Москва иска да "освободи" целия Донбас

Русия няма намерение да се оттегли от завзетите територии
11 юли 2022 16:45, Йоана Цонева
225
Москва иска да "освободи" целия Донбас
Снимка: БГНЕС

Русия едва ли ще се изтегли от завзетите територии по украинския южен бряг и ще победи украинските сили в цялата източна област Донбас, заяви руският посланик в Лондон в интервю за "Ройтерс".

След нашествието на 24 февруари, руските сили поеха контрола над големи територии по украинското крайбрежие над Крим, който Русия анексира през 2014 г. Русия бавно изтласква украинските сили от двете сепаратистки области в Източна Украйна, които призна за независими държави.

В отговор на въпрос как ще приключи конфликтът, руският посланик Андрей Келин заяви, че е трудно да се очаква руските и подкрепяните от Русия сили да се изтеглят от Южна Украйна и че украинските войници ще бъдат изтласкани от целия Донбас.

"Ще освободим целия Донбас", каза Келин в интервю от резиденцията му в Лондон, където Уинстън Чърчил обсъждал стратегията по време на Втората световна война с посланика на Йосиф Сталин.

Още по темата
"Разбира се, трудно е да прогнозираме изтегляне на силите ни от южната част на Украйна, защото вече имаме опит, че след изтегляне започват провокации и биват убивани хора", отбеляза Келин.

Думите на посланика са една от най-явните публични прогнози как може да приключи войната в Украйна – на практика насилствено откъсване на над 1/5 от днешната украинска територия след разпадането на СССР, отбелязва "Ройтерс".

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна никога няма да приеме руска окупация на територията си и ще се бори, докато и последният руски войник бъде изтласкан от Украйна.

Според Келин рано или късно Украйна ще трябва да реши или да сключи мир с Русия, или "да продължи да пада надолу по хълма" до рухване.

Руският президент Владимир Путин обвини в четвъртък Запада в десетилетна агресия към Москва и предупреди, че ако иска да се опита да победи Русия на бойното поле, е добре дошъл да го направи, но това ще донесе трагедия за Украйна.

Повече по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
4
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Поздрави по повод новината , най - сърдечни за Ивчиту Инджева. На дядо Сорос мацуранката.
101
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 115 Нещо живееш в измислен свят. Нато има 6 пъти по голяма армия и 100 пъти повече финанси. Технологии и наука. Ьащо му е на НАТО да разваля света граден 80г отново заради комунистите? Ти какво ще печелиш? Твоите деца ще строят Европа на ново ли ? Или какво ?Как русиа ще спре НАТО ? Нито им е на самолетите, нито на флота , нито на нищо? Събуди се от детския си филм....
100
4
 
5
 
! Отговори
Иванко преди 1 година
Москва докато освободи Донбас, долара ще стане 5лв. За мен е супер, тъй като си държа всички пари в доларес
99
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 110 Никой неможе да цепи държавата. Сепаратизъм означава терористи. Донбас е.част от Украйна и неможе който си реши да е отцепва. То твоята логика утре да отцепим Кърджали, после Пирин, после Пловдив към Гърция? Всяка държава има 1 законна армия и една конституция. Всичко извън нея е нарушение.
98
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснака им го каза директно,, ако искате да премерите сили с нас на бойното поле, заповядайте '' А познайте от три пъти какъв ще е отговора (ако изобщо има такъв) на меките китки от НАТО?
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До колкото разбрах Харков са участвали в съпротивата на т.н. "сепаратисти" и за кратко време е бил в Новорусия, но после Украйна подкрепяна от САЩ си връща контрола. Не може да посрещаш с хляб и сол в град под украински контрол, но по села хора им дават например цветя.
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Афганистан същата работа, обявиха че са унищожили талибаните те пък в момента управляват." - като допълнение мога да препоръчам статията на Дойче Зеле от 2010та - "Наркотрафик под чадъра на НАТО | DW | 27.02.2010" дрогата я връткат албанците Дестани, дето са първи приятели на Кирчо Петков и ще отварят завод на ecolog (същата фирма дето пренасяше дрогата от Косово в Дюселдорф). Схемата е дебела в РСМ, затова легализираха конопа и натискат за Е.С., ще я правят drug hub на Балканите.
95
7
 
