Премиерът в Атина: ЕС е пример за Арабския свят – права, свободи...

Единен ЕС е подходящ съюзник за Арабския свят, смята Бойко Борисов
29 окт 2018 12:15,
109

Европейският съюз със своите ценности е пример, който Арабският свят може да вземе - с върховенството на закона, правата на жените, децата и свободите. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на третата среща на върха ЕС - Арабски свят. Тази година форумът се провежда под надслов: "Споделените хоризонти".

Премиерът ни подчерта, че единен и силен Европейски съюз е подходящ съюзник на Арабският свят.

Още по темата

"ЕС със своите ценности е пример, който Арабският свят може да вземе с върховенството на закона, правата на жените, децата, свободите", посочи премиерът.

"Не е само инфраструктура, газ и петрол, на първо място са и ценностите, които трябва да защитим, за да работим и по-спокойно в следващите години", заяви Борисов и уточни, че по време на Българското председателство преди няколко месеца темата "Западни Балкани" е била сложена в дневния ред на Европа.

"Софийската декларация даде перспективи, но тук виждам огромни възможности между Балканите като цяло, разбира се двустранните отношения на всяка една от нашите страни с Арабския свят са важни", заяви Борисов.

Той посочи, че до края на годината се надява да бъде приключен интерконтектора с Гърция за втечнен газ.

"Винаги България и Гърция са били пример за добросъседство. С Гърция завинаги трябва да бъдем най-близки приятели. В тези инфраструктурни проекти има какво още да направим с колегите. Броят на участниците показва, че има потенциал. Пожелавам успех на днешната среща", добави премиерът.

"Самата миграционна вълна, която залива Европа и буквално счупи доста държави като политически системи въобще, показва, че трябва да помислим за Африка – за тези страни в света, в които гладът, ежедневната прехрана са проблем в момента", посочи още премиерът. 

Той изрази надежда в следващите години да се развият още повече тези страни и региони, където има войни и проблеми.

Той посочи, че според него Балканите, и България, могат да помогнат с хранителни хъбове.

"Балканите сме и житница, и животновъдство, и високи технологии. Жп линиите, магистралите, напречните коридори, коридорите 4, 8, 10, които свързват Турция и с Арабския свят, който идва отдолу, Черно море, Дунавската стратегия, не можем по тези параметри да говорим индивидуално държава по държава", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя може да е пример единствено за тъпота.
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неотменно право на жените в Европа е да бъдат опипвани, обиждани и изнасилвани от незаконни мигранти от Афганистан и Африка.
85
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейците имат следните права:1.да издържат афганистанци и африканци2. да гласуват за политици, които са корумпирани и продажни
84
1
 
6
 
! Отговори
България над всичко преди 5 години
Турция и Гърция са най-големите врагове на България.Не ви ли стига 5 века турско робство и близо 2 века византийско робство???
83
0
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
демек рекъл *** :има 3 систем - демокрация,диктатура,и анархия вие с коя искате да живеете и в кой век?щото ние в БГ сме на етап полу демокрация по западни стандарти сме 18-19 век по източни стандарти сме 22 ри век
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма европейски ценности .Само един глупав човек повтарятази изтъркана фраза .Интелигентният човек щеги изброи една по една .
81
1
 
