Меркел пак каза "не" за преструктурирането на гръцкия дълг

Ще има тежки последици за други страни от Еврозоната
Обновена: 22 май 2011 23:28 | 22 май 2011 16:55,
46
Меркел пак каза "не" за преструктурирането на гръцкия дълг
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел отново се противопостави на преструктурирането на гръцкия дълг, което се разглежда като решение за преодоляване на кризата в южната ни съседка, съобщават гръцките медии.

Гърция получи кредити, които е длъжна да погасява и след 2012 г.

За това е невъзможно сега да бъдат променяни правилата, тъй като това ще има тежки последствия и за други страни от Еврозоната, предупреди Меркел на регионален конгрес на Християндемократическия съюз.

Германският канцлер обаче подкрепя прилагането на договорената с Атина бюджетна програма за излизане на Гърция от кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
не румъния а трябва да помогнем на Гърция тя е под заплха фалирала държава ще стане мезе на турция или друга държава
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърция е на това положение заради Германия доколкото аз знам да плати този дето ги насъди така не ние членките на ЕС.европейците говорят каква била България а не се виждат те колко са зле куромпирани и алчни .ще се оправи Гърция но няма да има пари като досега .
41
0
 
1
 
! Отговори
Гърците преди 12 години
Гърците поживяха на гърба на децата си...
40
0
 
2
 
! Отговори
Евала преди 12 години
Железни са немците, дисциплина му е майката. За тях криза незнам реална да е имало. Това показва кои наций са имунизирани от провал в кофти времена. Който е умен, знае че точно в криза най-много се забогатява. Техните предприятия цъфтят в момента-автомобилостроене-БМВ, АУДИ,МЕРЦЕДЕС,ФОЛКСВАГЕН и много други забогатяха точно по-време на кризата, когато Дженеръл моторс и всичките американски концерни гръмнаха, и то не защото нямат пари, а защото незнаеха на кой да дадат "безплатен" автомобил.
39
0
 
2
 
! Отговори
Меркел преди 12 години
Меркел евала... за щастие толкова да ти е чуждо тва, което става в Гърция. Смятам да слушам дисциплинираните немци, а не мързеливите гърци. Поживяха си, сега е време да си платят затова. Нищо никому не е безплатно. Обожавам приказката " По-добре да помагаш ти на другите, отколкото те на теб." Те избраха да им се помогне...труд му е майката
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърците има да плащат от тук до 2031 година. Поживяха си, сега остава да последват примера на България и да потънат в мизерия. Както казва нашият капитан - гръцкото корабче потъва бавно и по план, макар и по-бавно от българското корабче.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България трябва да бъде авторитет на Балканите. не е трудно. били сме. само се иска повече дисциплина и повече цели. винаги ще има недоволни, но това все пак е манталитет.
36
1
 
15
 
! Отговори
Tepix преди 12 години
Ами то не може по цял само узо, маслини, таверни, бузуки и джадзики ... трябва някой и да работи. Гърция е вярна на типичното балканско мислене "Изкарвам 10 лева, харча 15", ама накрая ще останат с пръст в устата. Лошо и за нас, понеже са ни голям икономически партньор, много българи изхранват децата си тука, работейки там, ама какво да се прави ...
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде сега да се вайкаме пък и за гърците. Меркел е абсолютно права. Политиката на компромиси и балкански манталитет е чужда за Германия. абе чудя се, Германия какво прави още в тоя Евросъюз и се занимава само с недоносени.
34
0
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
За съжаление фалита на Гърция би била много лоша новина. В съвременния свят се просперира по региони, войните в Югославия ни върнаха много назад, проблемите на Гърция ше забавят много и задълго развитието на България, то ще може да се постигне с много повече усилия,ум, труд от наша страна, отколкото в друга среда. За съжаление Балканите никога не са били много проспериращ регион и причините са много не само в манталитета на населението.
33
6
 
12
 
! Отговори
старец преди 12 години
Сравнително поносимо е нисък стандарт на живот бавно и мъчителлно дасе повишава, както е у нас в България, но страшно и тежко е, когато се налага висок стандарт на живот, както в Гърция да се понижава. Дано Гърция избегне фалита, защото сме заедно в ЕС и трябва да сме солидарни в борбата си за добър живот и благоденствие на страните ни.
32
2
 
25
 
! Отговори
МИЕТ преди 12 години
За нас българите е най-добре , ако всичките ни съседи просперират и забогатеят.Ние също трябва да просперираме и то - по-бързо от тях , за да ги настигнем и се стремим да ги изпреварим. Когато комшиите ти са богати и задоволени , конфликтите помежду им ще са по-малко.Сега , за да се скрият неблагополучията във вътрешната политика и икономика , се компенсират с външна политика за оклоняване на вниманието на народите си.На Балканите обаче, наши приятели в дългосрочен план могат да бъдат румънците
31
0
 
8
 
! Отговори
ДО-29 преди 12 години
НАЙ-ПОСЛЕ СМИСЛЕН КОМЕНТАР!
30
1
 
19
 
! Отговори
ALo? преди 12 години
Евреите са всичко друго но не и Християни.
29
0
 
7
 
! Отговори
ishmael преди 12 години
до 29 - добре казано :)
28
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 16 ако бог дойде на балканете и трябва да избира страна сигорно ще бъде България защотото ние сме толерантни и не сме крали земи на съседете си и не сме правили геноцид както Турци гърци и сърби .и другато което е спасили сме християни евреи и арменци .нашите съседи се опитват да създават изкуствени нации на наш гръб като македоноиди помаци и кви не.живи и здрави да сме и да правим добро вярвам че бог ще ни чуе и помоне след толкова страдания .обичам България
27
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе Гърция заради Германия и ЕС фалирва толкова данаци съм и платили Гърците
26
6
 
34
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Знаете ли /или по-точно помните ли/ какво значи една страна да фалира?Това се случи тук в България 1990 г., когато Андрей Луканов обяви мораториум по плащанията по външния дълг!Последваха купони и режим на тока! И 20 г. мизерия! А тогава Бг дългът беше 12 млр. долара!Това ги чака гърците , самоче повдигнато на 10-та степен!Гръцкият дълг минава 700 млд. евро!
25
3
 
27
 
! Отговори
мим преди 12 години
до 17-слушаи,тези 600 000 българи РАБОТЯТ НЕ КАДАТ.ТИ СИГУРНО НЕ ЗНАЕШ КАКВО ДА РАБОТИШ,И *** ТЕЗИ ПАРИ ВЛИЗАТ В БЪЛГАРИЯ.КАТО НЕ ЗНАЕШ КАКВО ДА КАЖЕШ ПО-ДОБРЕ ЗАМЪЛЧИ.
24
2
 
17
 
! Отговори
от 23 преди 12 години
24, отклоняваме се от темата, но пак не позна! :)))Не нося маратонки. И второ познай колка чифта обувки имам, при това не само черно и кафяво! Спирам дотук, загубих интерес към проклетата ти особа! Малака, си е малака! А Меркел си е немско качество!