Брюксел настоя спешно за план за бежанците

ЕК подкрепи Германия за граничния контрол
Обновена: 13 сеп 2015 21:03 | 13 сеп 2015 21:03, Веселина Йорданова
50
Брюксел настоя спешно за план за бежанците
Снимка: архив, Ройтерс

Решението на Германия да възстанови граничния контрол, на първо място по границата с Австрия, за да ограничи мигрантския поток, подчертава спешната необходимост да бъде приет европейски план за разпределяне на новодошлите, заяви днес Европейската комисия в декларация, цитирана от Франс прес.

Страните членки трябва да постигнат съгласие по мерките, предложени от ЕК за квотно разпределение, се казва в декларацията, оповестена в Брюксел преди утрешната извънредна среща на министрите на вътрешните работи и на правосъдието на страните в ЕС.

Комисията заяви, че решението на Германия да възстанови временно граничния контрол изглежда законосъобразно и че то откроява необходимостта ЕС да възприеме общ подход към бежанците.

"Временното възстановяване на граничния контрол между страните членки е възможност по изключение, предвидена и формулирана в Шенгенския граничен кодекс, в случай на кризисна ситуация. Сегашната ситуация в Германия на пръв поглед изглежда ситуация, за която тези правила са в сила", се посочва в декларацията на ЕК, цитирана от Ройтерс.

По-рано днес председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер разговаря по телефона с германската канцлерка Ангела Меркел, пред която изрази тревога за бъдещето на свободното движение в Европа, предаде Ройтерс.

"С канцлерката Меркел сме единодушни, че за да държим отворени границите между страните членки на Европейския съюз, имаме нужда от повече Европа и повече солидарност при управлението на бежанската криза", написа Юнкер в Туитър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: германияЕСек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
той преди 8 години
Европа ще се удави в собствената си хуманност.
35
0
 
2
 
! Отговори
ivo преди 8 години
Защо не помолите Путин ? той знае как да спре войната !
34
0
 
5
 
! Отговори
Мая С. преди 8 години
Предлагам вместо ненужният въпрос за електронното гласуване, на референдума да пипат българският народ съгласен ли е да допускаме през територията на България да преминават арабски бежанци. Този въпрос е важен, а и така безгръбначните ни политици ще имат вече повод да се опълчат на силите, които им дърпат конците.
33
0
 
3
 
! Отговори
Петрова преди 8 години
И защо богатите арабски не искат да приемат собствените си хора? Дали умните глави там не са се сетили, че в положението в което е Европа в момента, това е златна възможност без кръв да направят това, което предците им от векове се опитват - да завладеят плодородните земи на Европа? И ние естествено като стадо овце ги приемаме с отворени обятия. Тези жени и дечица са Троянският кон, който ще успее да проникне в дълго и упорито пазените европейски граници. Явно жалостта е по-силна от ятагана..
32
0
 
6
 
! Отговори
хак ви е преди 8 години
те са като скакалци-откъдето минат,жална ни майка -опоскват и продължават.ще си хапе *** меркел.то всъщност се почна с хапането,ама проблемите тепърва почват-хем ще ги храни,ще ги подслони,ще им плащат помощи .пък и са с претенции за работата.само козметички и шивачки искат.те освен шалвари друга дреха виждали ли са
31
0
 
4
 
! Отговори
scott преди 8 години
па ние план си имаме!СИЧКИТЕ НАВЛЕЦИ ДА ИМ СЕ ИЗПЪЛНИ ЖЕЛАНИЕТО И ДА БЪДАТ ДЕПОРТИРАНИ КЪМ ГЕРМАНИА!НИКАКВО ПОВТОРЕНИЕ НА СРЕДНИТЕ ВЕКОВЕ! ТУКА БИТКИ ВЪРСЪС ИСЛЯМИСТИ, А У ЗАПАДНА ЕВРАПО КУПОН! НЕГ, НАЙН И НИХТ! Сичките бежанци нахт берлин. Там да си ги дундуркат. таман ше си припомнат и за бойниа арийски дух от началото на 19-ти век.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия реши да възстанови граничния си контрол . Вярно ?Тогава тези лицемери защо обвиняват Унгария , че иска да си пази нейните граници !
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А във плана не влиза САЩ !Как го натресоха на Европата !Германия реши да го разпредели проблема по периферните държави !
28
0
 
