате, жената избяга към града, щом научи, че я търсите", обяснява пред "24 часа" услужливо млад ром.

Местните разказват с охота това, което знаят. Преди време Илиян се завъртял из Мъглиж покрай брат си, който се бил хванал като овчар. Братът бил женен за сестрата на Елка и покрай тях тя се залюбила с пришълеца.

Официален брак нямали, но това не  попречило да му роди набързо 5 деца - 3 момчета и 2 момичета. Само че родителите нямали условия да ги гледат нормално и социалните служби ги настанили в Домове за сираци.

Илиян също се цанил за пастир, но го хванали в издънка - през 2012 г. си харесал хранителния магазин на Николай Пашов и го окрал 4 пъти.

Собственикът се усетил, че му изчезва скъпа стока, и по охранителните камери видял как ромът в различни дни влиза в магазина в работно време и обира де що свари от щандовете, като пълни с продукти раница. След това кротко минава покрай касата.

Рецидивистът прибрал стока за близо 560 лева, установила ревизия - цигари, алкохол, хранителни стоки, козметика и перилни препарати.

Полицията влязла в дирите на крадеца и жена му Елка, която била свидетел по делото, се принудила да върне част от откраднатото.

Казанлъшкият районен съд отчита това като смекчаващо вината обстоятелство, както и тежкото материално и семейно положение на подсъдимия, и му налага 1 г. и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор или общежитие от закрит тип.

Оказва се че Илиян Здравков има 6 различни присъди. Той върши престъпления, след това се разкайва, признава изцяло вината си, сътрудничи на разследването и иска съкратено съдебно следствие, което съдът по закон е длъжен да приеме. Така си издейства и по-леки присъди.

Явно по този отъпкан от самия него път Илиян е поел и сега след убийството на Вероника. Макар вчера изненадващо да промени показанията си и да се отрече пред журналистите и съда, че той е убиецът на студентката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
2
 
! Отговори
Смъртнa присъдa преди 9 години
Колете го! Нямa нуждa дa му плaщaме издръжкaтa цял живот....
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбирам защо спи тази държава ! Имам чувството, че проблемите на управляващите са далече от това което се случва с българкия народ
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес миризливия долен ци*ганин е показал как точно е убил момичето. Разследващите са използвали кукла маникен.
94
0
 
2
 
! Отговори
кали преди 9 години
Има ли достатъчно доказателства по делото !!!! Възможно е човекът да е наистина невинен !!!! Не трябва да се бърза с присъдата !!!
93
0
 
2
 
! Отговори
999999999999999 преди 9 години
Господа ако изтрихте този който сравнява Левски с рома защо премахнахте и моето изказване- .нали аз ви го показах
92
0
 
11
 
! Отговори
6666666666666666 преди 9 години
Това е картината на България-пет наследника от ром -*** убиец крадец а от детето с висше образование НУЛА наследство Тежко и горко на такава държава Чака ни голямо и светло в кавички бъдеще КОЙ Е ВИНОВЕН ПИТАМ -ааааааааааааааааааааааааааааааааа Левски е обесен а рома ще живее Браво на Вас господа Ако това не е геноцид здраве му кажи
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А онзи в задния план на снимката има доста ПЛЕНИТЕЛЕН поглед.
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кошмарно стана, ама май докладите на ЦРУ за "развитието" на България точно това прогнозираха-обезлюдяване на малките населени места и масови престъпления от ***.
89
0
 
2
 
! Отговори
доктор Уотсън преди 9 години
До Шерлок ХолмсНаистина си Шерлок Холмс. Ама български Шерлок Холмс, бавно загряващ и бавно мислещ. Както казваше покойната ми баба за някой: "той докато разбере, биволът с кавал ще засвири!"Вече 10 дни минаха от убийството и вестниците 100 пъти писаха, че пин кодът бил написан на самата карта. И това е доста практично наистина, за хора които не си губят вещите, а и нямат много голяма сметка по картата си. Сега дали разбра накрая за пина или си албански реотан?
88
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз лично се съмнявам, че точно този е убиецът! досега само е крал, надали ще тръгне да убива момиче, че и да се опитва да тегли пари от дебитна карта - там се изисква малко акъл, пин код и прочие. обаче въпросът е друг - защо въобще съдът е решил, че 5 деца, захвърлени на ??? домове за сираци???... и това, че краде, означават 'лошо материално състояние'? че дайте всички да крадем, защото не ни стигат парите. ето тук е ключето - така се измъкват явно всички братя индийци.
87
0
 
