Глоба и отнемане на книжка за шофиране с яке или палто в Гърция

Законовото изискване е водачът да има пълна свобода на движение на крайниците си
Обновена: 3 дек 2023 09:18 | 3 дек 2023 08:21, Елка Василева
120
Глоба и отнемане на книжка за шофиране с яке или палто в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Водачът на автомобила е длъжен да осигури пълна свобода на движение на крайниците си, за да може свободно да извършва всякакви маневри, необходими за безопасно движение по обществен път. Това изисква законът за движение по пътищата в Гърция.

Въпреки че не е ясно как точно шофьорите ще постигнат пълна свобода на движение, тъй като не се казва какво облекло е позволено да носят по време на шофиране, това означава, че трябва да пътуват с дрехи, които не ограничават движенията им. Дебелото палто или яке със сигурност не попадат в тази категория.

Ако шофирате, докато носите яке или палто, има вероятност да бъдете глобени от пътната полиция като част от потенциална проверка и ако попаднете в инцидент с ограничително облекло и се окаже, че то е допринесло за инцидента, тогава нещата стават още по-сложни.

Санкцията за нарушаване на разпоредбите е както парична, така и административна. Глобата е 100 евро, а шофьорската книжка се отнема на място за 30 дни.

Въпреки това предвид известната лоялност на гръцката полиция към нарушителите има надежда, че тази доста абсурдна клауза от правилата за движение ще се прилага изключително рядко, освен ако нямате личен конфликт с полицай, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR Силвия Станчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
16
 
! Отговори
Ще има ли забрани преди 5 месеца
за шофиране по бански костюм или топлес? В такъв вид всяка по-засукана мадама ще може да отвлича вниманието на останалите водачи и ще стават инциденти. През лятото има много горещи дни, защо човек да не се поразхвърля?
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Петров моелидатигонахакам ВГЗ.
25
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А голи не искат ли да карат гърците? Тази държава изпростя вече!какво ги интересува как ще карат хората???
24
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия малаки съвсем изтрещяха
23
1
 
20
 
! Отговори
Петров преди 5 месеца
то щот гърците не са диви селяни нали ги виждаме по банско
22
1
 
20
 
! Отговори
Нора преди 5 месеца
Гол,но с колан нали може?Малко са ви 300 млрд.за връщане!
21
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Правилно.Само така се учат дивите селяни.Вчера например на мачът Уефски-Локу имаше над 1000 автомобила паркирали неправилно.Ако ги бяха избомбили с по 200-300 евро глоба както е в белите държави общината нямаше да циври че няма пари.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз шофирам облечен с дълго палто и с худи. Хубавото е че не живея в Гърция. Времето се застудява. Не може по тишърт да се шофира вече.
19
2
 
14
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 5 месеца
как пък не чух и не видях да се занимава гръцката полиция с дребни нарушения? който е отнесъл хурката все е било за яки простотии с реално голям риск
18
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 20 Те не са шАфИорЕ, а искат да се правят на гъзета като карат с качулки. Толкова са ми жалки , че няма накъде. В колата му топло, но то си сложило качулката да се прави на рапър смееешника. Аре пуберите на по 18-20 години ОК, но съм виждал мъже на по 40-45 години каращи с качулки. Жалкииии скаааапаняци!
17
0
 
17
 
! Отговори
Румен преди 5 месеца
Ако си с палто и по джапанки , глобата е сигурна!
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
най-добре чисто голи или направо изобщо забрана на всеки да шофира, тогава ще е най-безопасно
15
2
 
17
 
! Отговори
Вирусно е Страшно е преди 5 месеца
Полицаите масово полудяват! Хора носещи оръжие полудяват, разбирате ли!?
14
0
 
39
 
! Отговори
тъй.....тъй преди 5 месеца
А у нас разни шАфИорЕ, шофират даже и с качулки!Други пък, със слушалки на ушите, като радисти от втората световна война.....
13
25
 
11
 
! Отговори
Alvin преди 5 месеца
Клаузата изобщо не е абсурдна. Ако автпмобила е изправен има и работещо парно. Нищо не пречи да се ползва. А шубата и ушанката нямат място зад волана.!
12
15
 
8
 
! Отговори
Това е в цял свят преди 5 месеца
Не са изтрещели Гърците, а самите полицаи, удрят им психиката в цял свят с електроника, сменят им честотите с честотен модулатор!
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще шофират голи щото и панталоните ограничават движенията на долните крайници.
10
16
 
3
 
! Отговори
Кажете им истината преди 5 месеца
В самите полицейски радиостанции има усилватели с ТЕТА честоти които влияят на психиката, кажете им на полицаите че ги побъркват, кажете им го! Побъркаха полицаите в цял свят!
9
7
 
15
 
! Отговори
Перник най умните преди 5 месеца
Полицията вреди на цял свят или как пулограмотни полицаи си измислят о.лигофренски правила до безкрай, казват му изнудване!
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да дойдат тука зимата на -10 цепенак сутринта да стоят без яке в колата да ги питам. Колата по принцип зимата и трябват около 20 минути да загрее и да се размрази интериора.