Беларус отговори с реципрочни санкции на Европейския съюз

Списъкът с лицата, на които е забранено да влизат в страната, няма се публикува
48
Беларус отговори с реципрочни санкции на Европейския съюз
Снимка: БГНЕС

Беларуското министерство на външните работи обяви днес, че в отговор на наложените от ЕС санкции е съставило списък с лица, на които се забранява да влизат в страната, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Списъкът няма да бъде публикуван.

Още по темата

"Във връзка с приетите от ЕС визови санкции срещу редица беларуски длъжностни лица от днес влиза в действие ответен списък със санкции. Съобразно установената цивилизована дипломатическа практика няма да го публикуваме", се казва в изявлението.

По-рано днес лидерите на страните членки на ЕС излязоха от дипломатическата патова ситуация и наложиха санкции на Беларус след продължили с часове преговори.

Беларуският президент Александър Лукашенко не е засегнат лично от европейските санкции, отбелязва Франс прес.

Кремъл определи решението на ЕС да наложи санкции като проява "по-скоро на слабост, отколкото на сила".

"Знаете, че ние смятаме за лоша политиката на санкции като цяло", отбеляза Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин. Той обаче нарече "позитивен" факта, че Лукашенко не е включен в европейския списък със санкции.

Поискани от беларуската опозиция, санкциите на ЕС засягат около 40 длъжностни лица, обвинявани за репресиите срещу опозицията или във фалшифициране на резултатите от президентските избори на 9 август. На санкционираните им се забранява да влизат на територията на съюза, а евентуалните им активи под европейска юрисдикция се замразяват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42"Няма да бъде публикуван защото ще падне голям смях. В него са лица които никога не са посещавали Беларус и никога не са имали или имат намерение да посетят колхоза начело с директора Лукашенко."Мдааааа.
37
5
 
0
 
! Отговори
Виц преди 3 години
Забранила въшката да я лазят хората.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко изгоря като факел, сега ще му замразят авоарите в беларуските банки. Хак му е!
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лоша работа. Отровното трио като прогони Борисов и Гешев те няма да могат да се укрият в Беларус защото са в списъка.
34
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Списъкът няма да бъде публикуван."Няма да бъде публикуван защото ще падне голям смях. В него са лица които никога не са посещавали Беларус и никога не са имали или имат намерение да посетят колхоза начело с директора Лукашенко.
33
5
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Мозъчен ЛекарТи в колко специализации се квалифицира за нула време, значи, мошенико? Я си покажи дипломите да не взема да те докладвам на Гешев, значи!...Аз не слухтя като некои за новините, има си хора за тези работи...Но за разлика от тези хора, аз мисля със собствената си глава, а не цитирам другите...Изясни ли ти се сега положението на стуацията или имаш нужда от повече разяснения, значи...
32
6
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 29Да...За такива хора си имаме приказката " Пази Боже Сляпо Да Прогледне"...Научили няколко думички и си мислят вече че владеят цялата наука...Трудно, но ще се оправим, мисля...Само не трябва да се предаваме пред трудностите! - истината винаги побеждава когато се бори, а не се предава! Не че един ден тя така или иначе няма да излезе на повърхността като безусловен победител, защото истината е това, което работи...Проблемът е, че хората ще загубят много време в простотии...
31
4
 
5
 
! Отговори
Мозъчен Лекар преди 3 години
До Диана Не си спомням за подобен случай по Нова Година - или сънуваш или това е прецедент за Русия!" имаш амнезия. изпий хпачета и в легло
30
6
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 33Аз не говоря за Нова Година, а за сега, значи...Не си спомням за подобен случай по Нова Година - или сънуваш или това е прецедент за Русия! Както и да е това поведение сега и изявлението на Русия, че била против санкциите не говори нищо добро за тези политици..Санкциите са категорично неприемане на състоянието на нещата, за което не се намират по-добри средства от такава конфронтация, а и показват колко незряло е действието на санкционираната страна - наказват го като малко дете!
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Католици срещу православни.
28
8
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До АнонименНикъде не съм казала, че съм по-умна, но руснаците не са политици - никаква идея няма в подобно отношение! Има хиляди по-адекватни начини на отговор, които биха довели до много по-добри резултати от едно такова безочливо и предизвикателно отношение по въпроса от което не само не спечели нищо,но доведе до пълното му отхвърляне от целия соц. лагер дори 70 години по-късно..Колкото защо му обявиха войната е малко смешно да питате - колко хора загинаха в тяхната "революция"? Насила хубост
27
7
 
4
 
! Отговори
гур бетчия преди 3 години
До Анонимен17 "А когато човек от Беларус отиде да работи в Русия за по-висока заплата, отношението на руснаците към него е отвратително. Унизително..."Като немци англичани към българите румънци и поляцииии.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаКогато навръх Нова година САЩ изгониха руски дипломати със семействата им, руснаците не изгониха американски.Благодарение на вас сега знам, че така постъпват папагалите.
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но вие, щом сте по-умна, кажете ни как би трябвало да отговори Ленин на обявената от запада студена война?Доколкото разбирам, за вас не стои въпросът защо му обявиха тази война. Просто всичките им постъпки са правилни нали? И не подлежат на обсъждане.
24
6
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До русофилКаСега разбирам защо тези "независими мъже" се държат така: сигурно искат да те впечатлят, значи!...Я се дръж по-на полжение, значи! Как така ще ходиш там? Продължавай напред да ги видим докъде ще стигнат - току-виж зарезали тези жалки свои държавички и са доприпкали при теб...Току виж построили и нашата "независима" държава...То знае ли човек? Къде го чукаш, къде се пука, значи...Дерзай, ние сме с теб! Дръж се непрестъпно като ЕС-крепост, значи...Има да те обикалят от тук и от там..
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаХората, според които бъркат все другите, а не те такива ги забъркаха, че не знам как ще се оправя светът.
22
9
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
И Беларус и Русия отново показват липса на елементарна култура в политиката. Те просто копират отсрещната страна! Както преди 100 години Запада обявяват Студена война на Ленин и тогава той обявява също Студена война на Запада никакъв смисъл, никаква логика в едно такова действие! Просто копират като папагали, не знаят какво искат, не знаят какво правят и защо го правят - фръцкат се като ощипани балерини...Това не са политици изобщо! Нагли и безочливи хора!
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СмяхГрешиш. Някои много искат да отидат в Белорусия, че и да се закрепят там. Не е ли затова цялата тази дандания?
20
7
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Смешно е това отношение на Беларус и Русия към наложените санкции! КЗакто при децата: на ти си куклите, дай си ми парцалките...Направо се излагат! Хората се опитват да им покажат,че бъркат,а те се правят на невменяеми..Представете си такава ситуация:сериозни и отговорни хора на които държиш решават, че си постъпил лошо и започват да ти се сърдят и отбягват,а ти им пращаш един сиктер и започваш и ти да ги отбягваш и да се сърдиш, значи.До къде ще стигне това? Дали това ти харесва?..Не, разбира се
19
10
 
6
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Хаха тоя пенсионер паун майтапи ли се? Ама на кой му пука той на кого налага санкции. Опашки за търговия с Беларус няма,още по-малко,даже никой не чака зелена карта за Беларус! Това е все едно Камбоджа да наложи санкции на ЕС! Що за смешка. Ефективни санкции може да налага само голяма икономика.