Tурция шантажира ЕС с искането за все повече средства

Чешкият президент е непоклатим: Това е манипулация!
Обновена: 15 мар 2016 19:25 | 15 мар 2016 19:22,
100
Tурция шантажира ЕС с искането за все повече средства
Снимка: архив Reuters

Турция се опитва да изнудва Европейския съюз, като повишава финансовите изисквания към него, заяви пред журналисти чешкият президент Милош Земан след разговори в Прага днес с полския си колега Анджей Дуда, предаде ТАСС.

Още по темата

"Турция се стреми да шантажира ЕС, като иска все повече средства" (за да изпълнява задължението да задържа бежанците на своя територия), подчерта Земан.

Той призова Полша да охранява по-добре държавните граници, като същевременно отхвърли критиките на ЕС към новите управляващи във Варшава.

"Полското правителство беше съставено в резултат на свободни избори и има пълно право да осъществява мерки въз основа на предоставените му от избирателите правомощия", заяви чешкият държавен глава. Според него полски власти трябва най-сетне да се съсредоточат върху решаването на основната си задача - охраняването на външните граници.

Дуда изрази признателност към чешкия лидер за подкрепата му за действията на новите полски власти.

"Всяка държава трябва да решава вътрешните си проблеми самостоятелно и да не бъде подлагана на нападки отвън", изтъкна той.

Полският президент бе на двудневно посещение в Чехия вчера и днес, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 години
С турците да си " нямаш зимане даване ",защото ще искат все повече и повече! Не са честни в отношенията си и могат да ти погодат всякакъв "номер" !
39
0
 
2
 
! Отговори
Говедо преди 8 години
До turkНовият ви мустакат халиф ще разцепи анаватана ви.Пък ти си хвали колкото искаш ефендилар !!
38
1
 
4
 
! Отговори
Джулиана преди 8 години
Още преди 100 години, Макс Вебер е каэал - че политиката е трудна работа!!! Всяко евро, което Германия отпуска на турското правителство, эа спиране на потока от бежанци, отиват в ръцете на едно авторитарно управление!!! Това е ГОРЧИВ ХАП, който канцлерката просто ще трябва да преглътне!!!
37
1
 
5
 
! Отговори
gtf преди 8 години
с тези пари и пиле през границата няма да прехвръкне - те ги дават на турските терористи.. много справедливо - по евро*ейски
36
0
 
2
 
! Отговори
GRAMOTNIQ преди 8 години
TO EC NQMA I CENT DADEN NA TURCIQ SAMO MEDIITE LAQT!!!
35
0
 
5
 
! Отговори
До 57 преди 8 години
По скоро ще видим Първа Ромска Държава по вашите кординати:))))
34
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно тия,чехи поляци изобщо си нямат понятие от охрана на границите.Във началото на 90 те на миналия век границите им бяха по оживени от магистрала Тракия.Най добрите каналджийи.Колко стотици хиляди кюрди,албанци, босненци,българи,румънци, арменци и т.н се изнесоха към Германия през тях.Радвам се че имаме за съсед Турция а не шушимиги като тия използвачи,които много бързо забравиха близкото минало.
33
4
 
17
 
! Отговори
Снимката: преди 8 години
Плъх се е маскирал като човек...
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Положението с ромите стана неуправляемо. 2млн от 7 като 70% от новородените са роми.
31
2
 
19
 
! Отговори
boc преди 8 години
Унгарци, чехи, поляци, всички национално-отговорни правителства се противопоставят на бюрократите от Брюксел и на предателката, троянския кон на САЩ в Европа - МЕРКЕЛ!!!Само нашия Цар Бойко, още говори за европейска солидарност и подкрепя Меркел.Ами какво друго да прави - нали и той е на американската хранилка, нали и той, като Германия предостави територията на България за плацдарм на САЩ за война срещу Русия!!!
30
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kюрдската държава скоро ще е факт
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 500 000 бежанци по 2 евро на ден са 3 000 000 евро на ден.
28
7
 
7
 
! Отговори
живков преди 8 години
тия турци са будали какво се занимават със тази европа пусни бежанците свободно и за една година няма да има европа..това е талкоз просто и логично...
27
4
 
5
 
! Отговори
Турчина преди 8 години
Ще ли да се отърват от Бойко нали един път се отървахте пак го избрахте и ще продължавате да го избирате защото нямате друга алтернатива той е най малкото зло за сега
26
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До без визи?Турците и сега могат да пътуват в Европа, има достатъчно легални начини. А турчин може да си намери работа в Европа много по-лесно от българин, всеки в Европа знае, че турците работята добре а българите са мърлячи и никъде не ги искат.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯЕ нали Русия която е виновна за бежанците се изтегли от Сирия, сега повече бежанци няма да има. Защо Турция иска тия пари сега, когато няма бежанци?
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВсъщност не могат. Меките китки сами ще дойдат да преговарят с Турция. Никой не ги кара да плащат тия 3 милиарда - те сами да си решават, Турция никой не задължава и не се натиска да преговаря за влизане в разпадащи се съюзи.
23
16
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
ТЕЗИ ОТ ЕВРОПА ГОЛЕМИ ТАРИКАТИ БЕ , ТУРЦИЯ ДА ПРИЕМЕ ВСИЧКИ БЕЖАНЦИ !!! ЩОМ НЕ СИ ПЛАЩАТЕ ТУРЦИЯ ЩЕ ГИ ПУСНЕ ДА ЗАМИНАВАТ КЪДЕТО СИ ИСКАТ ,А ЕВРОПА ДА СИ ПАЗИ ГРАНИЦИТЕ КАКТО СИ ИСКА ! ТУРЦИТЕ ДА НЕ СА НАЙ0ПРОСТИ НА ТОЗИ СВЯТ ,ЧЕ ДА ХАРЧАТ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ЗА БЕЖАНЦИТЕ ,КОИТО СА ПРИНУДЕНИ ДА НАПУСКАТ СТРАНАТА СИ НЕ ПОРАДИ ТУРСКА ВИНА ,А ПОРАДИ ВИНА НА РУСИЯ,САЩ И ЕВРОПА ПОНЕЖЕ ТЕ ПОДПАЛИХА ВОЙНАТА В СИРИЯ ЗАРАДИ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ
22
1
 
0
 
! Отговори
do zashto преди 8 години
Tova trqbvashe da go pitash na baba ti Vangina no veche e prekaleno kasno :)
21
1
 
17
 
! Отговори
без визи? преди 8 години
По-добре е Европа да приеме 2 милиона сирийски и иракски бежанци, от колкото да пропусне през границата 80 милиона безвизови турци. Ако визите за турците паднат, диктаторът Ердоган ще осъществи възвръщането на отоманския ислямски халифат. България ще престане да съществува и ще се стане част от турската империя. И Русия отново ще трябва да дойде и да ни освободи от турско робство!