Бебето през шестия месец. Страх от непознати

Какви други умения развива то през шестия месец?
Обновена: 11 апр 2013 17:29 | 11 апр 2013 17:29,
2
Бебето през шестия месец. Страх от непознати
Снимка: Reuters

Бебето започва да проявява способности да държи само шишето с мляко или вода. Въпреки това не се препоръчва да го оставяте без да придържате бутилката, тъй като вероятността да изпусне шишето и се стресне е голяма.

Все повече малкият човек показва умения да поема твърди храни. Тоест отслабва сукателния рефлекс, при който езикът излиза извън устата, за да поеме гърдата. При храненето с пюре това действие се забелязва като избутване на храната навън.
 
Дали е готово бебето за храненето с лъжичка, показател е и интересът му към храната на околните. Въпреки очевидното му желание да опита какво похапвате, се въздържайте да му я предлагате. Храносмилателната му система все още не е готова да усвои всяка храна. Затова е въведено и постепенното захранване и периодично въвеждане на нови продукти в менюто му. Освен това все още мускулите, които се използват за дъвчене и преглъщане, тепърва се разработват. А и преждевременното захравнане и бързо въвеждане на нови храни крие риск от развитие на хранителни алергии – например към яйчен белтък, цитруси, фъстъчено масло, пшеница, морски дарове, краве мляко и др.
 
От кога и с каква твърда храна може да започне и да продължи захранването му, определя личния педиатър на детето.
 
Добре е бебето да се храни на общата трапеза. Нека наблюдава процеса на хранене при останалите членове на семейството, което го приобщава, социализира по-бързо и помага за подобряване на уменията му. След около месец то ще може само да слага в устата си парченца храна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: страхбебешестия месец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Нямаше ли едно *** за снимка?
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво е това азиатче на снимката бе? Срамота.