Борис Джонсън иска тежки санкции заради расизма на мача

Ще пише на УЕФА за бърза проверка и наказания
192
Борис Джонсън иска тежки санкции заради расизма на мача
Снимка: Reuters

Британският премиер Борис Джонсън осъди остро расистките прояви на българските фенове по време на вчерашния мач между България и Англия в София.

Още по темата
Англичаните спечелиха квалификацията за Евро 2020 с 6:0, но двубоят бе помрачен от расистки скандирания от трибуните през първото полувреме, заради които на два пъти срещата бе прекъсната от главния рефер от Хърватия Иван Бебек.

"Расизмът, който чухме и видяхме вчера, бе отвратителен и няма място във футбола или където и да е другаде", се казва в изявление на официалния говорител на Джонсън, цитиран от БНР.

"Английските футболисти и треньори показаха страхотно достойнство и премиерът ги поздравява. Играчите бяха жертва на жалки атаки. УЕФА трябва да приеме фактите. С това петно на футбола не се действа адекватно. Расизмът и дискриминацията трябва да бъдат изхвърлени от футбола веднъж завинаги. Подкрепяме искането на Футболната асоциация за спешно разследване и тежки санкции. Ще пишем до УЕФА с искане това да се извърши бързо", допълни говорителят на Борис Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
11
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Във Великобритания престъпленията на расистка и религиозна основа са достигнали безпрецедентно високо равнище след референдума за Брекзит, показва ново проучване.В основата на данни от полицията, получени в съответствие със закона за свободата на информацията, Индипендънт" пише, че този вид престъпления са се увеличили с 23% в годината след референума за Брекзит. Общо за този период са регистрирани около 50 000 престъпления на расистка и религиозна основа.
96
2
 
17
 
! Отговори
кк преди 4 години
То не случайно всичко живо около инглишите ги мрази. Питайте в Ирладния, Шотландия или Уелс какво им е мнението за англичанина...Помня преди години като ирландците гостуваха в София. Бяха сигурно 2000 в центъра преди мача и пиеха 100 пъти повече от инглизите. НИКАКВИ проблеми с никой. Нямаше един инцидент. Супер веселяци и даже пиеха с минувачите около НДК. Тия как могат, а като дойдат повече от 20 инглиша и винаги е м*зало!
95
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука е България и няма право да ни казва какво ще правим. Демокрация е и всеки има право на мнение. Както Англия спира българите така и българите не искат африканци в България. Едното е демокрация а другото расизъм.
94
5
 
23
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Англичаните - едни от най големите робовладелци в историята дето са колили и бесили векове наред, ограбвали са цели държави и са търгували със роби от Африка и са ги карали в англия да строят пътища и водни канали и какво ли не сега тръгнали да ни хокат и да ни учат на морал и антирасизъм. Българите никога не са били робовладелци или расисити в истинския смисъл на думата. Просто сме си защитавали своето и не искали чуждото. Така е било, така ще бъде и в бъдеще.
93
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чехите как не поискаха санкции на цяла Великобритания след като англичаните им потрошиха историческия център в Прага преди 3 дни.
92
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Ватикана няма ли да се произнесе по случая ?
91
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вън англичаните от ЕС!!!
90
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно откога англичаните не са расисти? Ами там е пълно с някогашни роби от колониите им по цял свят! Точно те ли ще ни учат на морал? Цяла Европа им гледа пиянствата и смъркането!
89
5
 
31
 
! Отговори
Имигранта преди 4 години
Един от малкото случаи в които виждам Българи да заставаме един до друг.Можело
88
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли намушкани цветби интелектуалци, че може и пубертети вчера в Лондон? Къде ли е проблема? Аз се сещам за един, но това е расизъм.Кой ли държа евреи по островите като "врагове на народа" по време на Втората Световна Война?Кой ли химически кастрирваше *** си, които сега превъзнася,? Затова на Англия й викат кафявата дупка.
87
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е чудесна новина за България. Ние ясно заявяваме пред света че тук имаме нетърпимост към неолибералните "ценности". От сега нататък всеки потенциален "бежанец" насочил се към нашата територия ще знае че тук не го очаква нищо добро. А като вземем предвид международното положение в момента това е една много добра позиция за България. Всички мигранти ще ни заобикалят. Какво по хубаво от това?
86
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-полека Божо, ами кажи защо единствения път, когато станахте световни шампиони през 1966, в отбора ви играеха само бели англичани?
85
2
 
17
 
! Отговори
тя преди 4 години
Англия само знае да цица Света !
84
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пишман ингилиз няма идея как ще яде хурката след Брекзит.
83
4
 
14
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 4 години
Когато си се навел,за да те галят и потупват по рамото,няма как да се изправиш и защитиш държавата си. Тези англичани съвсем се побъркаха.А и нашите журналисти (особено от БТВ) наливат масло в огъня.Цялата работа се преекспонира.
82
2
 
8
 
! Отговори
тя преди 4 години
По-голям расист от тебе има ли бе!?
81
2
 
8
 
! Отговори
jj преди 4 години
Тоз пък...
80
2
 
25
 
! Отговори
DDD преди 4 години
А Бойко защо не напише писмо на УЕФА да разследва поведението на най- идиотската публика в Европа-английската. Точно тия ли *** , където правят зулуми в цяла Европа ще ни сочят с пръст. Айде малко и нашите да покажат характер и претенции.
79
2
 
6
 
! Отговори
Имигранта преди 4 години
Един колега преди време(Церен)ми вика:бях охрана и съм обикалял света,но какъв расизъм имав Русия...там повече не ходя :)))))Колегите ми Европейци,Румънци,Поляци викат:не бях расист но тук в Англия станах....
78
2
 
23
 
! Отговори
иванова преди 4 години
уф, всичката му наред на този рошльо, само българите му пречат