8
 
! Отговори
М даа преди 5 години
ЕС Е ПРИМЕР - ПРАВА СВОБОДИ ДРОГА ЛИПСА НА ПРАВОСЪДИЕ ПОРОБВАНЕ НА ПО СЛАБИТЕ ДЪРЖАВИ ....
80
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов управлява с 18 % от гласовете на българските идбиратели.
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа не го е избрал.Избраха го американците и Запада начело с баба Меркел.Защо сте толкова наивни с честността на тези избори.Знае ли някой който е гласувал за дадена партия къде му отива гласа.Тези избори са пунтамара,фалшификация.Къде отиват чувалите с гласовете ,кой ги брои,отчита,предава на ,,комисии'' и т.н.Всичко е далаверимпекс.
78
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е проблем че човека е глупав но става проблем когато си повярва и е начело на държавата.Жална му майка на народа.Ама сам си го избра......
77
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арабският свят и тероризмът, който подкрепя, са страхотен партньор на християнска Европа! Изтребиха всичко християнско в Сирия, Египет, Ирак, Йордания....
76
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИ ВИНЕТИУ ГО ЗАРЕЖИ И ПОГЛЕДНИ КАК ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ПЛАЩАТ ПРОТЕСТИ, А ПОСЛЕ ЩЕ ФАЛИРАТ ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАКВО ЗА ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ, А ЧРЕЗ ФОНДА ЗА КОМПЕНСАЦИЯ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ ВСИЧКИ НИЕ, НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ. ЧЕРВЕНИТЕ НЕ СПРЯХА ДА ТОРМОЗЯТ НАРОДА СИ.
75
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ВОДИ ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Винету. Стана доцент а сега вече и професор.
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В един бг вестник прочетох дописка "Защп оглупява бългaрaка".Няма да коментирам "ЗАЩО", "КАК" и т.н защото не е важно.Важното е !!!! че този факт съм го установил преди доста годиниа *** едва днес започва да прозира к'о сЪ случвЪ.П.П. Малумния "екскурзиант" от Банкя изобщо не ме интересува.
72
4
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Вероятността арабският свят да заприлича на Европа клони към 0(нула).Обаче както вървят нещата,вероятността Европа да заприлича на арабския свят клони към 100%.Което си е пак уеднаквяване де,ама в обратната посока.
71
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
78- ГОЛЕМИЯТ ИЗВОД Е ЧЕ СОЦИАЛИСТИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ПАРТИЗАНИ И ЯТАЦИ ОБИЧАТ НАЙ МНОГО КАПИТАЛИЗМА ФАЛИРАХА 12 БАНКИ ЗА ДА ОГРАБЯТ ПАРИТЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ, А 13 ФАЛИРАХА ЗА ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ, КОИТО ПЛАТИХА ЗИМНИТЕ ПРОТЕСТИ НА 2013 Г А В УСТАВА НА БСП ОТ 2.2017Г ЗАПИСАХА ЧЕ ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИЗМА- КАКВО ЛИ ЩЕ ФАЛИРАТ СЕГА ЗА ДА ПЛАТЯТ НА ВИКАЩИТЕ, НА ***- НАРОДА ПАК ЩЕ ИЗБЕРЕ ГЕРБ, НО ДО ТОГАВА БСП ЩЕ ПРЕГАЗЯТ И ЩЕ ФАЛИРАТ КВО МОГАТ- ГОЛЕМИ СПЕЦИАЛИСТИ НА ФАЛИТИТЕ СА.
70
4
 
6
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 5 години
ДОБРЕ ЧЕ СИ ТИ ДА ПОКАЖЕШ НА БОЙЧЕТО ГРЕШКИТЕ, ТИ БЕЗГРЕШЕН, А БПОЙЧЕТО Е НАЙ ГРЕШЕН- ГОСПОДЖА ИМПЕКСОВА, И МИЛИОНЕРИТЕ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ, НО СОЦИАЛИСТИ ФАЛИРАЩИ ИКОНОМИКАТА И КУПУВАЩИ ПРОТЕСТИРАЩИ СА НАЙ БЕЗГРЕШНИТЕ.
69
4
 
21
 
! Отговори
Бойчее преди 5 години
Бойче то згази Лука здраво. Арабите най мразят да бъдат поучавани какво да правят, а тоя лафаджия им казва, че трябва да спазват закона (където и в България не става ) и за правата на жените им говори. Язък, че танцува танцът с мечовете.
68
1
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До boyko.uzunovнищо общо нема Мутрьо с Тодор Живков!....Освен,че са били от една партия-БКП.Всичко останало е "общото",което имат коня и кърлежа..Оня работаеше ЗА България ПОКРАЙ дрънканиците за "Марксизъм-Ленинизъм", а Мутрьо работи ПРОТИВ нея!..Като типичен ,перфектен слуга на чужди интереси.