МВР разкри мрежа за търговия с метадон

Задържан е плевенчанин, организатор на схемата
Обновена: 19 май 2015 14:59 | 19 май 2015 14:24, Анисия Иванова
2
МВР разкри мрежа за търговия с метадон
Снимка: архив Булфото

Криминалисти разкриха мрежа за незаконна търговия с метадон. Операцията е проведена под ръководството на Окръжната прокуратура – Плевен, задържан е 35-годишен плевенчанин, организатор на престъпната схема, съобщиха от МВР.

При мащабна акция на криминалисти на ОДМВР-Плевен, проведена на 16 май, е разкрита престъпната схема. В ареста първоначално попаднали трима. Около 11.30 часа криминалисти от областната дирекция и Първо РУ– Плевен засекли в момент на сделка 35-годишен пласьор и 39-годишен купувач, и двамата от Плевен.

Последвали проверки в лек автомобил, магазинно помещение и две жилища, обитавани от дилъра. В лекия автомобил "Мерцедес Ванео", управляван от него, били намерени: 100-милилитрова пластмасова бутилка с прозрачна течност, 6 мобилни телефона със SIM-карти на различни оператори, хартиено пакетче с  бяло прахообразно вещество (метамфетамин - по негови данни), 4 тефтера с изписани в тях имена и прякори на лица, както и цифри, отразяващи съответни парични суми, 840 лева.

При обиск в едно от жилището на плевенчанина-организатор на престъпната схема, са открити: 3 стъклени шишета с надпис "Метадон", съдържащи прозрачна течност, 5 шишета също с прозрачна течност и 6300 лева, в различни копюри. От другия му апартамент са иззети още: 5 стъклени шишета с надпис "Метадон", 3 шишета, съдържащи прозрачна течност, 24 празни пластмасови шишета с етикет "Метадонова програма", надписани с имена на хора, 6 удостоверения на различни лица, издадени от Метадонова програма, един полиетиленов плик с 10 г бяло прахообразно вещество.

При извършено претърсване в гаража му са установени 3 тефтера с изписани имена и прякори на лица, както и цифри, отразяващи съответни парични суми. При претърсване в магазин за хранителни стоки в Плевен, е задържан и 28-годишен от село Буковлък. Мъжът предал доброволно на полицаите три стъклени шишета, съдържащи прозрачна течност, която по негови данни е метадон.

Тримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Очаква се днес прокуратурата да внесе в съда искане за постоянна мярка задържане под стража за 35-годишния плевенчанин. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ПлевенМВРметадон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
32
 
! Отговори
българин преди 8 години
Търси в речникакупю̀раЗначение на думата купюрамн. купюри, ж.1. Спец. Класификация на пари или ценни книжа по номиналната им стойност. Купюри от 100 лева.2. Съкращение, пропуск в литературно, научно или музикално произведение. Печата се с купюри.
1
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кУпюри! ДнесБГ, изключителни неграмотници сте!