6
 
! Отговори
българче преди 1 година
С такива освободители, не ти трябват поробители...Където са стъпили, няма просперитет. Нека някой опровергае това. Руските *** тук не спират да бълват простотии, но и те самите не вярват в този руски рай.
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Афганистан същата работа, обявиха че са унищожили талибаните те пък в момента управляват." - дрогата, която споменавам по-долу се вкарва с прякото знание на НАТО, след като САЩ направиха всичко възможно да възродят маковите и конопените полета в Афганистан. Там разбира се е забранена употребата, за да не вземе да им се развие икономиката, но подставени лица на НАТО я изнасят към Косово.
93
2
 
8
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 89 Трудно ни е да разберем, защото няма информация в медиите, но тази война в Донбас започна 2014, не 2022. И тя е също гражданска от части, има украинци в Донбас, наречени сепаратисти, които се бият срещу украинската армия и за тях това си е освобождение. За тях войниците от Западна Украйна са окупатори на тяхната земя Донбас, не признават и правителството в Киев..
92
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейският съюз да забрани влизането на руски крепосттници в ЕС завинаги. А тукашните да ги екстрадира обратно в рая наречен мордор :))) Дадохте им 30г да се очовечат, дадохте им пари за петрола, дадохте им заводи, работа, какво ли не. Само и само да станат нормални хора... Еми чучкито си е чукчии.... вдигайте стената.
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Афганистан същата работа, обявиха че са унищожили талибаните те пък в момента управляват." - другото хубаво си го написал, ама това е малко подвеждащо, щото Афганистан продават дрога на САЩ и им изпълняват мръстоиите. Преди по-малко от седмица от Афганистан излетяха 5-6 ракети към югоизточен Узбекистан, ден след като Узбеките си изпратиха танковете да потушават някакъв c'oup d'etat в западедн Узбекистан областта наречена Каракалпакстан.
90
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантическите *** ревът и беснеят но това е положението РФ и соалиционните сили блъскат яко Укрофашистите. Нагледах се на пленени фашисти и убити такива аз не знам защо Укрите постоянно просят оръжие след като го оставят Руските войски се задръстиха с трофейно оръжие. И последно кво стана с това НАТО само обикаля като лешояд но не смее да влезе. Да се готвят Литва, Латвия и Естония като за начало Поляците нещо май свиха перките. Беларус вече имат Искандери и могат да подпукат без пробл
89
8
 
10
 
! Отговори
Тъпанари преди 1 година
Защо не се опитат да "освободят" някоя страна от НАТО, да видят какво ще им се случи?
88
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хахахаха, тя цяла Европа Украйна ще я освободи завинаги....
87
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и през ВСВ руснаците уж освобиждавали Украйна от Хитлер... а на стари клипове се вижда ,как се радват на немските войски. Защото Сталин ги е тормозил. Лъжата на мордор е една и съща от 100г. :)))) Все освобождават... клоуни
86
6
 
4
 
! Отговори
234 преди 1 година
До Анонимен 92. Боби е местния ***, не му пука че говори глупости, прави се на разбирач от всичко, стига да е в полза на Русия. В тоя смисъл усилията ти да покажеш колко е зле по всички теми са напразни
85
6
 
2
 
! Отговори
дО Алекса преди 1 година
Ти как си преставяш да ги срещнат с хляб и сол,когато града е под украинските войски,а !?) И второ,от 2014 година насам се вливат страхотно много пари от ЕС и САЩ в този интелектулен град,те заживяха по-добре от европейска София и България..и им се вдигна стандарда на града..от вливания на финанси,компании акостираха там...и те си мисля че така ще винаги...те ще получават западни пенсии...ще ходят по екскурзии..младежта няма да мие ***,а ще учиат,да ама те са плацдарм към Русия и
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "крушата си има опашка" - крушата има дръжка.
83
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ббуги барабатаЯвно Русия взима пример от САЩ които решават че трябва да нахлуе в някоя държава и да и донесе,, демокрация'' Корея, САЩ нападат заедно с още 24 страни и въпреки това губят войната, Виетнам, шепа дребосъци по джапанки и с по един калашник в ръка ги правят смешни и пак губят войната. Ирак, нападат с една камара съюзници, резултат, Ирак още не могат да се оправят. Афганистан същата работа, обявиха че са унищожили талибаните те пък в момента управляват.