Евростат: Една трета от българите са в риск

През 2020 г. 96,5 млн. европейци са били застрашени от бедност
16 окт 2021 08:01, Петя Славова
35
Евростат: Една трета от българите са в риск
Снимка: БГНЕС

Една трета от населението в България е в риск, отчита Евростат.  През 2020 година 96,5 милиона души в ЕС са били застрашени от бедност или социално изключване, което е 21,9 процента от населението на блока, предава БГНЕС.  

Миналата година 75,3 европейци са били в риск от бедност, 27,6 милиона са понасяли сериозни материални и социални лишения, а 27,1 милиона са живеели в домакинства с нисък интензитет на икономическа активност.

От 96,5-те милиона жителите на ЕС, застрашени от бедност и социално изключване, около 5,9 милиона души (1,3 процента от общото население) са живеели в домакинства, в които са били налице едновременно и трите риска (бедност, сериозни материални и социални лишения и живеене в домакинства с нисък интензитет на икономическа активност).

Над една четвърт от населението е било под заплаха от бедност и социално изключване в четири страни членки: Румъния (35,8 процента), България (33,6 процента), Гърция (27,5 процента) и Испания (27 процента), според наличните данни за 2020 година.

Най-нисък дял на застрашените от бедност и социално изключване е бил отчетен в Чехия (11,5 процента), Словакия (13,8 процента), Словения (14,3 процента), Нидерландия (15,8 процента) и Финландия (15,9 процента)


35
Още по темата: рискБедностЕСЕвростат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Приятели преди 1 месец
Радвам се че сте неуморни, но не знам дали знаете вече няма държава, отидете в Симеоново,драгалевци вижте как живеят как са се награбили с пари всичко е сасипано има някакви мижави държавни служби и частни предприятия дето дават пари колкото да преживее българина и до там, няма какво да се оправи всичко е сасипано до капка. Щеше да е добре ако ние сами си произвеждаме храна, металургия и всичко както е било някога , да ти е тока 10 стотинки да ядеш домашни храни и да живееш човешки, свърши няма.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 33 Помниш ли онзи стар виц? Поставили на милиционерите задача да измислят лозунг във връзка с предстояща манифестация. И те съчинили "Да живеят всички БКП-та по всичките земни кълбета, а американското БКП нека да у.м.ре!"
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласувайте още за БКП-тата от всичките партии и ще ви се оголят задниците още!
31
1
 
1
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Антисоциална коч.на, данъците подаръци, и щастливи оф.це
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Друго не може да се очаква , избираме другарите и ДС да ни ,,оправят".
29
1
 
12
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 месец
Улиците в големите градове са задръстени от автомобили (бедни ли сме?),търговците лъжат с цените като на световно, производителите на храни се надпреварват да предлагат на пазара стоки-ментета, задкулисието и престъпната мафия ни оглозгват до кокал: Българио,ти ли си наистина тази държава? Такава ли беше мечтата на Ботев и Левски?Политиците ни се превърнаха в лицемерни маски пред пенсионерите и работещите бедни,но с превъзходни доходи и тънещи в собственото си благополучие. Срам!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Соца пишеха , че България е била бедна, но като е освободена от СССР сме богати. Тези на които им са отнети земи, гори, имоти от онова "бедно време" сега си получават доход от върнатите имоти .
27
3
 
7
 
! Отговори
Радой Ралин преди 1 месец
Радев не е сред тая 1/3, нали взима по 16 к на месец.
26
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БГ е бедна, но чекмеджето на главната мутра пращи от изобилие! В Чорлу - Турция фабриката му за трикотаж работи на пълни обороти и данъците си плаща в Турция и намалява безработицата им.
25
2
 
12
 
! Отговори
Бай Баяни преди 1 месец
Тук има едно *** семейство, всички са неграмотни. Носят им храна от социалната кухня. Мъкнат изхвърлена дограма за да се топлят. Ходят да поработват за 20 лева на някой,който извършва ремонти,изхвърля стари уреди и т.н. но имат и два телевизора и огромна аудио уредба, която в събота и неделя Дънст до дупка. Никой не смее да им прави забележки. Та така са бедните у нас.
24
0
 
12
 
! Отговори
Н1 преди 1 месец
За бедни хора четяхме едно време в книгите на Стоян Даскалов, Марко Марчевски и др. писатели на социализма. Там пишеха за закърпени дрешки, корички сух хлебец, протърканата завивка т.н. Действителност или пропаганда. Сега всеки кара кола, има кабел и комп. Беден? Разтегливо понятие. На Санди 93 г. баща му му остави 200 кв. апартамент на центъра. Беше счетоводител в голям завод, като млад е служил в полицията в Кавала, за което го затвориха в Белене. А Санди ипотекира имота и остана на улицата.
23
4
 
1
 
! Отговори
соц. Тарикат преди 1 месец
До22. Живков не си бил при мен на работа щеше да ти се стъжни Социализма.
22
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Като гледам как са в Масква. Тука сме богаташи. В РФ оцелява само наведени я и то без да пита много
21
3
 
9
 
! Отговори
Живков преди 1 месец
България от 30 години е във риск.Кого заплашват.Ние свикнах ме вече.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Словаци и Чехи, ще дойдат на нашият хал съвсем скоро,просто трябва да мине преструктурирането на автомобилната промишленост.
19
1
 
20
 
! Отговори
Глас от изток преди 1 месец
Тук в момента повече от половината са в криза. Тук сме държавата на работещите бедни...
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТАКА Е ПРИ НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД, КАПИТАЛЪТ Е ЩАСТЛИВ И САМО ЛИЦЕМЕРНО СЛАГА МАСКАТА НА СОЦИАЛНО СЪЧУВСТВИЕ С ИЗМИСЛЕНИЯТ ИМ ЕВРОСТАТ !!!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са доволни, че с оглед задаващата се криза всеки свива разходите, друго не ги интересува повярвайте.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до Nurullah. На турчин вяра нямай, турчин вяра няма!
15
12
 
19
 
! Отговори
Nurullah преди 1 месец
Наивници. Шайката на ДПС ги крадяла, иначе щяло да има за всички. Ган ювци, вие не произвеждате нищо! Дори плодовете и зеленчуците ви са вносни. Живеете на едни евросубсидии и с тях Бойко ви пооправи хала. Ако ги няма, до месеци ще глътнете вода. Но вие пак вярвайте, че кирчо и асенчо ще раздават блага на калпак, а вие ще продължавате да не произвеждате нищо. Мечтите на гладен стомах ви държат живи.