Сигурност за здравето на майката и плода - с фетална медицина

Eдно интервю на Puls.bg с д-р Петя Чавеева
Обновена: 10 май 2014 06:38 | 9 май 2014 20:57, Румяна Тасева
4
Сигурност за здравето на майката и плода - с фетална медицина
Източник: Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Д-р Петя Чавеева завършва Медицински университет, гр. София през 2007 г. През 2008 г., след спечелен конкурс, д-р Чавеева става специализант по акушерство и гинекология в І-ва САГБАЛ “Св. София”. В момента тя съвместява специализацията си с работата като лекар-ординатор в САГБАЛ “Д-р Щерев”. 

- Какви са целите пред акушер-гинеколога по време на проследяването на една бременност?

Целите при проследяването са свързани със запазване на бременността, грижа за здравето на майката и плода, предотвратяване на усложненията, както през 9-те месеца на износване, така и по време на предстоящото раждане. В хода на цялата бременност се наблюдава не само бебето, но и майката, търсят се промени, които биха могли да доведат до преждевременно раждане или развитие на високо-рискова бременност, дават се съвети и се назначава лечение при наличие на оплаквания от страна на бъдещата майка. С цел предоставяне на цялостна грижа в Медицински комплекс „Д-р Щерев” се предоставят разнообразни опции за абонаментно проследяване, които предлагат удобство, финансови преференции и включват различни по обем и обхват медицински грижи и изследвания, необходими по време на цялата бременността.

- Напоследък все по-често се говори за т. нар. фетална медицина. В какво според Вас се изразяват ролята и значението на феталната медицина днес?

От няколко години в Медицински комплекс „Д-р Щерев” развиват и предлагат високоспециализирани грижи за проследяване на бременността на жени, забременели както асистирано, така и нормално. Развитието на това направление в дейността на лечебното заведение почива на разбирането, че надлежното проследяването и добрата пренатална грижа значително подобряват качеството на бременността и вероятността за раждането на здраво и доносено бебе. Това е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете.

 

Цялото интервю може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 5 години
Благодаря за информацията!
4
0
 
0
 
! Отговори
йийийй преди 10 години
Това е една от най-готините лекарки които познавам! На първо място е човек, след това си разбира перфектно от работата и винаги когато съм била при нея съм си тръгвала спокойна и възхитена от внимание и компетентност.Държавата ни се нуждае от тези кадърни лекари и се надявам да са все повече и повече.
3
0
 
0
 
! Отговори
циганьорес преди 10 години
това чавеева от *** иде струва ми се?
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЯвно си таксиметров шофьор, не се напъвай да мислиш, няма да ти се получи по обективни причини......
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако искате да узнаете защо нямаме здравеопазване, вижте тази булка. Бачка и в държавна и в частна болница. Кога учи, кога работи, кога спи?Но това няма значение, важното е да точим здравната каса.Таксиметровите шофьори трябвало да работят 8 часа и да си почиват, щото ставали опасни. А тези?