Москва иска да "освободи" целия Донбас

Русия няма намерение да се оттегли от завзетите територии
11 юли 2022 16:45, Йоана Цонева
225
Москва иска да "освободи" целия Донбас
Снимка: БГНЕС

Русия едва ли ще се изтегли от завзетите територии по украинския южен бряг и ще победи украинските сили в цялата източна област Донбас, заяви руският посланик в Лондон в интервю за "Ройтерс".

След нашествието на 24 февруари, руските сили поеха контрола над големи територии по украинското крайбрежие над Крим, който Русия анексира през 2014 г. Русия бавно изтласква украинските сили от двете сепаратистки области в Източна Украйна, които призна за независими държави.

В отговор на въпрос как ще приключи конфликтът, руският посланик Андрей Келин заяви, че е трудно да се очаква руските и подкрепяните от Русия сили да се изтеглят от Южна Украйна и че украинските войници ще бъдат изтласкани от целия Донбас.

"Ще освободим целия Донбас", каза Келин в интервю от резиденцията му в Лондон, където Уинстън Чърчил обсъждал стратегията по време на Втората световна война с посланика на Йосиф Сталин.

Още по темата
"Разбира се, трудно е да прогнозираме изтегляне на силите ни от южната част на Украйна, защото вече имаме опит, че след изтегляне започват провокации и биват убивани хора", отбеляза Келин.

Думите на посланика са една от най-явните публични прогнози как може да приключи войната в Украйна – на практика насилствено откъсване на над 1/5 от днешната украинска територия след разпадането на СССР, отбелязва "Ройтерс".

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна никога няма да приеме руска окупация на територията си и ще се бори, докато и последният руски войник бъде изтласкан от Украйна.

Според Келин рано или късно Украйна ще трябва да реши или да сключи мир с Русия, или "да продължи да пада надолу по хълма" до рухване.

Руският президент Владимир Путин обвини в четвъртък Запада в десетилетна агресия към Москва и предупреди, че ако иска да се опита да победи Русия на бойното поле, е добре дошъл да го направи, но това ще донесе трагедия за Украйна.

Повече по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе къде е нато да освободи Украйна от лошите руснаци? За един приятел питам.
121
6
 
12
 
! Отговори
Чисора преди 1 година
Вовата бие украинците точно както аз бия Пульо, като маче у дирек. Ама и те като него,, продължаваме напред''
120
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия никога няма да владее Украйна, защото не ги посрещат като освободители, а като окупатори. И затова винаги ще има партизанска съпротива в новозавзетите територии.
119
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са тотал щета, точно като Пульо. Факт.
118
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските анархисти трябва да продължават да правят атентати в Русия, а украинците да правят атентати в завзетите територии в Украйна. Едва тогава може да се отслаби руската армия и Украйна да има шанс за контранастъпление.
117
14
 
7
 
! Отговори
И този преди 1 година
И какво ще правят от тук на татък руснаците като завземат териториите.Почва новия Авганистан щото украинците няма да се оставят а и нови оръжия ще получават.А и местното население от руснаци даже не ще да живее в руския режим.
116
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска ама не може. Достигнаха до отбранителна линия, която ще им е много трудно да пробият. Освен това Украйна готви настъпление на юг, така че ще трябва да насочват ресурсите си натам, за да не загубят Крим.
115
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакъв по долу сънува украинци които се обучават на ф - 35,само че американците на нас които се водим държава член на НАТО още не са ни изпратили снимки на ф-16, въпреки че ги платихме предварително.
114
18
 
6
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Украйна има време до зимата да си върне тези окупирани 126,119 кв километра от Русия. Успех Зеленски..ще ти трябва!
113
13
 
8
 
! Отговори
българче преди 1 година
до руския окупантТози руски рай го желаят само скотове и мъртви души. Все по-малко са по белия свят.Европейският Ад е само във вашите промити мозъци.
112
7
 
10
 
! Отговори
До 122 преди 1 година
Украйна все по..., все по... без бело знаме все по малко и по малко до кат стигне до "00"!!!!
111
9
 
11
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Трудно е да си представите, но Донбас е даден на Украйна 1922 от Ленин, Крим 1956 от Хрушчов, това са деми населени с етнически руснаци до голяма степен ( през СССР не имало граници и всички са живели заедно), не всички имат украинска идентичност, а дори от тези които имат не всички искат в ЕС! Е сега на УК им разрешиха Brexit и референдум, а на Донбас не!
110
9
 
9
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
"...ще се бори, докато и последният руски войник бъде изтласкан от Украйна." ............ Ам чи те руснаците не са в Окрайна, те са си в Донбас(Русия)!!!!
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен128Хахааа, ама те докато се обучават няма какво да имат да защитават бе кълвач. Ти познаваш някой украинец? Щото аз познавам доста, пълни п римати са.
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Афганистан същата работа, обявиха че са унищожили талибаните те пък в момента управляват." - самите талибани през годините бяха вербувани и макар, че уж имаше война на тях въобще тя не им пречеше, а напротив се сприятелиха с американското правителство и техни дивизии, които се преименуваха на Идил с помощта на Турция и САЩ окупираха северозападния сирийски град Алепо. Въобще, който контролира Афганистан контролира икономиката на света, заради дрогата, която прави хората податливи на манипулация
107
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 125 защото Нато живее в 2022г , а не в 1941 :))Нападни НАТО и тогава, ще видиш, както е армия. Сега гледаме китайски сериал..менте
106
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 112 Така е може, но ще платя цена. И то дебела:)) До тук една трета от началната им армия е скопена. Загубите от санкции са милиарди, а ще станата много милиарди следващите 10 20г. На приказки винаги изглежда яко, докато не дойде сметката.
105
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 119 Значи НАТО с,, цялата тази сила'' не иска да помогне на една суверенна държава. Защо така?
104
5
 
3
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
До българче Ти не само ще помярваш но и ще го желаеш руският рай като настъпи европейскиятг АД. Събирай слънце за зимата че ще ти трябва !
103
3
 
5
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 116!Хахаха една дума КОСОВО Може, може и още как!