Португалия решава въпроса с домовете

Нова програма стартира в страната
1 апр 2023 18:40, Росен Стойчев
55
Португалия решава въпроса с домовете
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Португалия обяви нова програма за справянето на жилищния въпрос в страната, съобщи Ел Паис.

Има няколко предложения, някои от тях са доста спорни.

Основно е това, предполагащо силово отдаване под наем на свободни имоти. Премиерът Антониу Коща обяви вариантът, по който ще се прилага решението.

Още по темата
Имотът ще се отдава под наем, ако е неизползван повече от две години. Това важи само за райони с голяма гъстота на населението.

Приема се за апартаменти, но не и за къщи. В страната има огромен брой празни имоти.

Планира се те да бъдат оползотворени, както и да се реализира строителство за достъпни жилища и отнемане на лицензи за имоти, предвидени за ваканции и почивки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинското лице на капитализма.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е май чине модел и ЕС ще го приложи. Е, емигранти и бездомници трябва да живеят като другите.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е общо. Щастливи ще са тези, които нямат нищо, но ще им се предостави като се вземе от онези, които имат. :))
8
0
 
9
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
В Испания ако ти влезнат нелегално и става почти невъзможно да ги изгониш . Минат ли 48 часа и после почват едни дела едни ... А отгоре на това - не можеш да спреш тока и водата . Трябва да ги плащаш и после да съдиш тия които са се нанесли . А това си е мисията невъзможна . Имотите на банките са със зазидани врати и постоянен сот .
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В холандия обсъждат закон за забрана на политически партии.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че в ЕС е по-зле от комунизма? В комунизма имаше сигурност и хората не се напъваха за имоти да си осигуряват пенсията... сега държавите абдикираха (европро'с'таците да видят значението на думата в речника) от социалните си функции и всеки сам се оправя... докато му ги национализират или ес войната ги рисет-ва.
5
3
 
11
 
! Отговори
SS преди 1 година
Европейски комунизъм ! Няма да се учудя ,ако нашите тикви не приложат и тук ,,челния европейски опит ! По специално за един етнос живееш на социал в по голямата му част ! Аз също имам имоти и ,ако тук не дай боже стане подобно нещо първото което ми идва наум е да изпотроша всичко и да направя жилището необитаемо !
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия май не се различават много от комунистите. Утре тези които не са съгласни току виж ги пратили на "почивка" на нЕкой остров в океана за да не кажа Белене.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...И предполагам, не може да откажеш на зветнокожите да влязат под наем... Щото "расицъм"... А не щото реалност... Реалността, че ще оберат, съсипят и няма да плащат... Мдаа златни еврократски времена...
2
3
 
10
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
"Португалия решава въпроса с домовете" "силово отдаване под наем на свободни имоти" - социализмът никога нищо не е решавал! Не помните вече какво значи, явно пак ще го живеем отначало!
1
0
 
14
 
! Отговори
мак преди 1 година
Ама че грабеж. А когато наемателят изпотроши всичко, защото това не е негова собственост и не го интересува, какво ще правят милозливите? Ако не иска да напусне, как ще го принудят?