19
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 8 години
КАКЪВ СПЕШЕН ПЛАН .ТЕ ИСКАТ В ГЕРМАНИЯ.КАТО ГИ КАНИ КЪДЕ ТИ БЕШЕ АКЪЛА.КАК ЩЕ ПРЕХВЪРЛЯШ ГОРКИТЕ МЛАДЕЖИ НАСАМ НАТАМ ТА ТЕ БЯГАТ ОТ ЯТАГАНИ.Я ПО ТОЛЕРАНТНИ МОЛЯ..ТЕ ЩЕ ВИ СЕ ОТБЛАГОДАРЯТ НЯКОЙ ДЕН ..
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както самият ЕС е най-големия провал за европейските народи от зората на човечеството, така и реакцията на европейските лидери срещу вълната от икономически емигранти е пълен провал. Всички нелегални пришълци трябва да се върнат там , откъдето, са дошли.
26
0
 
23
 
! Отговори
гио преди 8 години
iи нашите смешковци в парламента само се съгласяват за благото на Европата, а българи не останаха. Борисов след 50 години може и да няма много българи, но с тази сервилна политика до един ще ти плюят на гроба. Как един път в тая външна наша политика нещо в наш интерес не направихте!!!
25
1
 
34
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Ех,Европо,дотука беше!Разказаха ти играта американските чи.ути!Няма да се съвземеш повече...Спокойния и богат живот е вече в миналото!От тук нататък-само черни времена!Етнически войни с милиони жертви,глад и мизерия-това иде!И защо?Защото ония отвъд океана и господарите им не виждат друг начин да благоденстват,освен върху нещастието на целия свят!
24
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо Германия намесва цяла Европа,бре???ЗАЩО???Държи се Меркел като империатрица,разполагаща с цял ЕС,приканва всички и отвсякъде и ги приема без проблем в Германия и в момента,в който опря дебелият до *** им,излезе положението извън контрол изреваха:"Повече не можем да издържим,дайте да ги разселим из цяла Европа!!".Аааа,така не може бабо Меркел!!!Като си взимаш решенията-ЩЕ СИ ГИ НАСТАНЯВАШ И РАЗВЪЖДАШ!!!!Не товари с вашето политическо решение цяла Европа!!
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големия майтап Германците са заселили концлагера Бухенвалд при това са определили цена за живот 135 евро на бежанец
22
0
 
31
 
! Отговори
11 преди 8 години
E, сега шефовете ще се разберат и нашия Кинг Конг послушно ще се наведе! А след като останалите страни от Източна Европа имат собствено мнение, в зоопарка ще останем само ние маймунарника!
21
9
 
2
 
! Отговори
ЕС преди 8 години
Европа има нужда от 50 милиона мигранти в следващите 25 години. Тоест тия които идват няма да са достатъчно, може би ще трябва да внесем и 5-6 милиона огладнели руснаци да ни работят.
20
0
 
33
 
! Отговори
българина преди 8 години
брюксел може да настоява единствено да не ги обесимна площада. да си хващат чукалата и да се махат! няма такова нещо ЕС ! за едни субсиди печатане на пари спасяване на банки, увеличение на доходи , дългове до безкрай които никой не търси,а за други квоти, огарничения, турцизация и мизерия! тая работа свърши ! каталуня, шотландия и много дурги унгария, чехия, словакия гърция, англия, ако се постави въпроса Ес или вън , всички ще са вън! то и тука е същото ама го крият
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските сайтове пишат, че поради липса на свободни сгради, част от бежанците са настанени в бараките на Бухенвалд. На въпроса на бежанците какво значи надписът на входа: Арбайт мах фрай им било отговорено, че работата ще ги направи свободни. След като разбрали това бежанците започнали да викат, че не били евреи и искат да ги пратят в Русия...Това не е шега!
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
10ина офицера от СС са необходими и проблемът ще се реши за 1 ден
17
0
 
28
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 8 години
крайно време е да ги връщат обратно от където са дошли и там да се бият и борят за свободата на родината си