19
 
! Отговори
Анти преди 9 години
Докога тежкото материално положение ще е причина за по-лека присъда бе? Откъде, накъде? Щом бил беден, има 5 деца и 20 лв в джоба си за цял месец и какво ... може да убива, да краде, да не спазва законите ли. Като не може да си гледа децата - ИМА СОЦИАЛНИ, като няма пари в джоба, а е гладен - ДА ХОДИ ДА БАЧКА. Аман от търтеи в тази държава с големи оправдания. В един филм се казваше: "Оправданието е като *** - всеки си го има". И аз мога да се оправдавам - значи апокалипсиса започва за тях.
86
0
 
18
 
! Отговори
запознат преди 9 години
В Мъглиж гетото е нещо ужасно, съседните села също, нямат препитание и само зулуми вършат и взеха да мигрират към Търново и Стара Загора
85
0
 
14
 
! Отговори
Няма да се оправим, преди 9 години
докато законите ни считат "тежкото материално и семейно положение на подсъдимия" за "смекчаващо вината обстоятелство!Около Мъглиж земеделска земя няма ли? Ако не си е направил труда да поиска от Общината 10 дка за обработване, това да се счита за УТЕЖНЯВАЩО ВИНАТА обстоятелство - може да работи, но предпочита да ни обременява да му плащаме соц. помощи и кради на всичко отгоре!Ако подобен е създал повече от 1 дете, и това да се счита УТЕЖНЯВАЩО ОБСТОЯТЕЛСТВО - изнудвани да му ги храним!
84
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Poznavam go! Tozi e pomoshtnik na mafiotskoto pravitelstvo balgaro-ubiici! Pomaga na upravliavashtite da izbiva inteligenciata na Balgaria.
83
2
 
35
 
! Отговори
Диман преди 9 години
Умишлено се поддържа тезата, че няма *** престъпност!!!Това се превръща в кошмар!!!
82
0
 
18
 
! Отговори
wgw преди 9 години
*** (от гръцки: αθίγγανοι, асингани - "недосегаеми") е събирателно название на няколко сродни етнически групи, които нямат държава и са разпръснати неравномерно по света (по-специално в Европа и особено на Балканите, в Средна Европа и на Пиренеите). Смята се, че са с произход от териториите на днешните държави Индия и Пакистан. Някога номади, сега те са в по-голямата си част уседнали. Това е нещо неописуемо!!!!
81
0
 
19
 
! Отговори
WGW преди 9 години
Защото- ако напишеш в търсачка думата Ром следва :Ромът е дестилирана алкохолна напитка, направена от остатъчните продукти на захарната тръстика меласа и тръстиков сироп, чрез процес на ферментация и дестилация.
80
0
 
31
 
! Отговори
Смрт наказание преди 9 години
Ако този ром знае, че го чака смъртно наказание, мислите ли, че ще убива???
79
9
 
15
 
! Отговори
лупа преди 9 години
Предубедеността е лош съветник. Само защото има предишни присъди го прави удобна мишена за истинските убийци. Подхвърлили са му картата на момичето, казали са му пина, обещали са да дадат пари на жена му и децата му и простия овчар се съгласява и се превъплащава в убиец. И без това трябва да лежи в затвора. Хората ще си помислят веднага че това е убиеца защото има предишни провинения. А черната кола с Джак Изкормвача ще паркира пак до алеята след месец два.
78
0
 
13
 
! Отговори
shmatarok преди 9 години
До Анонимен 22кой го крие, че е ром ?!? я го погледни още веднъж - може ли етносът да не бъде разпознат?