От Полша: Не искаме да сме като България, а богати като Германия

Целта е живот като в Италия, после Франция, накрая Германия!
17 сеп 2018 13:00, Елка Василева
193
От Полша: Не искаме да сме като България, а богати като Германия
Ярослав Качински. Снимка: архив, Reuters

Лидерът на управляващата в Полша дясна националистическа партия "Право и справедливост" Ярослав Качински заяви намерението на сегашните власти да издигнат благосъстоянието на полските граждани до показателите на Германия, предаде ТАСС, цитирайки негово радио интервю, излъчено днес.

"Всички ние искаме Полша по-бързо да съкращава разрива, който все още съществува между нас и страните от Западна Европа, макар че той все повече намалява. Говорим даже не за средноевропейските показатели, защото в тези граници влизат и страни, които са значително по-бедни от Полша, като например България", отбеляза Качински.

"Нашата цел е в Полша да се живее отначало поне като в Италия, после - като във Франция, а в крайна сметка - като в Германия", заяви той, като добави, че в бъдеще е възможно страната да достигне дори равнището на Холандия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До56. При цар Борис||| ни казваха малката Швейцария.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До53. Ти па един ли е кой то се дръвчи. Сещаш се ,че всичките са като брат му. Няма как да загазат от един път
55
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и ние не искаме да сме като Полша, нито като Франция и Германия. Ние ще сме като Швейцария, в краен случай може и като Монако.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав си е човека. Преди 30г. в Германия работещите поляци си имаха статут на нормални и равноправни с германците фирми. За разлика от нашите с месечно възнаграждение 1500 DM, сега 1500?.Така е тя като нашите са с квота, регулирани с корупция да имат възможност да пратят в Германия и някой от Русия.
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия са си много добре-имат производство,икономиката им е добре,ама какво да кажеме ние с гайдите,а???
52
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И брат му така се дървеше, ами да внимава по-добре.
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко и Герб славят България далеч извън границите и.
50
0
 
18
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Ще пратим бат Бойко да му бие две баници за поумняване или ще му устроим едно атентатче като на брат му.
49
2
 
8
 
! Отговори
да преди 5 години
нпо-***'облизци, не се морете да плюете страната ни - вие сте *** на надник
48
8
 
15
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Както съм казвал и преди, предстои запада да мигрира на изток при белите образовани хора така че целта на Полша е по скоро неизбежен резултат. Германия я чака черно икономическо и етническо бъдеще, което неминуемо ще доведе изоставане в доходи, технологи и образование. Но юдеите така им го набиват за холокоста. Въпросът е защо пак сме на потъващата немска гемия а не с четворката и австрия? Да питаме цц и бб може пък да измислят пак оправдание свързано с началниците
47
0
 
32
 
! Отговори
hahah преди 5 години
Пак ще ядосат бат Бойко. Може да сме бедни, но пък сме стабилни и дълго ще си останем бедни и стабилни. Вече спряха да ни лъжат, че имаме шанс да догоним некоя държава по икономическо развитие. Преди 10 години поне живеехме в перспектива, че ще дойде светло бъдеще, а сега и това вече го няма. Волен обещаваше, Бойко първия мандат обещаваше, а вече нема и това.
46
5
 
28
 
! Отговори
умирисник преди 5 години
Хаха, с 5 000 000 поляци в Англия, леле. Ако тези поляци са си в полша ще имате 30% безработица. Пият по 2 литра водка дневно, от 12 годишни докато умрат, мъже и жени.
45
3
 
20
 
! Отговори
преди 5 години
Тъпоъгълника ни го туриха нашите задокеански приятели. Само казвам
44
4
 
13
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
един герестак полски хусарин така се изпуйчи на руснаците и си кацна на главата барабар с генералния щаб. имайки предвид последните случки с устатите шефове на молдова и осетия, най много да го тупне газка на каспичанското БКС.
43
0
 
50
 
! Отговори
Аз преди 5 години
И ние не искаме да сме като България ама ей на три пъти за късмет си избираме мутра и тъпоъгълник на власт и чакаме да стане като в Унгария или Полша дори! Еми няма да стане. Българина е много лош материал, *** та дрънка на куха тиква пълна с цветаново семе...
42
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Качински щял да отменя смъртната присъда в Полша с по-жестоко наказание - Заточение в България.Тези националисти направо не са хора
41
20
 
16
 
! Отговори
да преди 5 години
в съседна Сърбия куче да вържеш няма да стоитая държавица е 10 години зад нас, а скорошния виц , че имали най-силната армия в източна Европа тотално изби рибата - от бедняци лафове да слушаш
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА АМА СА ША СТАНЕТЕ БЕДНИ КАТО БЪЛГАРИЯ ЩОТО СИРЕНАТА ЗМЕЙРКЕЛ НЕПРОЩАВА :DМАЙ-САМО ТЕЗИ ПОДКРЕПИХА УНГАРИЯ ВЪВ КРЪСТОНОСНИЯ ИМ ПОХОД СРЕЩУ ЗМЕЙРКЕЛ :DУВИ ЗМЕЙРКЕЛ Е КРЪСТОСКА МЕЖДУ СИРЕНА , ЗМЕЙ И АЛЧНА ЗА ВЛАСТ БАБИЧКА КОЯТО СИ НЯМА НИЩО ДРУГО!!! ТОВА КЕ ГО УБИЯТ ТОЧНО ТЕЯ АМА ДРУГ ПЪТ ;D
39
9
 
20
 
! Отговори
:)))) преди 5 години
леката жена на САЩ в Европа - Полша искала да е богата хахахахахазабавно
38
4
 
52
 
! Отговори
Бачкатор преди 5 години
Абе защо след 10 години в ЕС България продължава да е синоним на бедност и корупция? Отидете в съседна Сърбия, която не е в ЕС, и сравнете облика на селищата и състоянието на пътната мрежа с нашите окаяни села и пътища. Един приятел ТИРаджия ми каза че дори в Беларус и Албания пътищата са на европейско ниво, а в България -като на държава от третия свят.