Задържаха над 37 000 маски на Капитан Андреево

Камионът с български шофьор е влизал от Турция
14 апр 2020 17:52, Красимир Ангелов
8
Задържаха над 37 000 маски на Капитан Андреево
Снимка: Агенция Митници

Митнически служители са открили при проверка на товарен автомобил на Митнически пункт "Капитан Андреево" 37 500 недекларирани защитни маски за лице и голямо количество от 34 827 броя етикети, емблеми и облекла с обозначения на световноизвестни марки, съобщиха от Агенция „Митници“.

Камионът, управляван от български гражданин, е пристигнал на МП „Капитан Андреево“ на 10 април вечерта на трасе "Входящи товарни автомобили" от Турция.

Според представената транзитна декларация той е превозвал стоки от Турция за Унгария. При извършената щателна митническа проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители откриват в товара на камиона недекларирани и неописани в митническите документи 15 колета, съдържащи 37 500 защитни маски за лице.

В хода на проверката е установено още, че камионът превозва в декларираните колети и 31 809 броя етикети, 1950 емблеми, 648 спортни екипа и 420 тениски с обозначения на световноизвестни марки, сред които „ADIDAS“, „NIKE“, „PUMA”, „BOSS”, „ARMANI“, „GUCCI“, „GUESS“ и др. Етикетите, емблемите и облеклата с обозначения на световни марки са задържани по съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

За задържането се сезират правопритежателите на съответните търговски марки.

Контрабандните маски са иззети. Срещу шофьора на товарния автомобил, български гражданин, e съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има предостатъчно шивашки фирми в Европа. Нека в тези тежки времена да се купува родното. Стига турска стока купена за стотинки, вкарана в БГ, префактурирана през фирмата на някой далавераджия и продадена на най-различни администрации, общини и болници на схема "цепене на печалбата" с директори, кметове и подобни. Нека шивашките фирми да имат някакъв оборот за да могат да платят заплати на шивачките понеже това са десетки хиляди хора!!!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Българските Митничари,Браво!!! Тая вечер ще изляза с кучето и котката на балкона и докато се гонят хайванчетата,Аз ще ръкоплЯскам.А после ще вдигна Тост на масата,може и да пропея след втората ракия.Браво мили Митничари!!!
3
0
 
10
 
! Отговори
Мас Ка преди 4 години
Ахааа ето защо няма маски по аптеките.Ми те ги фащат на границата и викат аре още една партида за нас..оп.Разбрах вече ко става
2
0
 
9
 
! Отговори
Какво стана сега преди 4 години
Вместо наркотици...задържат медицински маски...ужас.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден хващат вече, но вчера бяха 147 000.