Глоба и отнемане на книжка за шофиране с яке или палто в Гърция

Законовото изискване е водачът да има пълна свобода на движение на крайниците си
Обновена: 3 дек 2023 09:18 | 3 дек 2023 08:21, Елка Василева
120
Глоба и отнемане на книжка за шофиране с яке или палто в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Водачът на автомобила е длъжен да осигури пълна свобода на движение на крайниците си, за да може свободно да извършва всякакви маневри, необходими за безопасно движение по обществен път. Това изисква законът за движение по пътищата в Гърция.

Въпреки че не е ясно как точно шофьорите ще постигнат пълна свобода на движение, тъй като не се казва какво облекло е позволено да носят по време на шофиране, това означава, че трябва да пътуват с дрехи, които не ограничават движенията им. Дебелото палто или яке със сигурност не попадат в тази категория.

Ако шофирате, докато носите яке или палто, има вероятност да бъдете глобени от пътната полиция като част от потенциална проверка и ако попаднете в инцидент с ограничително облекло и се окаже, че то е допринесло за инцидента, тогава нещата стават още по-сложни.

Санкцията за нарушаване на разпоредбите е както парична, така и административна. Глобата е 100 евро, а шофьорската книжка се отнема на място за 30 дни.

Въпреки това предвид известната лоялност на гръцката полиция към нарушителите има надежда, че тази доста абсурдна клауза от правилата за движение ще се прилага изключително рядко, освен ако нямате личен конфликт с полицай, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR Силвия Станчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 35 . Теб пък от де те извадиха такъв експертин бре Ганий? Ще ти се прецака мозъка, ако изобщо има, какво да се прецака.
46
0
 
25
 
! Отговори
Мдааа преди 5 месеца
Коланът никак не ви пречи на пълната свобода. Никой ли още не е разбрал, че цялата концепция в работата на така раречените вътрешни министерства по света е пълнене на хазната. Това са бирнически служби на които хич не им дреме за вашите свободи и защита.
45
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гърците открай време са болни комунисти.
44
3
 
17
 
! Отговори
L. преди 5 месеца
Тесни джинси, обувки с токчета... И комшиите изтрещяха.
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това важи само за булгаpecтанци. Вие сериозно ли си мислите че ще отнемат книжките на сърби дето са им основните туристи камо ли на разни Западни гъзарчетa от САЩ
42
0
 
25
 
! Отговори
Ала Бала преди 5 месеца
А ако големият ми корем и цици опират във волана кво прайм ? Слизам и бутам ли ? :)
41
2
 
28
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 5 месеца
Полицията е гладна.Започва жътва.Скоро навсякъде ще бъде задължително двете ръце да са на волана и погледа да сочи само напред.Я си погледнал към радиото да смениш станцията 200 евра глоба
40
2
 
24
 
! Отговори
Шофьор преди 5 месеца
Колана също ограничава действията на водча? Освен това, ако не ти работи парното, по потник да караш?
39
1
 
25
 
! Отговори
Румен преди 5 месеца
Тези здраво са огладнели.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Второто е сигурно!
37
11
 
0
 
! Отговори
Казалнъшки селяк преди 5 месеца
Тва са пълни глупости миналата седмица ходих до Гърция и книжката си я имам
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези невменяеми ли са??? Или просто искат да накарат хората да спрат да карат коли?!?!
35
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 38 Ако караш автомобил с дизелов двигател при -10 градуса ако палиш и веднага тръгнеш, ще прецакаш още на първата година двигателя, чоджум. Муахаахах палел и тръгвал веднага. То бива маааалоумщина...Това впрочем много пъти съм го виждал, но само от жени. Тя хал хабер си няма, че при минусови температури трябва да подгреееш двигателя поне 3-4 минути, особено ако е дизелов.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е нечовешко, единствено с кожено яке може да има някакво ограничение на движението. Лошото е обаче, че масово поне половината не седят правилно в автомобила, което ограничава движението и реакцията повече, сигурен съм при завой не си държите ръцете където трябва и ако трябва рязко да коригирате сте в канавката.
33
3
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
НЕ СА ДОБРЕ С ГЛАВАТА!!! НАЙ-ДОБРЕ САМО ПО БОКСЕРКИ И СУТИЕН ЩОТО БЛУЗАТА МОЖЕ ДА Е ТЯСНА! ЕЙ ЗА ТОВА НЕ ХОДЯ В ГЪРЦИЯ 1000 ГЛУПОСТИ ИМАТ ЗА ШОФИРАНЕ НА ПЪТЯ САМО И САМО ЗА ДА ДЕРАТ ШОФЬОРИТЕ!
32
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 11Е, затова трябва да се спират таратайките Ви от движение! Докато съм излязъл от затворения комплекс колата е загряла. Без да пускам само вътре да се върти въздуха и без да съм пуснал отоплението на седалките. Влизам, паля и тръгвам както препоръчва производителя. Катам по къс ръкав и 19 градуса на климатроника. А не карам премиум марка.
31
6
 
3
 
! Отговори
Недалечното минало преди 5 месеца
Питайте старите набори 1952 и 1953. По времето на техния войниклък е станал такъв инцидент, слава Богу без жертви. Движи се танкова колона, участваща в учение, но минава покрай място, където хората излизат от плаж. И три кръшни моми излизат оттам по бански.Първият и вторият танк преминават успешно, макар да започват да криволичат. Третият се забива в нещо като канавка, но по-дълбоко от обикновеното. В резултат - затруднено движение, тапа, врява, гюрултия, търчат полковници и от други части и т.н
30
2
 
28
 
! Отговори
Вуте преди 5 месеца
Тези подминаха и нашите по измишльотини !
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поредния не мажки закон от Гейция, пардон греция.
28
1
 
19
 
! Отговори
Ами преди 5 месеца
По бельо! Нашите са едни, ама и онези...