Москва иска да "освободи" целия Донбас

Русия няма намерение да се оттегли от завзетите територии
11 юли 2022 16:45, Йоана Цонева
225
Москва иска да "освободи" целия Донбас
Снимка: БГНЕС

Русия едва ли ще се изтегли от завзетите територии по украинския южен бряг и ще победи украинските сили в цялата източна област Донбас, заяви руският посланик в Лондон в интервю за "Ройтерс".

След нашествието на 24 февруари, руските сили поеха контрола над големи територии по украинското крайбрежие над Крим, който Русия анексира през 2014 г. Русия бавно изтласква украинските сили от двете сепаратистки области в Източна Украйна, които призна за независими държави.

В отговор на въпрос как ще приключи конфликтът, руският посланик Андрей Келин заяви, че е трудно да се очаква руските и подкрепяните от Русия сили да се изтеглят от Южна Украйна и че украинските войници ще бъдат изтласкани от целия Донбас.

"Ще освободим целия Донбас", каза Келин в интервю от резиденцията му в Лондон, където Уинстън Чърчил обсъждал стратегията по време на Втората световна война с посланика на Йосиф Сталин.

Още по темата
"Разбира се, трудно е да прогнозираме изтегляне на силите ни от южната част на Украйна, защото вече имаме опит, че след изтегляне започват провокации и биват убивани хора", отбеляза Келин.

Думите на посланика са една от най-явните публични прогнози как може да приключи войната в Украйна – на практика насилствено откъсване на над 1/5 от днешната украинска територия след разпадането на СССР, отбелязва "Ройтерс".

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна никога няма да приеме руска окупация на територията си и ще се бори, докато и последният руски войник бъде изтласкан от Украйна.

Според Келин рано или късно Украйна ще трябва да реши или да сключи мир с Русия, или "да продължи да пада надолу по хълма" до рухване.

Руският президент Владимир Путин обвини в четвъртък Запада в десетилетна агресия към Москва и предупреди, че ако иска да се опита да победи Русия на бойното поле, е добре дошъл да го направи, но това ще донесе трагедия за Украйна.

Повече по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
11
 
5
 
! Отговори
BG nudi преди 1 година
Здравейте приятели нудисти. Предлагам да се събереме български и украински нудисти и да организираме нудиско шествие пред канадското посолство в знак на протест срещу връщането на турбината на Газпром за Северен поток 1. Ние българите скъсахме с руската енергийна зависимост и сега сме свободни от руските енергоносители и шантажите на Путин.
141
3
 
9
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 167 Това е само PR! Зеленски нали е актор може да води само пропагандна война. Неговия *** са продуцинти, PR и актьори какво очаквате от тях? Освен това е на договор за реклама на Натовско оръжие! Затова все Украйна побеждава, иначе каква реклама за бизнеса на Нато ще се получи ако загуби? Хахаха
140
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хмм Да и при мен прекалената анти руска пропаганда има обратния ефект. В психологията се казва reverse psychology! Ако ме заливаха с про руска ппопаганда, тогава щях да съм за Нато сигурно..
139
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не напишете за готвеното "контранастъпление" от укрите? Вчера се тръби по всички укромедии, че всу щели да си връщат Южна Окраина. Брътвежи, бълнуване, кока...
138
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ждованчето Сонева получи премийка от шефа на Дpuc.беге - Стюарт Тил. Браво, Джованке! Добро куче, добро! Получаваш шепа гранулки!
137
2
 
13
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Ех къде бяха всички форумни русофоби тези осем години от 2014?? Май просто не знаеха, че има война, Западните медии не пускаха пропаганда.. а може би си беше и гражданска украинска война..
136
17
 
5
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Москва е настоящата столица на нацизма! Ако сме живи и здрави близките години, ще пием по случай разпада на това туморно образование!
135
2
 
16
 
! Отговори
хммм преди 1 година
Аз пък покрай пропагандните новини на този пишман сайт днесбг съвсем намразих лицемерния запад. Все пак целия Инвестор е вярна слуга и пoдлога на всичко на запад от Полша. То не бяха кавички, то не бяха снимки на умрели в развалините деца (от войната в Сирия), то не бяха бомбандирани детски градини и старчески домове. Много досадна медия излязохте. Така пък не се намери една такава статия американците като бомбандираха близкия изток.. Защо ли, сигурно само терористи са гърмели..
134
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз вече мразя руснаците. Даже и рускините.
133
4
 
8
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Мисля че ще успеят да вземат Словянск и Крематорск да..То други големи населени места в Донецка област не останаха..Луганска пък вече цялата я превзеха..
132
11
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 година
Тез кво правят кво струват, все "освобождават" някой. Нагли завоеватели които мислят, че някой им вярва.
131
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нас дали ще ни освободят от американско робство?
130
1
 
3
 
! Отговори
Иванко преди 1 година
Който купил доларес преди войната - купил. Другите ще го смучат яко.
129
6
 
12
 
! Отговори
патил преди 1 година
По-далеч от тез "освободители". Ялилсме им попарата на "свободата" им.
128
2
 
6
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
По-скоро казаха,че искат да стигнат до Молдовa, това е цялата работа и жертвите за тях нямат значение.
127
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 147 Една част от пушките на Байдън са унищожени от руснаците, друга продадени от зеления наркоман. Това по данни на хамериканското разузнаване, услужливо поднесени ни от Дойче веле, Ройтерс, Вашингтон пост....
126
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна трябва да освободи черноморското крайбрежие и Крим. Донбас не и трябва на Русия. Сами ще избягат от там.
125
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се казва освободи , а ...."зароби"
124
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия никога няма да владее Украйна, защото не ги посрещат като освободители, а като окупатори. За оправяне на местното население трябва половин милион руски полицаи, а Путин с такива не разполага
123
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех руски мечти...шепа тинейджери от Бурятия няма как да освободи башибозука от Донбас